Arkadaşlar merhaba daha önce burada yaşadığım çeşitli sıkıntılardan bahsetmiştim. Bebeğim normal zamanını beklese Aralık annesi olacaktım ama o öğretmen annesine sürpriz yapıp Kasım’da geldi.
Güzel bir hamilelik dönemi geçirdim bol bol seyahat ettim, gezdim toplamda 7 kilo aldım. 32. Haftamda nst ye girdim ve benim hissetmediğim ciddi sancılarım çıktı. Dr kontrolünde 2 cm açılmamım olduğu, bebeğin kanala girdiği ve rahim ağzı boyunun da kısaldığı görülünce hemen yatışım yapıldı ve 2 gün hastanede yattım. Çeşitli tedavilerin ardından kasılmalarımın devam etmesine rağmen yatak istirahati sözüyle eve çıktım. 16 gün boyunca tuvalet dışında pek kalkmadım. Bu süre zarfında düzenli olarak hastaneye gidip cihaza bağlanıyordum. 24 Kasım Pazar sabahı da yine rutin olarak nst ye girdim ama bebeğim normalde de hareketsiz olduğu için doktorum beğenmedi ve çikolata yiyip tekrar girmemi istedi. Hastanenin kantinine inip çikolata yedim 10 dk bekledim ve yukarı çıkmak için asansörün düğmesine bastığımda hafiften suyum geldi. Hemen ebenin yanına gittim ve muayenede 6 cm açılmam olduğunu yatış yapacağını eğer kendi sancım gelmezse suni sancı vereceklerini söyledi. Yaklaşık 2 saat bekledik benim sancım gelmeyince serumu hafifçe açıp sancı verdiler. 1-2 saat içinde 7-8 derken benim açılmam 9 a ulaştı ve doktorum gelip Doğumu başlattı. Çok sürmeden de kızımı kucağıma aldım. Süreç çok hızlı ilerledi küçük bi kesi yapıldı. 3-4 tane dikişim oldu ama çabuk toparladım. Doktorum bebeğim karnımda hareketsiz olduğu için hep endişe ediyordu o yüzden çok daha önceden suni verip doğurtmak istiyordu ama ben doğal Doğum yanlısı olduğum için bebeğim kendi gelsin istiyordum çok şükür öyle de oldu. Merak ettiklerinizi sorabilirsiniz. Hepinize en az benimki kadar kolay ve güzel bir Doğum diliyorum.💐