Hazaaalll Bu kaçıncı hikayeye başlayışım :) sonunda başaracağım inanıyorum 😁 23 Aralık doğumum gerçekleşti.39+5 te doğurdum :) Doğumumdan 13 gün önce nişanım gelmişti okuyanlar hatırlar belki 13 gün boyunca buralarda soru yağmuruna tutmuştum 😊😊 nişanım geldiği gün doktora gitmiştik ve hiç açılmam yoktu geri gönderdi eli kulağında bakarsın 30dk bakarsın 1 hafta sonra gelir demişti ve ardından biz 13 gün bekledik. Doğum olacağı günün gecesi anlamsızca beni uyku tutmamıştı o gece saat sabah 6 da uzanırken bir anda suyum geldi(merak etmeyin suyu fark etmemek mümkün değil çünkü bildiğiniz bardaktan boşalır gibi geliyor)alel acele duş aldım çıktık yola hastaneye gittiğimizde 1 cm açıklık vardı. Ne sancı ne kasılma ne ağrı hiçbir şeyim yoktu güle eğlene geçirdik yolu 😊 öğlen 1 e kadar kendi sancımı bekledik ve sadece 3 cm açılmam olmuştu. Ardından suni bağladılar başlarda sancılar sabahki gibiydi ama saat 16.00 a doğru şiddetlenen sancılar beni bağırtmaya başlamıştı derken ıkınma isteğim geldi ebeye söyledik ıkınsın dedi ben istek geldikçe ıkındım sonra yatağı hemen çatala çevirdiler yaklaşık 10 dk da oğlum doğdu. Yaklaşık 5-6 ıkınmada doğdu oğlum. Çıktıktan sonra tüm acılar bir anda kesiliyor. İyi ki doğdu. Öyle kokusu var ki umarım hepiniz yavrucaklarınıza sağ salim kavuşursunuz 💞 Edindiğim tecrubeden tavsiyeler: -Sancı sıklaştığında canınız çok yandığı sıralarda diyaframdan derin nefes alıp 3 kerede kısık kısık verin(sancıyı karşılarken doğru nefese çok ihtiyacınız oluyor) Hastanede imkan varsa sıcak duş alın,kanınıza ve belinize sıcak su tutun sancıyı sıcak suyla karşılayın Bele üçgen şeklinde yapılan masaj var refakatçinize mutlaka bu masajı öğretin daha öncesinde(Sıcak suyun altında bu masajı yaptırdım ve beni en çok rahatlatan yöntem buydu) -Doğum esnasında ıkınırken bağırmayın.( Doktorumun telkinleriyle bağırmamaya çalıştım ve faydasını gördüm. Evet söylemek kolay ama yapmaya çalışın nefes aldığınızda verirken bağırırsanız gücünüzün tamamını bebeği itmeye kullanamıyorsunuz ve bu da bebeğin doğum yolunda daha fazla kalıp solunum sıkıntısı yaşamasına neden oluyor ) . . Ben doğum gününe kadar nasıl doğuracağım konusunda karar vermemiştim önce normal doğumu denemeyi düşünüyordum ama nasıl olacağı konusunda hiç düşünmedim desem yeridir. İstediğim gibi de oldu. 5 dikişim var 3 ü çapraz 2 si makata doğru düz. doğum oldu dikişlerim atıldı 10 dk sonra yürüdüm,kalktım,tüm işlerimi yaptım. Normal doğumun avantajları çok ama bir tık sabır ve dayanıklılık gerektiriyor. Ama nasıl olursa olsun,hangi yöntemle doğurursanız doğurun çok güzel bir annesiniz. Unutmayın. Bizi anne yapan doğum yetimiz değil içimizdeki sevgi ve merhamet. Sağlıcakla kalın. Mis kokulu yavrularınızı sağ salim kucağınıza alın inşallah. Bu dünyadaki en güzel duyguyu tadacağınız/tattığınız için ne kadar şanslı olduğunuzu düşünün uykusuz geçireceğiniz gecelerde. 🌸
bakirci Hazaaalll çok güzel bi doğum hikayesiydi, paylaşımınız için teşekkürler. Hayırlı olsun, sağlıkla büyütün inşallah
Aysema Hazaaalll Çok güzel abartisiz, ilham veren, cesaretlendiren, ben de istiyorum dedirten bir hikaye. Ne kadar güzel anlatmissiniz. Allah meleginizi saglikla buyutymeyi bizlere de bebeklerimize saglikla kavusmayi nasip etsin insallah.
Cinarbt Hazaaalll ahhhh ne güzel Allah analı babalı büyütsün inşallah darısı bana çok korkuyorum inanılmaz ama bi okadarda normal istiyorum 38 haftalık oldum 3 cm açılma var bekliyorum bakalım inşallah normal olurum bi avazda
Lilensa Allah analı babalı büyütsün bende 39+1 olduk kasılmam var nts sancı az çıktı çatı muaynesi oldum açıklık yok normal doğuma uygun dediler sadece yolladılar doktor 5 güne kadar doğurursun dedi sancı hissetmiyorum bebek kendini sertleştiriyor gevşiyor doğum belirtisiymiş beklemedeym .
Ftszgn Cesaret veren abartilmadan anlatılmış bi doğum hikayesi 🙏😇🤗 tesekkur ederim. Allah bahtini guzel eylesin canim saglikla büyüsün👶
Tugba40 Cinarbt yaa bende panik var korkunca birden tansiyonum düşüyor hadi doğum anında düşerse tansiyonum normal Doğum istiyorum ama böyle olursam dşye korkuyorum
Meeerveunal Hazaaalll maşallah rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin evladınızı ne güzel yazmışsınız sonunu
lenagece1803 Hazaaalll cok guzel yazmissiniz insani rahatlatn bi dogum hikayeniz var sezeryanla dogum yapacak olmama ragmen ben bile rahatladim korkum gittu bir anda