Selam anne adaylarım suan bebeğimi ayağımda sallayarak size hikayemi yazıyorum biz 10 gunluk olduk inanin zaman su gibi geçiyor ☺
15 aralik pazar günü kahvaltımızi yaptik eşimle bi gün once gece şeffaf ansiz nisanım gelmisti onuda soylıyım saat 1 gibi esim arkadaşlarıyla buluşmaya gitti ve ben şakadan takildim ona sen beni bırakıp git ben seni aricam doguruyom diye dedim gulustuk o gitti arkasından lavaboya girdim tam ayağa kalkacakken sürekli nasi bisey diye merak ettiğim o pit sesi geldi ve hafif kanlı kesinlikle idrara benzemiyo sıvı akmaya başladı ayağa kalktım hala akiyo o an heyecandan bütün bildiklerimi unuttum sanki derin bi nefes alıp ic çamaşırımı giyip elimle tutarak odadan teli almaya gittim ve eşimi aradim suyum geldi diye tabi hic panik degil gorumcemi alip gel dedim tamam dedi 😀 benim annem konyada normalde 1 hafta sonra geleceklerdi ve hemen onuda aradim açmadı babami aradim annemide al yola çıkın diye suyum hala geliyo kizlar o sırada eşimle görümcen geldi kapıyı açtım ve duşa girdim hasta bezimi taktım görümcen hazırlıkları yapiyo hadi gidelim diye ben paniğim ve gitmek istemiyorum hemen diyorum kanlı geldiği icin suyum tereddütte kalıp yinede bi gidelim dedik hastane 15 dakka kaynım götürüyo yolda durmuş size tatli ismarlayimmi dio o sıra ben orda doğuruyorum 😱 vardık acile muayene ettiler ebe oyle bi kurcaladiki icimi çıkarttı resmen açılman 1 cm bebek yukarda dedi doktor bide ben bakiyim dedi ve neyseki o ebe kadar acıtmadı ultrasondanda baktı suyu hala var dogumun geceyi yada sabahı bulabilir dedi yatis verelim dedi yatmadım eve gidicem evde çekicem dedim sen bilirsin bebek sıkıntıda degil sancin siklasinca gel dedi toplandık kaynanamgile gittik sobayi yaktılar yanimda eltiler bende cok hafif sancilar başladı ve hala suyum geliyo du 2 paket hasta bezi gitti sancılarım yavas yavas düzene girmeye başladı 7 dakkaya bir 5 dakkaya bir geliyo ve hala dayanilmicak gibi değildi o yuzden korkuyorum hala gitmek istemiyorum 3 dakkaya bir düşünce görümcen hadi gidelim bebek sıkıntıya girebilir dedi bismillah dedik ciktik yola vardık hastaneye sabahki doktor var hala tekrar bakti ve 4 cm artik yatis dedi tmm dedim bu arada devletteyim dogumhaneyi girerken arkamdakiler buruk bir ifadeyle el salladım ve girdim artik tek başımaydım ve korkuyu bir kenara bırakıp gebe eğitimde burda öğrendiklerimi aklıma getirmeye basladim suniiyi taktılar bana sancilarim 3 dakkaya bir ve gercekten siddeti artmaya basladi yan odada sanci ceken bi kiz daha vardi her sanci çekişinde bagiriyodu onu duymamaya çalıştım ve ayağa kalktım sansliyim sanci çekerken hic nst ye bağlamadılar ve hep ayakta geçirdim saat 9.20 de tekrar çatala aldılar ve ben son 7 8 cm sanci geldikçe ikin dediler indirdiler çataldan suniyi 150 ye dayadılar iste zor gecen o 40 dakka hic bağırmadım her sanci geldiinde çömelmeye çalıştım ikinicam ama bel ağrısı o kadar çok ki musade etmiyo ıkınmama yapabildiğim kadar yaptim ve hep rabbi yessiri okudum saat 10 da tekrar çatal ve iste o mucize an ebe artik başlıyoruz dedi her saçında ikin dedi cok zor O sancıyla ıkınmak ama nefesimi tutup itebildigim kadar ittim ebe kafasini görüyorum sakin kesme dedi bebek sıkıntıya girer dedi ben bi nefes daha toplayıp tüm gücümle başka bi ebenin de karnıma basmasıyla bebegim kaydı cikti balık gibi o kadar rahatladimki iste bu kadar bitti dedim ve iyiki ebe karnıma bastı hic acımadı o an yada ben hissetmedim bebeğimi yan tarafta giydirip oyle verdiler kucağıma sukur hemen ağladı 3500 gr 50 cm doğdu 🙏kesi attıkları icin dikişlerimi atıp bebeğimi kucagina verdiler ve bizi çıkardılar dökümhanenin kapısı açıldı eşim herkes ordaydı ama 1 saat müsaade altında tuttular yanıma tek annemle görümcen girdi esim hala göremedi garibim ilk emme anı geldi aman Allah im bu kadar zor olacağını bilmiyodum dogumum daha kolay di demeye basladim bi kac gun sonra millete kizlar benim hmen sütüm gleemdi bebek emmek istiyo ama ucuda tam çıkık degil olmadi bebeğimi doyuramamdim odaya ciktik ve yine denedik olmadi ebe geldi ve sıktı göğsümü o nasi bi acıydı zorla bi damla getirdi elinle sık kaşıga doldur ve besle dedi o damla damla gelen süt benim icin o kadar degerliydiki ama bebegim açtı doymazdı onunla benim yanimda sanci ceken kiz 'la aynı odadaydık annem ondan rica etti sut annesi olur musun dedi sagolsun kiz kabul etti hemen mama kesinlikle verdirtmiyolar ac kalmasını istemedim bebeğimin ertesi gün eve ciktik ben cok kotuyum ağlıyorum hala emziremiyorum bebeğimi süt geliyo ama ucu yok tutamıyo pes etmicem başarıcam dedim el pompasıyla sıktım kaşıkla beslemeye başladık sonra hacamat pompası varmis cok ucuz kizlar super süt boşaltıyo ve göğüslerim doldu taştı hep boşaltmak zorunda kaldim biberonla vermeye basladim ama alıştırmak da istemiyorum cok zor bi süreçten sonra başardık oğlumla artik ne pompaya ne biberine ihtiyacımız var acıkınca emiyoruz 🙏 bizden bu kdar kizlar bebek cok buyuk bi sorumluluk ama cok ta guzel bi duygu bunu anladim mis gibi kokusu yokmu uykusuzluk yorgunluk hersey gidiyo cok uzun oldu o ani tekrar yaşayarak anlattım cunku sormak istedikleriniz varsa buyrun bu arada bi tavsiyem kesinlikle babynest alın pamuk gibi onun içinden çıkarmıyorum bebeğimi büyük rahatlık kizlar hoşçakalın guzel anne adaylarım hepinize bir çiglikta doğumlar diliyorum
Bu arada kesinlikle tavsiyem normal doğum hemencecik Ayağa kalktım dediğim gibi sutumun gelmesi doğumumdan daha zor oldu.