Seymanur0707 Mrym005 ben isim koyulurken anlamına bakılması taraftarıyım. İkra:oku demek çocuğuna neden oku diye isim koyasın. Zümra: “Güzel, iyi ahlaklı, cesur, yürekli” güzel anlamı isim olarak da güzel. Zümra 🌸
Cansinsen_ Mrym005 canım benim kızımın ismi zümra valla çok zeki oluyorlar diyim sana😃😅ikrada eltimin kızının adı ama zümra daha kulağa hoş geliyor
Didi6 Seymanur0707 Zümra'nın gerçek anlamı o değil ki. O bakımdan İkra daha güzel. http://bebegimeisim.blogspot.com/2018/01/zumra-isminin-gercek-anlam-ne-kotu.html?m=1 http://www.fetva.net/yazili-fetvalar/zumra-isminin-anlami-nedir-bu-ismi-koymakta-bir-sakinca-var-midir.html
Seymanur0707 Mrym005 anlamı yok de oku oku diye mi seslenicez tamam arapça olsun kuranda geçsin ama kuranda geçiyor diye her isim koyulmaz ki canım zümra çok güzel ikna et🌸
Mrym005 Seymanur0707 Inşallah başarabilirim. Kuran da geciyor diye koymak istemiyorki anlamina falan da bakmaz o Ikra ismi hoşuma gidiyor diyo. Neden anlamadim illa İkra olacak diyo 😂😂
Mrym005 Cansinsen_ Ben rüyamda bile kizim olduğunu adının Zümra olduğunu gördüm. Napcam bilmiyorum 😕 19 haftalık hamileyim dr bacakları kapali ama kıza benziyor dedi bizde isim düşünmeye basladik sirf bu isim tartışması yüzünden oğlum olsun istiyorum. 😣
Seymanur0707 Didi6 ikinci linkte koyulmasının sakıncalı olmadığı yazıyor ve gerçek anlamı tam olarak bilinmiyor tdk da da bununla ilgili bir bilgi yok arapça bilen birine sormak lazım gerçek anlamını o şekilde koyulabilir.Oku diye isim koyulur mu çocuğa bilmiyorum araplarında koyduklarını zannetmiyorum mesela biz arapça diye anlamına bakmadan koyuyoruz ama hiç bir arap çocuğuna ikra diye isim koymaz bizim oku diye koymayacağımız gibi.
Cansinsen_ Mrym005 ay oğlanda olsa aynı dert 33haftalığım erkek bebek bekliyorum eşimle isim yüzünden kavga ede ede daha konuyu hiç açmıyoruz bile işin kötüsü bebeğin bi ismi hala yok
Mrym005 Cansinsen_ Bizde erkek olursa ismi belli. O babasinin ismini koycak Mehmet. Bende sevdigim ismi koycam Akin . Mehmet Akin olacak tabi eger erkekse. Dr bacakları kapali ama kıza benziyor bir ay sonra net söylerim dedi. Ben kiz istiyorum ama erkek hissediyorum. Cok karisik durumlar 🤦♀️