Esen28 38.haftadayim bebegim 3bucuk doktor boyun kısa falan filan diye sezeryan dedi devlette normal dogurabilirsin ama ben o riski almam dedi hıc çatı muayenesi falan olmadım ilk doğumum ve çok korkuyorum ne yapicam bilmiyorum nnormal doğuma. Zorlasam mi sezeryana evet mi desem
Oykutoskuzey Esen28 bence evet de sezeryana cnm çok kolaay hiç korkma ben 4 saat sonra ayağa kalkıp yemeğimi falan yaptım yani hiç korkulacak biresey yok korkma sakın cnm
Gulgulcan Esen28 korkacak bisey yok canım sezeryan da bir doğum şekli 1 hafta 10 gun de normal yasantina dönebilirsin gözünü kapatıyorsun açtığında bebeğin yanında
Esen28 Gulgulcan Oykutoskuzey aslında korkma değilde bilmiyorum hep normal doğum istiyordum kaf cok karisti
Faffabay Grhn Esen28 benim de 1.57 ama doktorum boyumla alakalı hiç birşey demedi normal doğum gibi gözüküyor şu an herşeyin dedi 36+1 şu an haftaya kontrolüm var o zaman daha belli olur sanırım herşey ama sie tavsiyem bir başka doktora daha gidin bebeğin boyu kilosu mu sizin vücudunuza göre fazla acaba 🤔
Busemasalpoyraz Esen28 baska bir doktora gorunmeni tavsiye ederm 156 biyum var ve 113 kiloyum doktorum bebek ters gelmezse kanala girerse normal olabilcgni söyledi bana
LifeandFeel Esen28 yengemle aynı boydasın nasıl kısa dedi hayret ediyorum erkek doktorlar Genelde normalle uğraşmak istemiyorlar doktorun erkek mi yengem iki yavrusunu da normal doğurdu kayınvalidem 142 filan oda 13 tane doğurmuş maşAllah bende evde tek 🙃
Iimran Esen28 benimde bi arkadaşım yaptı da sezaryen ile aldı bebeği doktor boyu kısaydı bebeğin kilosu 3709 dü normal doğumda bebeğin omzunu çıkarırken sakatlık çıkmasın diye riske atmadılar yani
Elfkrtl Esen28 normal dogum yaomaknıstıyorsan devlete git benımde boyum 1,57 ılk hamılelıkte 49ıle hamıle kalıp 75 ıle normal dogum yaptım
Emel_11 Esen28 ilk defa gittiğin bir doktor mu söyledi bunu? Ayrıca boyundan dolayı olması pek açıklayıcı gelmedi benim kısa boylu olan bir çok tanıdığım var ve normal doğum yaptılar?
Guguk Emel_11 Uzun boylularda karın kasları daha uzun olduğu için ıkınma daha güçlü ve Doğum daha kolay oluyor. Bende yurt dışındayım başka sorun olmazsa boyun uzun rahat doğurabilirsin diyorlar ondan sormuştum
aslikls3 Esen28 boy kısalığı ile ne alakası var Allah aşkına yani anormal bir durumunuz yoksa resmen uğraşmak istemiyor
Zeyzey90 Esen28 1,57 boy asla tek başına normal doğuramama sebebi değildir. Emin misiniz başka bir sebebi olmadığına? Çatınız? Bebeğin kafa çapı ve kilosu önemli? Veya panik atak benzeri sıkıntılarınız var mı?
Esen28 Zeyzey90 çatı muayenesi yapmadı ki bebek kilolu senin boyun kısa dedi panik atak ta yok normal doğum çok istiyorum
Dilan92 Esen28 benim boyum 1.55 normal doğum düşünüyorum doktorum yapamazsın diye bir şey hiç söylemedi. Henüz çatı muayenesi yapmadı ama onun dışında normal doğum için bi engel yok diyor en başından beri. Benim bildiğim kadarıyla normal doğum için boy sınırı 1.50 hatta
nursan1 Dilan92 normal doğum için boy sınırı neden var kiii ya boyla ne alaka bana çok saçma geldii😂bende kısayım banada doktorum normal doğum mu düşünüyorsun dedi evet dedim ve kontrollerimde normal doğum için şu an bir sıkıntı görmüyorum diyor 🤷🏻♀️
cennet13 Esen28 Normal istiyorsanız normal doğum yapın, bu sizin tercihiniz, sizin boyunuzla alakalı bişey değil sadece bazı doktorlar kolaya kaçıyo hemen sezaryen diyip, o yüzden başka doktora gidin bence, bazı doktorları gerçekten anlamıyorum 😄 sezaryen de ameliyat sayılır... o yüzden başka hastaneye gidin bence
cennet13 Esen28 benim boyumda uzun değil mesela, 160 falan vardır belki, 23 yaşındayım, ve dün ilk defa çatı muayenesi oldum, ve doktorum çatını beğendim normal doğuma uygun dedi, o yüzden İnşaAllah benimde normal doğum olucak, 37 haftalığım bu arada:)
Sahra1 Esen28 alakası yok canım benim boyumda 1.57 ikinci hamileliğim şimdiye kadar 5 ayrı doktora gittim hiç bahsetmediler bile ve ssvd yapmayı düşünüyorum