Grisayfa Ltfye_kvkln ilk zaten 11 haftalık kalbi durdu kürtajdan sonra oldum o iğneden ikincide kanamam oldu yine oldum iğne bide Doğumdan sonra oldum çünkü pozitifti bundada hafif lekelenme oldu yine önlem amaçlı oldum 27. Haftada test sonucu negatif çıkınca doktor gerek Yok dedi öyle yani
1merven Ltfye_kvkln annem pozitif ben negatifim annem bende igne vurdurmus cunku annedeki pozitif antikorlar bebek negatif olunca eritiyor ve dusuge sebep oluyormus simdi benimle esim arasinda da uyusmazlik var sıkı takip edilmesi gereken konuymus ilk gebelikte sıkınti yokmus ikinci gebelikte anne kani artik pozitif kan antikorlarini hissedince bebegi imha etmeye calisirmis benim doktorum her muayenede hatirlatiyor bu konuyu 😏😏
birtutammutluluk Ltfye_kvkln iki doktorum gerek duymadı. Eskiden 28. Haftada yapıldığını artık ilk gebelikte gerek olmadığını söylediler. kanama vs olursa mutlaka vurulucaktım. Ama olmadı. Bebek doğunca kan uyuşmazlığı çıktı 72 saat içinde mutlaka vurulması gerekiyor. Özelde Doğum yaptım extra ücret almadan vurdular
Kelebekmisali Şuanda gebeliğimin 34.haftasındayım. 28. Haftada kan uyuşmazlığı iğnesi vurundum. Özel hastaneye gidiyorum orada 300 tl olduğunu söylediler. Bende devlet hastanesine gittim ücret ödemedim.
Busratm Ltfye_kvkln 27. haftada combs testi bakılarak gerek varsa yapılıyor. Ama çoğu doktor pek yapmıyor bunu. Eğer gebelikte kanama olursa ve kan uyuşmazlığı varsa yapılması gerekir. Doğumdan sonra da bebek kan grubu pozitifse 72 saat içerisinde yapılması gerekiyor.
Gamzemre6161 Civcivim21 ben zaten uyuşmazlığı olanlar adına söyledim kan uyuşmazlığı olmayan kişilerin Yaptırmasına da zaten gerek yok
Mrv1234 Gamzemre6161 valla benim ilk hamileligimde yapmadilar ilk hamilelikde bebege etki etmiyor denildi ve illa vuralim demediler kizim pozitif dogdugu icin dogumdan sonra igne yapilmisti ve suan ikinciye hamileyim dun indirekt coombs Testi yapildi bakalim sonuc 10 12 gun icerisinde cikicakmis oyle soylenildi yani ve devlete gidiyodum ozele gittim devlette bu test hakkin da bir gram bosey soylenmedi suan risk geubunda oldugum icin oozeldeki doktor 2 haftada bir kontrol saglamak zorundayiz dedi ve test vs yapilacagini soyledi normalde 1 ayda olan kontrol 2 haftada bir olucak suan ve o kadar sacmaki devlette hic birsey soylenilmedi yapilmadi test vs ve karar verdim ozelde devam edicem allahdan bisey olmazsa tabi
Gamzemre6161 Mrv1234 canım normalde yapılan uygulama yanlış. İlk gebelikte uyuşmazlık var ise 28.haftada indirekt coombs testi yapılması lazım sonuç negatif ise anneye uyuşmazlık iğnesi yapılır sonra bebek doğunca bebekten kan alınır eğer negatifse anneye tekrar iğne yapılmaz pozitifse anneye 72 saat içinde tekrar uyuşmazlık iğnesi yapılır bu ikinci gebelikte korunma sağlar sorun yaşanmasın diye bir önlemdir ve prosedüre göre yapılması gerekir. Ayrıca gebeliği esnasında kanama geçiren annelere eğer bebeğin kalp atışı var ise uyuşmazlık risk yaratmasın düşüğe sebep olmasın diye uyuşmazlık iğnesi yapılır buda yapılması gereken birşeydir. Her gebelikte uyuşmazlık olanlarda bir sonraki bebek için önlem amaçlı yapılması gereken birşeydir bu çünkü bebek etkilenirse sonuçları çok kötü oluyor bunları her doktorun açıklaması gerekiyor. Hatta doğumla birlikte tüpligasyon yani tüplerini bağlatan kişilerde bile uyuşmazlık var ise riske atmamak adına onlara da bebeğin kan grubuna göre uyuşmazlık iğnesini yaptıran hekimler var. Çünkü tüpleri bağlı olmasına rağmen gebelik yaşayan kadınlar da var bunu da riske atmak istemeyen hekimlerde var. Biraz uzun oldu ama açıklamak istedim.
Mrv1234 Gamzemre6161 orasi oyle canim ilk hanileligimde tam 3 hastane bilmem kac doktor degistirdim hic biri gerekeni yapmadi acikcasi gerek yok dediler bana ikinciye hamileyim suan iste test yapildi bu doktorum bu sefer 2 haftada bi kontrol sagliycagini soyledi igne vs zaten 28 haftada yapiliyo igne ama dedigin gibi kanamasi olanda daha erken haftalardada yapiliyo sukur bende kanama olmadi suan birincidede olmamisdi iste neyse suan sanirim aradigim doktoru buldum gibi geliyo cokda guzel ilgi alaka gosterdi alllaha sukurde ilk kizimda bi problem yasamdim insallah bundada yasamam hic bi anne yasamasin orasi ayri ama doktorlarin ihmali yuzunden kac hayat karariyo isde bilinçsiz doktora denk geldim belkide ben bilmiyorum ilk hamileligimde suan ki doktorum 47 senedir ayni isi yapiyomus ve gayet guzel aciklamalar yapti bakalim test sonuclari neyi gostercek insallah bundada problem yasamam
Kubuuu1 Ltfye_kvkln tabiki zorunlu Allah korusun bebek ölümüyle sonuçlanabilir ve zaten ilk gebelikte yapılmazsa sonrakilere sıkıntı olabiliyor hem hamilelikte hem doğumdan sonra yapılıyor iğne
Gamzemre6161 Mrv1234 rica ederim canım inşallah hiçbir sıkıntı yaşamazsın hiçbir anne adayı yaşamaz inşallah tedirgin olma doktoruna herşeyi o söylemese de sor🙏☺️ayrıca indirekt coombs testinin sonucu o kadar uzun sürede değil daha kısa sürede çıkar canım takip etmelisin bence ☺️
Mrv1234 Gamzemre6161 ya haklisin daha erken cikiyo oda ikili tarama testim filanda yapildi bide esim askeri personel sürekli izin almakda sikinti cekiyo hani sikinti oluyo o yuzdrn 2 hafta sonra kontrol var ozman gidince alicam sonucalri tek gitme imkanimda yok bebegim var bide 21 aylik zor oluyo hastanede uzak olunca sikinti kan uyusmazligi testi ayni gun cikiyo normalde zaten de iste
Gamzemre6161 Mrv1234 anladım canım o zaman bekle kontrol zamanında gidersin daha iyi oluyorsa sizin için ☺️
Mrv1234 Gamzemre6161 aynen oyle cunki git gel benim icin sikinti dfil esm icin problem oluyo kpmutanlardan izin almak hafta ici hergun calistigi icin