cubukkraker Ben bu forumda bir annenin yazdığını faydalı bulup kopyalamıştım, buraya da yapıştırayım 😊
” yenidoğan set, hepsini hastane çantana koy olası durumlar için hazırlıklı ol
1 numara bebek bezi, ben içinde kimyasal olmadığı için goon kullanıyorum
Alt açma bezi, en ucuz hangisiyse onu al.
Islak mendilde on doğalı waterwipes marka fakat o kadar çok kullanacaksın ki ona para yetiştirmek çok zor. Bunun için ben bir koli aldım sonrasında da bir kavanoza kare pamukları zeytinyağ ve içme suyu ile ıslattım kıçını onunla temizliyorum sayesinde hiç pişik olmadı. Böyle yapacaksan kare pamuk 7 liraya paketi her yerde var. Bolca al çabuk tükeniyor.
Süt sağma makinesi, tekli olan yeterli oluyor. Çanta gibi odadan odaya yanımda gezdiriyorum o kadar çok kullanıyorum.
60’lık ve 150’lik biberon, avent anti colik tercih etmelisin inanılmaz memnunum ben setini aldım.
Emzik,
Reflü yatağı, beşik vs hikaye çanta gibi her yere bununla taşıyorum ve sayesinde hiç kusmadı.
Çeşitli boylarda muslin bez; gerektiğinde mendil, battaniye, pusetine örtü olarak vs kullanılıyor.
2 adet banyo havlusu, kesesi
Banyo küveti seti, ben ayaklı olandan aldım sezeryan olduğum için eğilmeden ayakta yıkıyorum çok rahat ettim.
Deterjan, yumuşatıcı ve şampuan olarak Minoris marka tercih ettim çünkü markette satılan ürünlerden kırk kat daha doğal. İnternetten kendi sitesinden satın al anca gelir.
2 paket ağız mendili
Çıtçıtlı bady 5 adet, uzun kollu veya yarım kollu bebeğinin doğacağı aya göre. Bunları yenidoğandan bir beden büyük al be ebebekten alıyorsan herşeyi istediğinden bir beden büyük al çünkü kalıpları çok küçük. Aynı bedenden 5 adet de çoraplı alt al.
Çorap,
En az 5-6 tane eldiven
Beden beden kafası için bandana, kulaklarımız kepçe olmasın diye
Lansinoh göğüs ucu kremi, bunu her emzirmenin ardından süreceksin ki yara olmasın.
Sanırım önemli birşey atlamadım düşünerek yazdım. Bunun dışında alacağın hiçbir şeyin acelesi yok, bebek doğumca ihtiyaç halinde alırsın. Bana düzgün anlatan olmadı herkes onu da al bunu da al diyip durdu aldım öylece duruyorlar çekmecede boşuna masraf ettim, sen öyle yapma.”