Herkese merhaba bende burda doğum hikayeleri okuyup bir nebze kendimi o sürece hazırlayanlardanım. Öncelikle hamile arkadaşlarıma tavsiyem kendinizi hastalıklı gibi görmeyin hareketli bir hamilelik geçirin ve canınızın istediğinide yiyin( fast food sağlıksız besinler haricinde) yani ben öyle yaptım. Neyse benim hamileliğime dair hiç bir sıkıntım olmadı güzel bir hamilelik süreci geçirdim ve kendi doğum sancım olmadı doktorda daha fazla beklemenin bebeği strese sokacağını söyleyip bana gün verdi ve doğumumu başlattı. Doğumu alttan fitil yerleştirerek tıbbi ismi propes sanırım yanlışda yazmış olabilirim bu fitille başlattı saat akşam 9 da yatışım yapıldı hiç açılmam yoktu ebe her saat başı kontrol ediyor eğer vajinal hassasiyetiniz var ise normal doğumu unutun çünkü her gelen bi açıklığa bakıp gidiyor çatı muayenesi gibi işte. Gece 2 ye kadar fitil bende etki yaratmadı ebenin demesine göre 4 saat sonra etkisini gösterecek dedi bende gece 3 gibi tesir etmeye başladı kasılma şeklinde yani hareketli bebek hareketi gibi hissettim sonrasında başladım sancı çekmeye sabah 8.30 kadar dakika geçmek bilmedi hekimim gelsede epidural alsam diyorum neyse sabah doktorum geldi açılmam tekrar kontrol edildiğinde 7 cm olmuştum hemen epidural istiyorum dedim doktorumda 1 saate normal doğuma gireceğimi söyledi bende artık dayanamadığımı söylerek ısrar ettim neyse doktor anestesi uzmanıyla görüşeyim eşinizde epidural prosedürünü halletsin dedi neyse doğumhanede sırtım açık iğne pozisyonunu gösteriyor ebe bana o sırada ıkınma isteği geldi ebe hemen yat açılmana bakıcam dedi ve sonrasında açılman 10 cm olmuş doğuruyosun diye bağırışmalarla ıkınmalarla doğurdum süreç çok kolay değil ama ben adet ağrısına bile dayanamayıp apranax içer işten izin alırdım ben yaptım sizde yaparsınız :)