Kızlar herkese hayırlı doğumlar dilerim. Doğum hikayem baya kısa olacak ama umarım birilerine cesaret olur. 38+6 olmustuk benim ağrılar son bir hafta baya yoğundu . Artık doğsun die çok dua ediordum. 25.12.2019 da sabah 8.45 te randevu vardı önce nst cektireim dedim. Nst ve doğum odası yanyana. Doktorum yanıla geldi nst cekilirken gel alttan açılmana bakalım dedi. Gecen haftalarda 1.5 cm açılmam vardı. Muayene sırasında açılma 2 cm bebeğin kafası baya aşağıda ve rahim agzı yumusacıktı. Tabi sancı sıfır . Doktorum gel seni bugun doğurtalım sen hemen doğurursun dedi. Esimle konuştum kabul ettik saat 10.30 da suni takıldı. Saat 11 gibi gelmeye basladı sancılar. Saat 12 de benim açılma 5 cm olmustu. Nst ye bağlıyken suyum geldi. Epidural istedim doktorum açılman çok hızlı gerek yok dedi. Ardından saat 1 gibi doktorum muayene için doğumhaneye aldı doğum baslamıs dedi . Ikındım ama popoyu sıkarak ıkınmısım olmadı ikinci sancı da doğum masasından kaçmaya calıstım😁😁😁 üçüncü sancı da artık yeter dedim bur ıkınmada doğurdum sükür saat 13. 15 idi oğlum doğduğunda ve benim sadece 2 dikisim var oda olmazmıstı da benim hatam. Bu arada ilk doğumum. Doktorum sen ikinci çocuğu bir saat bile sürdürmezsin dedi:) rahim yumusaklığı ve dikissiz doğumu tamamen zeytin yağına borcluyum. Perine masajı cok az yaptım elim yetismiordu. Sürekli makat ve perine arasını yağlıyordum. Yürüyüs yapacak müsait ortam olmadığı için günde yarım saat dus alıodum 10sguat yapıodum ve hurma yiyordum. 30. Haftadan sonra yasin vakıa ve inşikak surelerini düzenli okudum. Allahım hepinizin yardımcısı olsun insaAllah. Kolay doğum nasip etsin herkese.