Herkese Merhaba.. Bende artık bu güzel serüveni hayırlısı ile tamamlayanlardanım 🤗
Çok güzel bir hamilelik geçirdim.. Sadece acıkınca midem bulandı.. Yemekte yapamadım ama önüme hazır konulan her şeyi yedim 🤭 Sadece çok fazla halsizliğim oldu..
İlerleyen aylarda ise çok fazla uykuya düştüm gündüzleri.. Sonraları gece uykusuzlukları vs derken hamilelikte çoook zorlandığım mide yanmalarım oldu diyebilirim.
Hülasa hamile kalmak istediğim ayı ayarlayabilmişken bebeğim doğurmak istediğim ayı bana bırakmadı. 😅
Hiç istemediğim bir ayda doğdu ama iyi ki doğdu 🙈
Doğum seruvenime geçecek olursak.. Her şey yolundaydı bebeğimin gelişimi öndeydi vs iyi hoştu derken bekarlığımdan beri sürekli idrar yolu enfeksiyonu yaşardım. Hamileliktede devam ettiği için ara ara fitil ve ilaç kullanımı gerçekleştiriyordum.
Ben de son zamanlar aşırı halsizlik ve iştahsizlik vardı.. Üzerine cenaze haberi aldık ilk defa aile büyüklerimizden birini kaybetmiştik ve beni baya etkiledi.. Sonrasında boğaz ağrısı öksürük grip derken ben iyice kötü oldum. Öksürüğüm arttıkça kasılıyodum ve beni tedirğin ediyodu bebek kesesine bişe olur mu diye (fazla zorlanmada yırtılma olabiliyor) sonrasında işte vesveseler arttı akıntım daha ıslak geliyor hissettim.. İshal oluyorum gibi gibi.. Fazla araştırmanın zararları sanırım 🤦♀️ en son artık yataktan çıkamaz oldum baş dönmesi ve mide bulantısı yüzünden ve hiç bir şekilde geçmiyor.. Doktoruma ulaşıyorum acile gitmemi söylüyor c. Ertesi gidiyorum idrar tahlili yaptırmam isteniyor ve ciddi anlamda enfeksiyon çıkıyor p. Ertesi doktora gidiyorum yine aynı şekilde. daha 35. Haftada olduğum ve erken olduğu için erken doğuma sebebiyet verdiği için 3 gün yatış veriyor. Derken biraz toparlıyorum 5 gün sonra kontrole gelmem isteniyor evde antibiyotik tedavisi devam etti. Ama enfeksiyonda bir gerileme olmadı ve bebeğimin hareketlerininde az olduğunu söyleyince doktorumuz suyu ısınmış bunun o zman dedi 🙈 nst de az çıktı hareketleri eğer şekerli serum takılınca sonuç değişmesse tekrar yatış verip duruma göre sezeryan olma durumum olacaktı ole şekerli serum takıldı ve hareketleri normaldi.. 3 gün sonra kontole gidip alttan muayene olacaktım ve duruma göre doğum sekline karar verecektik.. Derken işte 36+3 19.12.2019 gecesi saat 2.00 de wc gitmek için uyandımm. Sonra 2.30larda uyku ile uyanıklık arası bir şekilde iken sıcak bir ıslaklık hissettim ve o telaşla yataktan fırladım. Anlamadan altıma mı yapıyorım sandım.. Baktım pijamama kadar ıslaklık değimiş. Hemen peçete ile silindim ve evet nişanım da gelmiş 🤦♀️ yine emin olmak için hemen depend giydim (bu arada mutlaka ama mutlaka alın aşşırı kullanışlı). Sonra tekrar uzandım çook hafiften kasıktan sancı geliyo ama geçiyo hemen o yüzden sancıdan saymadım. Ve bu arada büyük abdest yapma isteği oluyo. Sonra tekrar wc yapma isteğiyle kalktım gitmemle birden bir suyum boşaldı yine. Ve evet dedim suyum geldiii..
Asıl şey burdan sonra başlıyor.
Burdaki okumalarımdan edindim tecrübelerle çok sakindim. Nişan gelince hemen doğum olmadığını su gelincede 24 saate kadar beklenebildiğini vs. Biliyordum.. Bu arada sancım olup olmadığına dikkat ediyorum falan derken ole hafif varla yok arası oluyo gibi bişe idi ama ciddiye almadım.
Bu arada eşin nerde derseniz İstanbul yolunda dönmekte. Bu yüzden ona hiç bir şey söylemedim. Araba almak için gitmişti ve dönerken basıp gelsin istemedim.
Sonracığıma biz gurbette eşimle bir başımıza yaşadığımız için arayacak yakınım yoktu ama her şekilde yanımda olabileceğini düşündüm ve bana sürekli bişe olursa ara yada bana bir şey olduğunda beni sürekli soran bir arkime ulaşmaya çalıştım. Çalıştım çünki ulaşmam 2 saatimi aldı. Kendisi üzücü birşey yaşadığı için geceleri telini sessize alıyormuş.
Bu arada doktoruma ulaştım.. Hastaneye gitmemi ve kontrol edilmemi erken doğum riskim olduğunu söyledi.
Arkadaşa ulaşmak için uzun bir çaba sonrası ulaştım. Ve eşi bizi hastaneye getirdi.. Saat 5 5. 30 civarı ben direk nst bağlandım ebe geldi ve ilk alttan muayene 😬 3 cm açıklık.. Ve doğum başlıyo.. Sancılarımı beklicekmişiz 🤭 heycan yapmadım nedense 😅 bu arada eşim ve ailem olmak üzere kimseye yine haber vermedim.. Sonra arkadaş gitti evden valizimi vs aldı geldi yatışı gerçekleştirdik sancı bekledik.. Hafif hafif geliyodu ama beni etkilemiyodu sanki adet olacakmışım gibi hafif zaten ben adet sancısı da çok çekmedim için ole geliyodu bana. İşte aradan 3 saat geçti doktorum kontrole geldi ve tekrar alttan muayene ve açıklık 6 cm 🙈 suni sancı verelim süreci hızlandıralım dediler ole serum takıldı ama yine ole aman aman etkilenmedim.. Sadece daha kısa süre ara ile biraz daha uzunca sancılarımı etkili hissettim ama kıvranmadım inlemedim saatlerce.
Bu arada yine kimseye haber vermedim çünkü eşimin basa bas gelsin istemedim. Anneme söylesem uçak aktarmalı 13 14 saat sürcek otobüs desen o da akşam saatlerinde ve gelmesi ertesi günü bulacak.. Boş yere strese sokmanın anlamı yoktu.
Önemli bir şey olmadığı sürece haber vermemeye karar verdim. Ve sancılarım şiddetlendi ebecim bi kontrol edelim nerde istesin dedi yatakta mı çatalda mı diye sordu bende en rahatı neresi ise orda deyince çatalı tercih etti ve doğumhaneye girmiş bulundum 🙈
Sonra bi baktık ki açıklık 9 cm 🤭 bu arada suni sancı 1 saat kadar durdu gibi bişe ama sürünmedim yani.. Sancı yönünden çok iyiydim saatlerce çekmedim.
Ole çatalda sancı gelince birde büyük abdest yapma isteği de gelince resmen doğuma başladık. Başlamışız yani 😅
Ebem sürekli bak 10 cm olunca doğuracaksın diye diye açıklığı ıkına ıkına 10 yaptık..açıkçası benim için çok zordu. Keşke 10 cm i sancılarla bekleseydim.. Neden çünki istemsizce çok bağırdım.. Ama gerçek ıkınma gelince 2 defa da doğum gerçekleşti. Ve ben bebeğime 11. 03 de kavuştum. Elhamdülillah.
İçten 3 dıştan iki dikiş atıldı. Yırtığı da bebeğim eliyle beraber çıktığı için. Ben dikiştede zorlandım 🤦♀️ halbuki uyuşturmuştular yani. Bebeğim giyinirken dikiş işlemi bitti bebeğim önde ben arkada odamıza alındık..
Emzirdim hemen 😍
Sonra babamızın gelmesini beklemeye başladık. O sıra da annemi aramaya karar verdim çünki otobüs ile gelecekse hazırlık yapması gerekiyordu. Annemi görüntülü aradım bebeğimi gösteriyorum "bu kim" dedim "bilmem kimseye benzetemedim" dedi 😅 "torunun olabilir mi acaba" deyince bir çığlık tabii.. 🙈 Bana inanmadı doğurdun mu yalan söylüyosun ciddi değilsin inanmıyorum sana falan diye bağırıyo 😅😅 işte daha eşime söylemediğimi o öğrenmeden yayılmasını istemediğimi söyledim kapattım. Annem de babamı aramış kimseye bişe deme hemen gel falan 😅 ole babam kardeşim annem hemen yola çıktılar ve gece yanımızda idiler..
Eşim de saat 14.30 larda öğrendi.. Hastaneye kontrole geleceğimi söylemiştim. O yüzden ara ara arayıp kendimce rapor veriyordum. 😅 Bulunduğum odaya çıkabilmesi için doktorun yatış verdiğini söyledim.. Ve oda da 3 ebe bir hemşire ve doktorumuzla beraber 7 kişi bebeğin sürprizini görmek için beklemeye başladık. 😅
Eşim odaya girdi kucağımda bebekle görünce bi şok. İlk tepkisi "yok artık" " ciddi misin" oldu 😅
Kendisi hem çok yorgun hem aşşırı hasta idi. İdrak edebilmesi baya sürdü.
Tabi yavaş yavaş herkese yayıldı doğum yaptığım herkes ayrı hayretle aramaya başladı vs..
Bolece Sürpriz Zeyd Ahlasımız çok sürprizli bir şekilde hayata gözlerini açmış oldu.. İyi ki doğdun canım oğlum. Minik Zeytinim.
Merak ettiklerinizi sorabilirsiniz. Daha uzun olmaması adına tavsiyelerimi başka bir postta yazmayı düşünüyorum.. 🤗