NERDOGDU Ben iki dozuda yaptırdım. Hatta kalan 3 dozuda vurdurmayı düşünüyorum. Bu tarz kararlar doktora danışılmadan verilcek bir karar değil. Çünkü her gebelik kendine özgüdür. Ayrıca sağlık bakanlığı ücretsiz olarak istisnasız bütün gebelere yapıyor bu aşıyı binde bir dahi bir sakıncası olsa zannetmiyorum ki yapmaya devam etsin.
kayrahazalayaz Ruhsuz Başımdan geçen bir olayı anlatayım size kasımda aile hekimime tetanoz aşısı vurdurmaya gittim öncesinde kalp atışı dinlicem yat dedi bebeğim hareket ediyor dedim hatta hemşireye karnımı ellettim kontrol etmek zorundayım aşıdan 10000 de 1 bebek kaybı oluyor dedi ben şok oldum vurursam mı ne yapsam bilemedim 2 gün sonra geleyim dedim düşündüm 2 türlüde riskli diye pazartesi oldu gittim yine kalp atışı dinledi aşı sonrası 3 gün kalp atışı dinlemek için çağırdı o 3 gün bana zehir oldu bebeğimin hareketleride yavaşladı şükür 1 hafta sonra normale döndü demem o ki aşı kaynaklı bebek kaybı yaşanabiliyormuş
Zeyk kayrahazalayaz ebe veya hemşire kim bu şekilde dedi bilemem ancak tetanoz aşısı olmadan her hamile kadının bebeğinin kalp atışı dinlenir. Zaten kalp atışı alamadığı bir gebeye aşı yapmaz çünkü aşı oldum kalbi durdu bebeğimin mesuliyeti olusmasin diye önlem amaçlı yaparlar bunu kii bu aşı da belirli haftalari vardir. 18.haftadan önce yapmazlar genelde. Gelişimi acisindan...
Ruhsuz kayrahazalayaz ben riskli gruptayım illaki yaptır demediler, herkeste aynısı olmuyor demek ki zaten 2018 de 2 doz yapıldı Rabbim sonunu hayır etsin İnşAllah
Ftszgn Serklajliyim riskli gebeyim 31 haftalik oldum yaptirmadim,serklaj ameliyatında da aşısızdim ve ameliyat aletleri kullanıldı, zor zamanlar yaşayıp bu zamanlara geldim ve serklajli hamilelere onerilmiyo
Emel_11 Ruhsuz 4aylık iken vurmuştum. Sonra bazı nedenlerden dolayı 2.sini vuramadım 8. Ayımda iken gittim ve aynı böyle bir şey olmaz ama yinede senin kararın dendi doğum sonrası için iyi sen bilirisn dediler bende vurdum 1 ay filan geçti bir şey olmadı şükür:) önemli tetanos
kayrahazalayaz Zeyk eliyle elledi gayette sert tekme atıyordu oğlum karnımda 26. Haftamda oldum aşıyı ama özellikle kalbini dinlemem lazım dedi
Zeyk kayrahazalayaz işte kalp atışını özellikle dinlemesi zaten gerekir bunu dinlemese ve sen aşı sonrası bebeğine bişey olsa gidip tetanozdan sonra kalbi durdu desen o aşıyı yapan ceza alır. Bu bir mecburiyet ve her hamileye uygulanir. Mesuliyet kabul edilmemesi açısından ebe veya hemşire için önemlidir. Özellikle yaparlar bunu
Ruhsuz Beyis yok yaptırmadım cnm, 15 gün oldu doğum yapalı ebe ile görüştüm doğum sonrası yapalım mutlaka dedi şu virüs olayları bitsin gidip yaptıracağım nasipse
__birafitap__ Lsbebisim ben birçok kadının yorumunu okudum bebeği öldürmeye kadar götürüyormuş. Aidin salihin bu konuda yazdığı bir yaziyi okuduktan sonra araştırmıştım doğruymuş bende 7 haftaligim ileri haftalara ulaşırsam asla vurdurmam hani anne ve bebeğe birşey olmuyorsa da bebeğin karakterine etki ediyor diye okudum aşırı yaramaz oluyormuş o bebekler