Plasentası rahimin ağzını az bi şey ya da tamamen kapatan var mı acaba? Ne gibi şeyler yaşadınız?
Plasentanın yerleşimi
Benim plasentam aşağıda rahimin biraz üstünde , 20 haftalık gebeyim ama herhangi bir kanamam olmadı
Seyda1616 peki kesin sezeryan mı dendi size? Vajinada kasılmalar hissediyor musunuz hiç?
Fndktgc0325 12. Haftadan itibaren plasenta previayim. Erken haftalarda teshis koymuyorlar. Rahim buyudukce plasentayida yukari cekmesi bekleniyor cunku ve cogu kiside boyle oluyor. Bende olmadi malesef. 29+5 e kadar hicbir problem yasamadim hatta aktif calisma hayatindaydim. Sadece karnim cok asagida ve asagida baski hissediyordum. Fakat 29+5 de kanamam oldu. İki gece hastanede yatirdi doktorum coger gelistirici igne vurdular bebek icin cunku erken dogum riski var. Bebek agirlastikca asagiya plasentanin oldugu kisma baski yapiyor o da kanamaya yol aciyordu ayrica nst de sancimda cikti. İki gunun sonunda taburcu oldum ama kasilmalari onleyici ilaclarla ve raporla su an sadece wc ye kalkmak uzere yatiyorum. İnsallah 38. Haftaya gelebilirim. Dikkat etmeniz gerekenler
Egilme kalkma yapmayin
Eger sansiniz varsa cogu zaman istirahat edin
Sicak su ile banyo yapmayin
Agda yapmayin
Bebege zarari olmuyor bu durumun ama kanama ani ve siddetli olabiliyor benim oyle degildi.
Amacim sizi urkutmek degil ama bilincli olup dikkat etmenizde fayda var
Fndktgc0325 benim detaylı ultrasonda plesenta rahim ağzına yakın denmişti. Doktorum bir sorun olcağını sanmıyorum dedi. Ben sezaryen oldum zaten ama normal de olurdu yani.
Fndktgc0325 yaklasik 30. Haftaya kadar yukari cikmasi bekleniyor plasentanin. Ama eger cikmazsa normal dogum sansi olmuyor malesef
Full şu an 15. haftamdayım. Rahim ağzını hafif kapatmış dedi doktorum. 7. haftamdan beri de ara ara kanamalarım oluyor, progestan kullanıyorum. Cinsellik hakkında yasak koydu mu bi de doktorunuz?
Merve ilişkiyi yasaklamış mıydı doktorunuz?
Fndktgc0325 evet iliski yasagi koydu doktor
Full çok teşekkürler
Fndktgc0325 hayır. Benim hiç kanamam veya herhangi bir şikayetim olmadı çok şükür. Doktorunuz ne derse o