Merhaba sevgili anneler 😊 burda ki zamanımı doğum hikayemi yazarak sonlandırma zamanı geldi çattı. Uzun oldu özür dilerim şimdiden hakkınızı helal edin. Gelelim doğuma 😊 24 Aralık Salı günü 38+4 te normal rutin randevum vardı. Hastaneye gittim muayene oldum doktor bebeğimin başının 41 haftayı doldurduğunu söyledi 3 4 kez ölçüm yaptı. BPD değerinin 9.89 olduğunu normal doğum için 9.5 i geçmemesini beklerim dedi. İstersen yine yaparız ama çok fazla kesi olur üstüne yırtılır da ben sezeryan yapalım derim dedi bende kabul ettim. Yarın ya da perşembe günü yapalım dedi kan tahlili nst ekg gibi tahliller istedi. Kan idrar tahlilini verdim sonra nst çektirmeye gittim. Nst çekilen makine biraz yavaş çekiyormuş 35 dk kadar nst de kaldım. Kasılmalarım oluyordu Daha önce de düzensiz sancılarım hep olurdu o yüzden umursamamıştım nst kağıdına bir baktım sancılar sabit aralıklarla gelmiş bir anda 35 dk da 4 kez, stajyer öğrenci vardı çağırdım bana biraz düzenli gibi geldi dedim bir de onun kontrol etmesini istedim. Baktı ve gitti ebeleri çağırdı ebeler geldi yanıma doğum sancıların başlamış hissetmiyor musun dediler bende yok dedim sadece kasılma hissesiyordum. Hemen açıklık muayenesi yapmak istediler 2 cm açıklık var doğum başlamış dediler doktorumu aradılar doktor da sezeryanı bugün yapalım hemen yatışını verin demiş. Formları doldurdum hemen yatışım yapıldı eşim evden çantaları almaya gitti annemler geldiler hızlıca. Normal isterken sezeryan oldu, sezeryanı olcam dedim normal doğum başladı. En doğru zamanı en hayırlısını Allah biliyor bu yüzden doğum şekli konusunda endişe duymaya gerek yokmuş bunu anladım, siz doktorunuza güvenin 🤗 Öğleden sonra saat 3 te ameliyathaneye götürdüler beni 3.20 de bal kızım pamuğum doğdu. Yanağıma koydular öptüm hemen ağlamayı kesti meleğim. Sonra benim dikişlerim yapıldı odaya getirdiler. Annem babam eşim herkes ağlıyor öyle güzel bir duygu ki anlatamam🥰🥰 bebeğim odaya geldiğinde ağlıyormuş eşimin sesini duyunca susmuş gerçekten hamilelik boyunca konuşun yavrunuzla sesinizi duyuyor sizi tanıyor 🥰 Allahım isteyen herkese nasip etsin inşallah evlat kadar güzel cennet kokan başka bir şey daha yok.
Doğumumdan size söyleyebileceğim şeylere gelirsek 😊
Öncelikle ben belden uyuşturma istedim yavrumun doğumunu görebilmek için. Belden yapılan iğne gerçekten de damar yolu kadar bile acı vermiyor ondan korkmanıza gerek yok. Ancak anesteziden mi bilmiyorum omuz ağrım oldu biraz.
Doğumdan sonra depend kullandım kesinlikle tavsiye ederim taşma dışına çıkma hiç yaşamadım çok rahattı
Hastanede yanınızda size yardımcı olabilecek biri kalmalı mutlaka. Benim yanımda annem ve kayınvalidem kaldı ikisinden de Allah razı olsun bana çok faydaları oldu.
İlk ayağa kalkma yürüyüş çok zordu gerçekten ben başaramadım ilk seferde ama ameliyattan 12 saat sonra yürümeye başlamıştım ve çabaladıkça daha iyi hissediyorsunuz kendinizi ve daha kolay hareket ediyorsunuz. Hastanede 2 gün kaldım eve geldiğimde bebeğimle kendim ilgilenebildim.
Sütüm hemen geldi ama miktar olarak azdı yine de emzirdim göğüs uçlarım yara oldu ayva kremi güzel nemli tutuyor ama yaralarım maalesef geçmedi lansinoh göğüs ucu kremi aldım onunla geçti çok şükür.
Bebek bezi ve ıslak mendili sleepy almıştım ikisinden de memnunum şuan. Hastanede 2 gün içinde 18 kadar bez kullandım siz çantanıza 20 25 kadar bez koyun bence.
Sanırım söyleyeceklerim bu kadar, eğer sizin sormak istedikleriniz varsa memnuniyetle cevaplarım. Hepinize güzel doğumlar hayırlı evlatlar diliyorum 🥰