Aysema Herkese merhaba. 15+6 haftaligiz. Ilk defa büyük tuvaletimi bu kadar zor yaptim ve istemsizce ıkınmak zorunda kaldım. Şu an çok tedirginim. Bebegime birşey olucak diye. Internette yok bebek kanala girer yok düşük olur gibi şeyler okudum ve çok panikledim şu an. Bilgisi olan varsa yazabilirmi :(
Nehirkaya25 Aysema ben 30. Haftaya kadar hep kabızlık cektim hep ikinarak tuvalete ciktim dusuk tehliken yoksa korkma bisey olmaz allahin izniyle
Kr_pinar Aysema bana doktorum bu tarz şeylerin yani çok öksürmek çok burun silmekte dahil bebek büyüdüğünde risk oluşturabileceğini söylemişti doğumu tetiklediği için sıkıntı yapmayın hiç bişey olmaz daha çok küçük
Gazell Aysema benim 30. Haftada sancım başladı açılmam oldu doktor öyle olunca ıkınma wcde çok oturma demişti bana sanmıyorum size birşey olsun
Esrayusuf Aysema canım o zamanlarda çok olur kabızlık ama korkma birşey olmaZ Allah'ın izniyle ama sen yinede öyle ıkınma bende öyle yazı okumuştum ama mecbur insan istemsizce zorlanıyor sana tavsiyem hergün bir bardak kefir iç hem kabızlığa hem gaza ciddi çözüm bende tavsiye üzerine içmeye başladım 16 haftaya yakın şükür hiç kalmadı bu problemler
Aysema Nehirkaya25 Yok çok sükür. Çok teşekkür ederim. Allah saglikla bebislerimize kavusmayi nasip etsin insallah.
Aysema Esrayusuf Gazell Kr_pinar Çok teşekkür ederim. Ilk olunca insan hem cok bilgisiz hemde cok evhamli olabiliyormuş. Icim rahatladi. Kefiri bilmiyordum deneyecegim.
04052016mh Esrayusuf marketlerde satılan kefir mi kendiniz falan mi yapıyorsunuz marketlerdekine güvenemiyorum 🤷🏽♀️
Deletedmom0093 Aysema Benim çok iyi gelmişti. Afedersiniz ağlıyordum artık canımın acısından. Sabah aç karnıma 2 3 kayısı yiyip üzerine su içiyordum. Bir de gün icin de komposto. Bir daha hiç zorlanmadim. Sulu zeytinyağlı yemekler yiyin bol bol, 3 lt su,çorba,yürüyüş ben böyle baş ediyordum. Muz da kabız yapar bu arada sınırlayın.
Aysema Deletedmom0093 Evet gercekten cok zor ve insanin pskolojisini cok bozan bi durum. Onerilerinizi deneyecegim muz zaten hic tuketmiyorum. Insallah ise yarar. Allah hepimizin yardimcisi olsun
Aysessss Arkadasim 12. haftandayim, ilk gunden beri kabizim, normalde yemekten 1 saat sonra wc ye giden ben gunlerce gidemiyorum, her seyi denedim, asla gecmiyor, ikinmadan da imkansiz, Allahim korusun yapacak bir aey yok ya benim denemedigim sey kalmadi
Aysema Aysessss Allah sizinde yardimciniz olsun cidden zor burdaki tum tavsiyeleri uygulayalim insallah faydasini goruruz.
gezentianne Aysema Doğum anında bile onca ıkınmaya gelmiyor sizin daha 16 haftalık hiç endişe etmeyin keşke kanala girmesi kolay olsaydı :)
Aysema BeybininAnasi gezentianne Yaa iste ilk olunca insan hicbirsey bilmiyor ve asiri bir korku panik yasiyor. O an saglikli dusunemiyosun galiba :)
BeybininAnasi Aysema yok canım benim bebek o kadar kolay kanala girse bunca insanı zorunlu sezeryana almazlardı 😂 ama ıkınmamaya çalış, hamilelikte zaten basur riski artıyor, ıkınmak da iyice kötü yapar
Fdle Aysema neredeyse 25.haftama kadar hep kabızdım canım ve hep ıkindım birde alaturka wc kullandım hoş şimdi oturamıyorum ona mecbur alafrangaya geçtim 😁 bişey olmaz Allahın izniyle ama 25.haftamdan sonra ilginç bir şekilde geçti kabızlığım çok şükür süt kabız yapar derler benim bagirsaklarimi düzenledi hergun düzenli bir şekilde 2 bardak süt içiyorum uyumadan önce yoğurt yiyorum ve sabah çıkıyorum tuvalete çok şükür
Aysema Guleren Kubuuu1 Fdle Postum sanirim okuyan herkesi iyi bir güldürdü :)) Neyse bilmemek ayip değil sonuçta :)) Tavsiyeleriniz icin tesekkurler. Şurubu doktoruma soracağım cunku bir daha ayni kabusu yasamak istemiyorum :( Canimin acisi bi yana bebegime birsey olursa korkusu daha da fena. Allah hepimize saglikla minnoslarimiza kavusup bu gunleri gulerek anlatmayi nasip etsin insallah.