Oncelikle Merhaba hanimlar.. Burada beni taniyan arkadaslarda vardir.. Almanya da yasiyorum ve dogumum icin keşke Türkiye de dogum yapsaydim dedim.. Ne demek istediğimi okuyunca anlayacaksiniz.Biraz uzun olabilir kusuruma bakmayinn 😘 Baslayayim ben.. Normal dogum Tarihim 11 Aralikti, bebegimi ilk ogrendimiz gunden beri hep o sekildeydi.. 11 Aralikta gittik ne aciklik, ne sanci, ne su hic birisi yok eve gonderdi doktorumuz.. Burada doktor ayri dogum icin hastaneye gidiyosunuz, doktor belge vermeden de ben hastaneye gidiyorum diyemiyosunuz beklemek sart. 2 gun sonraya yine randevu verdi ama yine bisey yok suyun yeterli ama plasenta kireclenmis dedi Pazartesi hastaneye gonderebiliriz riske girmesin dedi. Eve geldik artik hazırlanıyorum kendimi doguma hazirliyorum. 2 gun hafta sonu Ama ben burada evde bos durmuyorum 16 aralikta kavusacam bebegime diye seviniyorum hurma, squat, sicak dus, yürüyüş, merdiven inip cikmalar neler neler.. Pazartesi geldi catti gittik ama yine yok sancin yok sadece doktor da nst ye baglandim sanci cikmadigi için doktor kontrol bile etmedi. Ne acikliga ne suyuma bakmadi. Bu arada da akintim cogalmisti ama akinti diye normal karşılıyorum, doktorun yanina girmeden 18 Aralik carsambaya randevu verdi sekreter eve geldik. Tabi ben bi umutla gittim nasil ağlıyorum ben yavruma niye kavusamiyorum diye.Bi de doktora kızıyorum pazartesi beni hastaneye gonderecekti şimdi eve gonderiyor ki kontrol bile etmedi.. 18 Aralik carsamba gittik tekrar bu defa bakti sanci çıktı, acikligima bakti ama yok, bugun hastaneye gondermem gerekli dedi riske atmayalim daha fazla belki suni sanci verirler dogumu baslatirlar dedi ve belgeyi verdi. Eve geldim bi guzel kahvaltimi yaptim, dusa girdim gayet rahattim normal dogum olmasa makyajda yapacaktim ama normal diye gittigim icin yapmadim.. 18 aralik carsamba günü oglen 12.15 gibi hastaneye girdik orada da nst baglandim olan sanci da gitmis dua ettim artik suni sanci versinler bir an once diye.. Bi kac test yaptilar bide ne olsun bebegin suyu azalmis hastaneye yatmak zorundayim suni verilmesi artik sart yoksa bebegim riske girecek ama bunu bizim doktorumuz soylemedi.. Neyse yatisim yapildi, kan alindi testler yapildi. Ilk suni sanciyi verdiler ama damardan degil ya da ilac gibi degil altima siringayla soguk bir sivi sikti yarim saat kalkmamam gerektigini soylediler. Bu sirada nst ye de bagliyim tabi. Neyse ilacin etkisiyle sancilar geldi gitti.22.00 a kadar 2 saatte bir nstye girdim sancilar cogalacagi yerde azaldi. Neyse o gece uyudum hastane de. 19 Aralik Sabah bi uyandim akintili kanama gelmis ya da nişan olan sey fotografini cektim cunku 8.00 da nst ye tekrar girecegim icin domtora gosteririm dedim. Esim geldi doktorun yanina gittik hayatimda ilk defa erkek doktor beni alttan muayene etti hemde esimin yaninda ama o kadar nazik ve kibardi ki.. Hic cekinmedim.. Bakti aciklik var 3 cm biz havalara uctuk tabi ki.. Tekrar sanci vermemiz gerekti dedi 2.suni sanciyi da ayni sekilde aldim.. Artik sancilar cogaldi 2 saate bir nst Aksam 18.00 oldu nstde sanci cikti artik suni vermicez kendi sancinda gelirse ikisini kaldirmazsin dediler 3.suni sanciyi almadim ama hala 3 cm aciklik üstü yok. Ebem o kadar muhtesemdi ki seni küvete alacam dedi sicak su tetikler dedi beni küvete aldi suyumu kendisi ayarladi 19.00 küvete girdim gece 23.00 gibi ciktim. Sicak su oyle bir tetikledi sancilari anlatamam O küvette bi de nst bagladilar ama ben suyun icinde oyle bir oturup kalkiyorum ki ölcmedi makine,artik oyle bir aglamaya basladim ki nefes egzersizlerini unututum esim yanimda bana kiyamiyor ben agladikca o stress oluyo, annem oda da bekliyo.. Artik dermanim kalmadi cikmak istedigimi soyledim.Sancilar 3 dakika da bir geliyo beni dogum yapacagim odaya aldilar ( Ameliyathane gibi degildi.) Odamdan yatagimi da oraya getirdiler yattim artik sancilar 1 dakikaya düştü bağırıyorum, ağlıyorum.. Doktor annemin de odadan yanima gelmesine izin verdi esim bi tarafta agliyor ben yatakta sancidan tepiniyorum annem dayanamadi odaya gitti tekrar (anne hakki asla odenmezmis iyiki annelerimiz var) ama aciklik hala 3 cm. Artik 20 Aralik gece saat 2 dogumhaneyi ayaga kaldırdım, gücüm kalmadi, ne yapacagimizi bilemiyoruz esim agliyo ben zaten kendimde degilim. Doktor geldi omiriligime igne yerlertirmek en azindan agrilarin kesilmesini sadece sanciyi hissedecegimi soyledi diger türlü bütün enerjimi dogumdan once kullanirsam dogumda enerjim kalmayacagi icin zorlanmamdan korktu. Onayladim anestezi uzmani geldi igneleri yerlertirdi omzuma bi tane alet takti, sancilarin yogunlarsirsa dugmeye basip ilac gondermem gerektiğini soyledi. Gercekten Allah razi olsun o kadar memnun kaldim mi calisanlardan..Sabaha kadar uyuyup dinlenmem gerektigini soylediler annemi ben sakinlasince aldik yanımıza sabaha kadar annem.,esim, ben dogum yapacagim oda da uyuduk 😅😅 Sabah oldu geldiler aciklik 7 cm olmus bi zahmet artik öldük sabaha kadar 😅😅 11 gibi ebem geldi suyu patlatti acilma hizlansin bebek asagiya kaysin diye ama sonuc hüsran.. Doktor geldi bakti 8.5 cm acilma olmus saat 13. 00 civari eveet bebek geliyor diye sevinirken bebek asagiya inemiyor 😔 yarim saat daha bekleyelim sancilarini cek belki iner. Ya inmezse seni direkt sezaryene aliyoruz, suyunu patlattik daha fazla beklersek bebek iyice riske girecek, kafayi yemek uzereyim sezaryen istemiyorum diye ağlıyorum, annem agliyo, esim agliyo, kaynanam telefonda teselli ederken o da agliyo cunku hic birimiz beklemiyorduk son dakikaya kadar Normal dogum beklerken boyle bir olayla karsilasmak gercekten hayal kirikligi, olay şu ki catim darmis bebegim iri ve bunu dogum günüm gecmesine ragmen kimse bilemedi burada. Turkiye de en azindan cati muayenesi falan yapip söylüyorlarmis burada okudugum kadariyla.. Beni ameliyathaneye götürdüler, esimsiz girmem, esimde gelecek diye tutturdum gercekten baska bir şok yasamak istemedim sadece esimi istedim.. Neyse omiriligimde igne oldugu icin onunla ugrasmadilar ilaclari verdiler, esim o sira da hazirlaniyor beni de yavastan belden alti uyusturuyolar, esim gelmedikce stress oldum onlar gelecek hazırlanıyor diyolar ama ben inanmıyorum.. Bir sure beni uyusturmaya calistilar 3 ya da 4 sirinca ilac siktilar anca uyustum, onlarda sasirdi neden olmuyor diye.. Artik esim geldi yanimda elimi tutuyor asagida bana biseyler yapiliyor, hissediyorum bebegimin cikis anini derece hissettim ki aldiklarinda bi ohh cekmisim ve 20 Aralik 14.47 de bir aglama sesi esimle birlikte hüngür hüngür agliyoruz inanilmaz biseydi, esimi cagirdilar kordonunu kestirmisler babasina bal oglumun, 5 dakika sonra esim kucaginda bebegimizle yanima geldi, hayatimda gördüğüm en guzel sey, en guzel koku.. Cok şükür her ne olursa olsun saglikli bir sekilde kavustuk ya ogluma o dakika cektigim acilar, sancilar, hamilelik kilolalarim, yok kasintilar, catlaklar ne varsa unuttum.. Umrumda bile degil.Sezaryen cok iyi oldu ama dogumdan sonra 3 gun hastane de yalniz kalmak, (burada yasak refakatci cunku) bebegimi alip koyamamak, gunduzleri ailem varken kolay ama geceleri hemsirelerden yardim istemek gercekten zordu.. 2. gün kaldirdilar yataktan sanirim tek. Gücüme giden sey oydu hareket edememek yataga bagli olmak ama hersey gercekten iyiydi.. Hele ki sonunda bir melege kavusmak tarif edilemez bir duygu Dun hastaneden ciktik artik evimizdeyiz hareketlerimhala kisitli ama gececek sonucta 🙏🙏.. Hamilelik bekleyen herkese tez zamanda Rabbim nasip etsin insallaah, Hamile olan annelerimize daha kolay dogumlar Nasip etsin insallaahh.. Burada hamilelik surecinde bana yardimci olan herkese teşekkür ederim,iyiki varsiniz.. Tesekkurlerr Happymom Ailesi iyiki varsiniz..