Didi6 Hayallerm Ahsen ismini iyi araştır canım. Anlamı güzel ama erkeğe uygunmuş. http://bebegimeisim.blogspot.com/2018/02/ahsen-isminin-gercek-anlam-ne-erkek.html?m=1
Kuzucukannesi Emk5341 Serra icin tam olarak ne yaziyor acaba? Zahmet olmazsa bakabilirseniz cok sevinirim. Bazi yerlerde “Genislik, kolaylik” yaziyor, bazi yerlerde de “Bolluk, bereket, ferahlik”. Biz ikincisi icin istiyoruz.
Emk5341 Kuzucukannesi sözlükte Serrâ olarak geçiyor ve anlam olarak genişlik, kolaylık verilmiş. Hemen altında Serrâ ve derrâ olarak bir tamlama var. Genişlik ve darlık ( sıkıntı) olarak anlam verilmiş. Sanırım Serra’nın anlamı da mecazi olarak genişlik demek. Yani bolluk, bereket olabilir.
Kuzucukannesi Emk5341 Bu arada Mina’nin biraz saibeli oldugunu duymustum. Orjinali Muna imis sanirim. Bir inceleyin isterseniz.
Emk5341 Kuzucukannesi şimdi baktım. Muna kelimesi sözlükte yok. Ama Müna var. O da arzu edilen, istenilen şeyler anlamına geliyormuş. Kökeni ‘münye’ kelimesi imiş. Yani Mina ile görünürde bi bağı yok 😊
Kuzucukannesi Hamismelek Elif Asya da cok guzel 👍🏻 Serra’ya da bi bakabilirsiniz. Bi de tabi Zeynep ❤️
Hamismelek Kuzucukannesi ALLAH kucagina almayi nasip etsin insaAllah canm ama bende degildi kitap posttan bi arkadas yazmisti bende var diye
3prensesannesiii Hamismelek bizde aynı konudan muzdaribiz en sonunda buldum gibi Asel Lina olacak Allah nasip ederse
Hamismelek sonya-derin ALLAH kucagina almayi nasip etsin insaAllah canim artik elif asya hosuma gitmeye basladi
Kuzucukannesi Hamismelek Evet evet, kendisine yazdim yardimci oldu cok sagolsun 🤗 Sen de cok sagol 💫 Allah bebegini saglik ve mutlulukla kucagina almayi nasip etsin ✨✨ Ben alternatif dusunurseniz diye Serra ve Zeynep bizim gundemimizde fikir olsun dedim 🤗
Fatma24 Hamismelek hilal ilerde olacak kızımın adı inşallah ve çok güzel elif Asya da çok hoş senin aklından geçen bi isim yok mu
Hamismelek Fatma24 malesef yok ALLAH nasip etsin insaAllah canm ismi koymayi inanki elif asya yorum yapanlarin sayesinde hosuma gitmeye basladi
Fatma24 Hamismelek dert etme bence biz ismi daha erkek olduğunu öğrenmeden koymuştuk kız olursa ilk amine duru koyacaktım sonra erkek olduğunu öğrenince eşim ismi çoktan ayarlamıştı Bilal olacak Allahın izniyle 2.si Rabbim nasip eder de kız olursa hilal koymayı düşünüyorum