Efe39 Beyninde bitireceksin! ben iki çocuğumda da öğrendiğim gibi bıraktım. onu zehirlemeye hakkım yok nokta!! Birşey olursa vicdan azabı çekersin öyle düşün.
GultenAtk Efe39 Evet zaten günde iki paket içiyordum evlendim çocuk istemi düşürdüm. Bir paket hamile olduğumu öğrendiğim an icmiyecem dedim ama iki ye düşünebilirdim sayenizde onuda birakacam teşşekkür ederim
Esen GultenAtk ben bir düşük.yaptim kendini çok suçladım halbuki alakasinin sigarayla ama insan dusunuyo iste. So ra bıraktım 1hafta paket paket çekirdek yedim.ve yalnız Kalmamaya çalıştım bayanlar yanımdayken icemiyim diye. Tabi ben sigara bırakma hali da içtim.ama faydası olduğunu düşünmüyorum sonra alıştım 4ayda 9kg aldım.ama kg verilir mühim değil. Şimdi hamileyim içim çok rahat ve sigara ilk aydan sonra aklımın ucundan geçmiyor. Emin ol kafa da bitiyor
GultenAtk Esen inan kilo hiç önemli değil ikiye düşürdüm onuda birakacam Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah
GultenAtk [bilinmeyen] inşallah buraya yazdım ki sizler örnek verin yarından sonra Allahın izniyle bırakacak teşekkür ederim
Tugba34 Ben ilk çocuğum da da şimdi ki hamileliğimde de bırakmak için uğraşmadım hatta asla içenleri kınamadım olabilir dedim ben bile belki içerim bırakamam dedim 🤔 sonra ilk kızıma hamile kaldığım da ilk haftalar içtim sonra neden bilmiyorum tiksinme oldu sigara aklıma gelince bile midem bulandı 😐 şimdi 7 haftalık hamileyim tekrar tiksinme başlıyor sanırım gün de bir defa içiyorum oda iki çekip atıyorum ya da yakıp kokusunu çekiyorum çünkü bu hamileliğim de kabızlık problemim var ve sigarayla rahat yapabiliyorum 🤷🏻♀️🙄 yani demem şu ki kendini şartlama şu kadara düşürdüm az içeyim diye sadece seni tiksindirdigini düşün ya da bi an da kes öyle bir iki olmuyor maalesef 🙇🏻♀️ Ben de tuvalet sorunu olmasa asla içmem 🤦🏻♀️
GultenAtk Tugba34 ben yazmak istemedim aynı problem bendede var bende sadece lavaboda içiyorum sigara bu şekilde başladım annem ogrenmesin diye onun ardına lavaboda içerdim kabızlık gerginliğim stresim hep bu yüzden inşallah bende tiksinirim
Merrcimek Tugba34 Aynı sizin gibi benimde tuvalet ihtiyacımı tetiklediği için önceden içerdim. Şimdi en çok onda zorlanıyorum. Malum hamilelikte kabızlık oluyor. Onun içinde kayısı filan yiyorum ama en çok tuvalet alışkanlığımda arıyorum.
Tugba34 GultenAtk sigarayı bırakmayı düşünürken bile stres yapıyorsun aslında yapma evet çocuğunun sağlığından önemli değil ama gene de stres yapıyorsun rabbime şükür et tek sıkıntı sigara içmek olsun başka sıkıntın olmasın 🤗❣
Merrcimek GultenAtk Ya bende öyle başlamıştım. Tuvalette gizli içiyordum sonra alışkanlık oldu ve hep öyle içmeye devam ettim. Şimdi çok zorlanıyorum.
GultenAtk Tugba34 inşallah stresten büyük zarar verirmiş bebeğe o yüzden yavaş yavaş bırakmak istedim bırakmak istiyorum Rabbim sabır versin
GultenAtk Merrcimek kayısı migdemi bulandırıyor şalgam içiyorum az az zararlı diyen var eltim hamileligini şalgam simitle bitirdi ama insan ne yapacağını bilmiyo bu durumda
Merrcimek GultenAtk Of acılı şalgamı o kadar çok içtimki ama hamilelikte acı kabızlık yapar dedi doktorum normalde acıda ishal olurdum. Bide tabi benim canım acı istediği için lıkır lıkır içiyordum o da midemi yakıyordu.
GultenAtk Obsesifk ilk gün içmedim ama neredeyse stresten düşünmekten kafayı yiyecektim eve verdim kendjmj temizlik Vs ama ne denediysem olmadı perşembe günü doktoruma da danışacam ilaç Vs önerisi olur belki
GultenAtk [bilinmeyen] Ah o kafamda deli sorular içmezsem sıkarsam bebeğe bişey olur mu içince de olur piskolojikmen baskı oluyo Rabbim sabır versin
Obsesifk GultenAtk ben öyle bıraktım bende bırakamam sanıyordum ama bıraktım 2 sene oldu birden kestim dahada canım istemedi
gea 2 günde 1 paket bitiriyordum. Bazen günde 3 tane içtiğim oluyordu. Ama bana yasak dendiği zaman canım çekiyor. Hamile olduğumu öğrendiğim gün istemsiz şekilde içemedim zaten. Bazı günler hiç içmiyorum bazı günler aklıma vuruyor. Bebek in stres de aynı kötülükteymiş. Sadece 2 fırt içiyorum. O da ben yakmıyorum sigarayı. Yakarsam biliyorum devamı gelecek. Zaten o 2 fırtı çektiğimde de iğreniyorum. Hayırlısı🤦🏼♀️
alaBektaGen GultenAtk günde bıraksam 1 paket içiyordum. Hamile kaldığımı öğrendiğim gibi çoğu şeyden olduğu gibi sigaradan da soğudum şanslıydım yani umarım sende bırakabilirsin ama geriliyorsan doktorlar bırakmayı da pek tavsiye etmiyor diye biliyorum.
GultenAtk alaBektaGen hemde çok çok Fazla içerken kendime çok kızıyorum ama içime çok çekmemeye çalışıyorum inşallah bende tiksinirim
Gozde GultenAtk ben de hamileliğimi öğrenince sigarayı bıraktım. Başlarda hiç kolay olmadı çok stresli bir döneme denk gelmişti hem de. Çok zorlansam da tek çarenin sigara olmadığını başka şeylerin de iyi gelebileceğini farkettim. Aklıma geldikçe canım istedikçe bol bol su içtim yemeklerin tadını daha fazla aldığım için iştahım da aşırı açıldı çok kilo aldım diyebilirim ama bebeğimin gelişimi gayet güzel gidiyor ona zarar verecek herşeyden uzak durduğum için mutluyum doğumuma 3 hafta kaldı mesela geçen aya kadar doğurunca içerim diyordum şimdi bebeğime sigara kokmamak için ağzıma sürmem diyorum ☺