Nrglahmet Merhaba aklıma takılan bişeyi size sormak istiyorum, 7 ocak yani salı günü 4.kontrolüm var 9+1 haftalık olarak, doktor keseyi görmesine rağmen halen bebeği göremedi ve eğer bidaha göremezsek alttan muayene gerektiğini söyledi görememesi normal mi?
Fatmamuduk Nrglahmet Canım başka doktorlara da git istersen o hafta da bebeği görmesi kalp atışını duyması gerekiyor
eylemc Nrglahmet Bende de aynısı olmuştu 8.hafta bitene kadar vajinal ultrason ile baktı. Bebek gözükmemesi yada riskli olanlarda bakıyorlar. Kafan soru işareti kalmaması adına başka bir doktor ya da hastahaneye görün istersen.
Canan_gun55_ Nrglahmet evet canım mesela bnmkide 6 haftalık olmasına rağmen görünmemişti üniversite hastanesindeki doğum doktorum alttan ultrasonla bakınca görünmüştü hatta 2 hafta sonra kalp atışını dinleyebilirsiniz demisti
eylemc Nrglahmet Vajinal muayenede de kendinizi sıkacak bir durum olmuyor 😇 bir kaç saniyede biten muayene.
Nrglahmet Fatmamuduk bende öyle duydum ilk hamilrliğim pek bilgim de yok araştırmalara göre biliyorum 7.haftada kalp atışı duyuluyor bende daha görülmedi görülmeme sebebi rahmin ters makinem görmüyor dedi
Mom46 Şimdi şöyle bşy cnm 9.haftada bebeğin kesin görülmesi lazım karından görülmediği zaman vajinal ultrasonla %100 görülür o haftada siz bence başka doktora gidin
Nrglahmet Mom46 evet salı günü gitcem eğer yine gözükmezse başka doktora gitcem bana gözükmeme sebebi rahmin ters makinem görmüyor dedi
Fatmamuduk Nrglahmet Öyle bi durum varsa alttan muaneyle görülür eğer düşük tehliken kanaman vs yoksa alttan baktırabilirsin
istu30 Nrglahmet benim de bebeğimi görememişti 8. Haftada gittiğimde ve ben çok üzülmüştüm. Alttan bakın nolur bebek var mı dedim acele etme 11. Hafta da gel dedi normal görünmemesi rahmin ters olduğu için makine görmüyor dedi ve allttan muayene tehlikeli olabilir dedi. Tekrar gittiğimde nokta kadar da olsa bebiş göründü ısrarıma rağmen alttan muayene yapmadı. Risk oranını bilmeden onu yaptırma bence bebeğin yerini bozabiliyorlar kuzum. Şu an biz 25. Haftamızdayız şükür herşey de yolunda bence bu sefer göreceksiniz bebeği :)
Ozlemkkk Kizlar 9+6 oldum bende fakat ne mide bulantisi ne oyle bi asiri rahatsizlik bende hicbiri yok. en son ayin 27 aralikta kontrolum vardi hersey normaldi doktora sormadim boyle boyle diye sadece arada kasiklarim bide belim cok agriyor baska skinti yasamadim🤷♀️ Nrglahmet
eylemc Nrglahmet Gebeliğin gidişatı ile alakalı bir durum aslında. Riskli görenlerde oluyor. Çok şükür şu ana kadar öyle bir durum yaşamadık. Ama bazı platformlarda okuyorum mesela doğuma kadar muayenesini o şekilde olan hamişlerde var. Kalp atışlarını duyduktan sonra artık karından ultrasona devam ediliyor.
Nrglahmet istu30 evet banada öyle dedi rahmim ters olduğu için gözükmüyormuş ama devlet özel farkedermi bu konuda, şuan devlete gidiyorum yine göremezse özele mi gitsem
Annnnneeesss Nrglahmet tatlım ben keseyi 5. Haftadında bebeği 6. Haftadınds kalp atışını 7. Haftasında duydum. Endişelenme kişiden kişiye yumurtanın dölkenmesine göre değişiklik gösterir zaman bir kaç hafta dha bekle.sağlıkla kucağına alırsın inş
Nrglahmet Bende en son 7+4 ken gitmiştim doktor bebeği göremeyince çok üzüldüm, 15 gün sonra tekrar gel dedi ama inşallah bu sefer görürüm yine göremicem diye çok korkuyorum 😥 alttan muayene de riskli diye istemiyorum beklemek istiyorum ama bebeğimi de biran önce görmek istiyorum
istu30 Nrglahmet biz özele gidiyoruz devlet alttan muayeneye normal bakıyor ama bence gerçekten biraz daha ilerlemeden alttan muayeneye izin verme