Hanımlar merhaba. Bugün 38 haftalık hamileyim. İstanbul'da oturuyorum. Evim Kagithanede. Önceden doğuda görevde olduğum için 35 haftalıkken İstanbul'da bir özel hastanede bir doktora başladım. Çok fazla bütçem yok doğum için, uygun yollu bir hastahane buldum, doktoru doğuma cagirsam bile 2500 civarı olacak toplamda. Doktorum o kadar yoğun ki, muayeneler hep çok kısa sürüyordu, ben de konuşma imkanı bulamıyordum. Bugün üçüncü muayenenmdi ve konuşmak istedigimi söyledim.sagolsun ilgiyle dinledi ve cevapladı. Fakat cevapları benim hayalimdeki doğumu karşılamıyor. Örneğin, ben ona dikey doğum hakkında ne düşündüğünü, kordonu gec klemplemeyi, ten tene teması, k vit yaptırmak istemedigimi, eşimin doğuma girme durumunu vs sordum. Bana şunları söyledi: 'bu söylediklerin son dönemin modası doğal doğum, hastanenin böyle imkanları yok. Bana sorarsan gerçekçi olmak lazım. Ben doğal doğuma romantik doğum diyorum. Gerektiğinde ben suni sancı da takarım, epizyo olmaz demem epizyo da atarım. Kimse kusura bakmasın kendi rahatımi da düşünürüm gebeyi çatala da çıkarırım. Gerekirse ebe karnına da bastıracak. Geç klempleme, ten tene temas problem değil yapıyorum zaten. Ha ebeleri bazen yakalıyorum, gebeyi azarliyorlar "ikinamiyorsun, yapamıyorsun" diyorlar, o zaman kenara çekip kızıyorum, yaptıklarınin doğru olmadığını söylüyorum. Eşlerin doğuma girmesinden hoşlanmıyorum, hem başka hamileler olabiliyor hem de eşler her zaman pozitif ve saglikli davranamiyor. K vit neden yaptırmayacaksın, neye dayanarak anlamadım, bebeğin beyin kanaması geçirecek sonra. Eğer illa ben özel ebeyle sancimi çekeyim, özel odada eşim de olsun, her şey doğal olsun, nasıl olursa olsun normal doğumu zorlasinlar diyorsan dogal dogumcu arkadaşlara seni yönlendirebilirim. Onların bir ebesinin aldığı ücret buradaki doğum ücreti kadar olur, doktoruna dört beş katı ayrı ücret verirsin, psikolojik destek de sunarlar istersen. Ama bu hastanede bunlar mümkün değil. Ben de kendimi düşünürüm' DEDİ. Şimdi burada doktorun açık sözlülügünü, yalan yanlış sözler vermemesini takdir ettim. Demek ki bu kadın yapabileceği yapamayacagi şeyleri biliyor. Boşa umut vermiyor. Bununla birlikte, kolayına geldiği için çatala çıkaracağını söylemesi, suniyi şimdiden düşünebiliyor olması, k vit konusunda 'arastirin bir daha' demek yerine bebeğe zarar gelir, hem şu şu insanlar da yaptırmayı tavsiye ediyor diyerek gözümü korkutma yoluna gitmesi benim canımı sıktı. E kardeşim o zaman ne farkın kaldı devletten? Devlette de eşim giremeyecek, yine suni ihtimali var, yine çatal muhtemel, yine sancimi yalnız çekeceğim.. en azından bu doğuma ayiracagim parayı çocuğumun masraflarina harcarim. Gibi düşünmeye başladım. Siz olsanız ne yapardınız?
Zamanım çok çok az kaldı..
Tavsiye edeceğiniz bir devlet olur mu.. veya bu ücret bandında dhaa dogal bir doğumu destekleyecek bir özel hastahane??
Faydalı bir cevap veren bin cevap bulsun :D