Herkese Merhaba, ne yalan söyleyeyim buraya doğum hikayemi yazmayı düşünmemiştim hiç. Ama böyle bir süreç geçirince hem herkesi bilinçlendirmek hem de paylaşarak içimi biraz daha boşaltmak istedim. Hamileliğim boyunca her şey çok güzeldi. 34 hafta kontrolüm için doğum yapacağım özel hastaneye gittik doktorum yine her şeyin yolunda olduğunu, normal doğum sürecinde ilerlediğimi, elimizde bulunması için bazı rutin kan testleri istediğini söyledi. Kan verdim ancak sonuçlar 5 gün kadar gecikti ihmal yüzünden ne yazık ki. Sonucu öğrendiğimizde karaciğer enzimleri ile alakalı olan ALT VE AST değerlerimin yükseldiği ortaya çıktı.Doktorum dahiliyeye gitmemi, gerekirse acil doğum olabileceğini söyledi. Neye uğradığımızı şaşırmıştık 🥺 Dahiliye doktoru gebelik kolestazından şüphelendi ancak hiç bir belirtisi yoktu bende ( kaşıntı vs ) arka arkaya bir kaç kez daha değerlerime bakıldı giderek yükseliyordu. Ve biz durumun ciddiyetini doktorumuzun sakinliği sebebiyle anlamamıştık bile. Karaciğer ultrasonuna alındım ama orada da herhangi bir anormallik görünmedi. 1 hafta daha takip edelim önerisinde bulundu hem doğum hem de dahiliye doktoru. Ve işte bu noktada benim sadece fikir almak için başka bir doktora telefon etmemle birlikte her şey değişti. Doktor değerlerimi duyunca şoka uğradı ve en acilinden, hastaneye yatacak şekilde hazır olarak yanıma gel asla orada doğum yapmanı önermiyorum dedi. Doktorum şehir hastanesinde bir doçentti ve biz apar topar bu şekilde devlet hastanesine geçiş yapmış olduk. Diğer hastanede 1 hafta daha takip edelim dedikleri değer meğerse hayati sınırlardaymış. Hastaneye gece yattım ve ertesi gün değerlerin iyice yükselmesi ile aniden sezaryene alındım. Bebeğimi aldılar şuan bebek yoğun bakımda. Ben ise tam 5 gün yoğun bakımda yatmak zorunda kaldım. Değerlerim o kadar yüksekti ki her an her şey olabilir diyorlardı. 2 gün önce normal servise alındım değerlerim düşmeye başladı. Size şimdi hastane odamdan yazıyorum, bebeğim ise başka bir hastanenin yoğun bakım servisinde ve henüz göremedim bile içim sızlıyor. Sonuca gelirsek arkadaşlar darma duman olduk. Her ay gidip sağlık ocağında rutin kan veriyordum ama ALT VE AST değerlerine bakmıyorlar ne yazık ki. Siz siz olun mutlaka doktorunuza belirtin ve bu değerlerinizi isteyin. Çünkü gebelik kolestazı bazen benimki gibi sinsice ilerleyebilir belirti vermez, eğer ben o sonucu bir kaç gün daha bilmeseydim bebeğim de ben de hayatta olmayabilirdik şimdi. Çok şükür verilmiş sadakamız varmış, kurtulduk. Sıktıysam özür dilerim. Umarım hamilelikleriniz sorunsuz ve sağlıklı ilerler, bebişlerinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız 🙏🏻🙏🏻😇