Busra_2308 Muneweralp tasavvufta İlahi aşk anlamına da geliyor. Diyanet email attım ve siz me niyetle koyarsanız o şekilde olur yani bu isim caizdir dediler. Bu yüzden içimiz rahatladı ve biz de Bade koyacağız ☺️
Tugceee19 Bebeğe isim koyarken anlamı çok önemli bu yüzden iyice araştırın bence bade isminin anlamı da şarap ve içki demek bende koymak istiyodum ama vazgeçtim anlamını bile bile koymak saçma geliyo
Didi6 Canan da tasavvufta Allah demek. Ama kimse o niyetle koymuyor. Canan sevgili anlamıyla koyulan bir isim. O yüzden bana Bade'nin tasavvufta anlamını öne sürmek saçma geliyor bana. Bade basbayagı içki, şarap demek.
Busra_2308 Didi6 neden saçma geliyor ki insanlar o anlamına niyet ederek koyabilir siz nereden bilebilirsiniz ki niyeti. Ki diyanetin soru kısmına sordum caizdir bu ismi koymanız bir sakıncası yok dinen dediler.
Benmbebegm Bu haftaya kadar kız demişti doktor. İsmini Bade koymaya karar vermştim. Bizim yaramaz erkek çıktı. Ama ikinci çocuğum kız olursa kesin Bade koyarım çok güzel❣️
Rabiahatun Busra_2308 merhaba bende sordum aynı soruyu ama direk tdk anlamını yazıp başka bir isim koymanız uygundur dediler. Bende kızımın adını bade koymak istiyorum ama kafam karıştı 😢