Kizim_ve_Annesi
Ben henüz çatlamadım ama ege bölgesinde yaşıyorum ve buralilar yanik izinde, ameliyat izlerinde, çatlaklarda, kesiklerde hep onu ve kantaron yağını kullanır, pek ilac kullanmazlar, herseyi bitkisel çözerler.
Dizime kırık kavonoz saplanmıştı, cop posedine carpmistim yanlışlıkla, icinde kirik kavonoz varmış. o zaman söylediler yapay birşey kullanma diye. Onunla geçirdim. Boyle bahsi gectikce arayip zar zor buluyorum izi. Sonra duydum işte, göğüs karin çatlaklarında yanıkta falan iz kalmasın diye kullanıyorlar.
Ben de ayva aldıkça o jelden yapıyorum , yaram yoksa yüzüme sürüyorum hücre yeniliyo diye.
Çatlarsam diye pazardaki bir teyzeden bir kavonoz kantaron yağı aldım, krem kullanmayacağım. Ayva girdikçe eve ayva cekirdegi de sürerim. Ama bir ayvadan çok fazla çekirdek çıkmadığı için tüm tedaviyi onunla yapmak karin gibi geniş bir alanda zor. Boyle aldıkça onu da sürersin yapıp, çok etkisi var. Ama kantaron yağı da tavsiye ederim, onunda eşimin kaza geçirince yaralarında kullandık. Internetten de bakabilirsiniz faydalarına. Sarısı da var, biz kırmızı almıştık, buralarda kırmızısını yapıyorlar