heyecanlibekleyisim Şeker yüklemesinin bebeğe zararı var mıdır bilmiyorum ama bence yaptırılmalı. Eğer diyorsanız ki ben şeker, hamurişi, beyaz un, pirinç ve şekeri yüksek olan gıdalar tüketmiyorum ve 9 ay boyunca sağlıklı beslenirim ara öğünlerimi atlamam, yediklerime çok dikkat ederim yani bir nevi şeker çıktığında uygulanan diyeti uygularım o zaman belki yaptırmayabilirsiniz. Ki şekeri çıkan çoğu kişinin diyetle bile şekeri düşmüyor. Ailemde hiç şeker hastası yok, ben 4-5 kilo almıştım bebekte ve bende hiçbir sorun yoktu her şey olması gerektiği gibi ilerliyordu ama şeker yüklemesi yaptırdığımda tokluk şekerim malesef yüksek çıktı ve 1,5 aydır diyet uyguluyorum. Çok şükür yine herşey yolunda ilerliyor şimdilik. Diyet diyince de gözünüz korkmasın aslında sağlıklı beslenmeyi öğreniyorsunuz. Diyetten önce mide yanmalarım vardı, halsiz düşüyordum ama şimdi mide yanmalarım hiç yok enerjim yükseldi. Ben hiç kilo almıyorum 33. haftamdayım ve 5-6 kilo aldım sadece ama bebek alması gereken kiloyu alıyor haftasıyla uyumlu. Şeker çıkarsa da korkmayın yani kontrol altına alabilirsiniz. Ama şekeriniz olup olmadığını bilmezseniz bebeğinize istemeden de olsa zarar verebilirsiniz.