Anne-bebek merveunal bende burada bekleyeyım 😇 Ama bence normal doğum Allah kısmet ederse ben normal istiyorum daha çabuk iyileşmek için bebeğimle daha rahat ilgilenebilmek için ameliyata girmektense o anlık acı çekip normal doğurmak istiyorum
Deletedmom317 merveunal çevremde normal doğum yapanlar çok zorlandığı için sezaryen istiyorum. alttan kesileceğime karından olsun diye düşünüyorum bide tırsağım normal doğuma cesaretim yok. İki türlüsüde zor Allah kolaylık versin sağlıkla alalım kucağımıza inşallah❤️💕💙
Filiz_Gulsah7 merveunal canim ben kendi dusuncemi soyleyecegim 14 +3 ikizlerime hamileyim ve bunyem zayif sezeryani kaliramayabilirim diye normal dogum istiyorum ve cok cabuk toparlarim diye dusunuyorum ikizlerde erkn dogum riski oldugu icin kendim ayakta kalmam lazim diye dusunuyorum kendi adima
Ecrinbebek45 merveunal ben vajinal doğum istiyordum. Ama bebiş dönmediği için mecbur sezeryan olacak.. İkiside çok korkunç 😥
Skbn01 merveunal Ben sezeryan yaptım,zorunlu değil kendi isteğimle.. Çok memnunum iyiki sezeryan yapmışım.
Ecrinbebek45 Rumis inşallah kuzum ama ilk gebelikte 36 ya kadar dönmezse dönmüyormuş sonra.. Çok üzüldüm, çok ağladım ama napayım hayırlısı böyleymiş. Bide benim 8 yıl sonra oldu Bi anda doktor riske atmayalım dedi..
Fatma92 merveunal ben sezeryandan daha çok korkuyorum sonuçta ameliyat oluyorsun. Normal doğum ise Allah’ın bütün canlılara vermiş olduğu doğal bir süreç ve ben bundan yanayım açıkcası. İsteğe bağlı sezeryana karşıyım ama mecburi sezeryanda sağlık işin içine girdiği için ona karşı değilim. Ama herzaman doğal süreçten yanayım.
Rumis Ecrinbebek45 Hakkında hayırlısı olsun canım başka doktora gitsen dicem ama artık kabul etmezler.Benim 16 haftalık daha 😊
Filiznalbant merveunal ben normal doğum yaptım ertesi gün ayaktaydım. Normal doğumun avantajı ertesi gün ayaklanman. Çabuk toparlanman. Dikişin çoksa eğer evet oturup kalkmakta biraz zorlanıyosun benim azdı rahatça işlerimi yapabildim. Sezeryanda ise birinin yardımı olmadan kalkamıyomuşsun dikişlerden gerçi herkesin bünyesi farklı. Sezeryanı ben istemedim ilerde en ufak üşütmede hemen dikişlerin sızlıyomuş. Sezeryan olanlar öyle dedi ben onların yalancısıyım 😂 ama ne olursa olsun sezeryan olsun normal olsun allah yardim ediyo gücünü veriyo sana 🤗🤗
Caltintas Sezeryan istiyorum, normal doğum yapamam dayanamam o kadar sancıya vs. Epidural sezeryan genel anesteziyle olana göre daha cazip geliyor bana, sanırım öyle yaptırıcam doktoruma
Erenveannesi Normal doğum 😊 çünkü vücut kendini kolay toparlıyor ve hücreler yenileniyor. Sezaryen ise acil bir müdahale normalin dışında hücreler ölüyor ve çoğu kendini yenileyemiyor bunun neticesinde ilerleyen zamanlarda vücut bazı noktalarda arıza veriyor. İki doğum da kolay değil ama bana göre normal doğum tercih edilmeli. Tabi ki problem olduğu taktirde de normal doğum için ısrar edilmemeli 😊
Balimkiz merveunal hamileliğin ilk başlarında kesinlikle normal doğum yapıcam diyodum 30 a gelince sezeryan da olabilir ya demeye başladım korku başladı ama şaka bi yana Bi sıkıntı olmadııgı sürece normal doğum tercihim tabi normal doğurucam diye de bebeğin sağlığını tehlikeye sokmam son haftalarda belli olur heralde bebek nasıl gelmek istediğine Kendi karar veriyo diyolarya bence doğru
Kifayet merveunal Sezeryan düşünüyorum nedeni ise hastaneye karşı bir fobim var kan verince bile kalbim sıkışıyor heyecanlanıyorum o yüzden kendim için en doğru kararı veriyorum diye umuyorum
Nurdlmc merveunal . Ben ki kan aldırmaktan korkardım. Düşün ben sezeryana daha cesaretli girdim. Damaryolu hissediliyor. Belinden vurulan iğneyi anlamıyorsun bile. Zaten sonrası da hiç hissedilmiyor. Sadece dokunmalarını hissediyorsun acı yok. Sezeryan esnası karnını temizliyorlar . Daha sonra odanda karnını bastırıyorlar biraz kan çıksın diye zaten daha uyuşukluğun geçmediği için ağrı hiç olmuyor yine. İnan normal bence daha zor ben yapamazdım. İyiki sezeryan olmuşum yine olsa yine sezeryan olurum. Doktor da çok önemli ama ameliyathaneye girip Çıkmam bir oldu. Ben 9:05 te girdim doğuma 9:15’de bitmişti. Sonrası ise çok rahat geçti hep yürüdüm ve bol su içtim. Hiç bahsettikleri gibi baş ağrısı bel ağrısı olmadı. Ve kalktığım gün birdaha hiç yatmadım. Her işimi kendim gördüm. Dikişlerine güzel baktığında ilk 2 hafta biraz dikkat ettiğinde hiç sıkıntı yaşamıyorsun sonradan. Tabiki karar senin normal doğum olması gereken doğum ama işte sonrası psikolojin çok önemli. Benim okadar çok tanıdığım var normal olup oturamayan. Her bünye tabi birde değil. Herkes Farklı Yaşar bu süreçleri. Bu yüzden kendi kararın kendini nasıl iyi hissediyorsan o yoldan devam et derim canım
Ebruas merveunal ben tercih sunamam açıkcası ama sezeryan düşünenler için bir hafta önce doğum yaptım. Kontrole gitmişken 38 haftamda doktor bebeğin suyu ve plesanta kireçlenmesinden bebeği alması gerektiğini söyledi normali bekleyebileceğini ama risk almak istemediğinide söyledi. Sağlık durumunda sorun yoksa normal beklenebilir tabiki ama sezeryanda düşünüldüğü gibi öcü değil. Çok rahat bir doğum geçirdim. Ağrı sancı sızı 0. Doğumda doktorumla sohbet bile ettik. İstediğin şarkıyı söyle kapıdan çıkarken müzikle uğurlayacağını söyledi. Sadece bebek çıktıktan sonra 10 dakikalık işimiz kaldı dediğinde omzumda şiddetli bir ağrı hissettim o ara uyuttular uyandığımda bitmişti herşey. Sedyeye aldılar odama gülerek gittim. Hepinize hayırlı doğumlar diliyorum