aydandir Merhabalar arkadaşlar 34+3 deyiz ve karın ve baş çevresi 3 hafta geriden geliyor bebek kilo almıyor 3-4 güne bir perinatologa takibe alındık.Doktor heran alabiliriz dedi benim gibi yaşayanlar var mı nelerle karşılaştınız.
Blackmom aydandir 25 haftadayız bizimde karın çevresi 1 hafta geri idi.. doktorlar sebep olarak neye bağladılar acaba ? Benim şeker yüklemem biraz yüksek çıktı netten okudum ; şekerden dolayı ya çok iri bebek ya da gelişim geriliği olurmuş. Acaba bu yüzden mi öyle oldu merak ediyorum açıkçası
Ecemsbaby aydandir bende 31.haftadayım, baş çevresi femur kemiği gelişimi haftasıyla uyumlu gidiyor sadece karın çevresinde biraz gelişim geriden geliyor ama gelişmeye devam ettiği için doktor şuanlık sıkıntı görmedi. Gelişimi durursa tabiki içerde tutmaya gerek yok bu plasentadan beslenemediğini gösteriyor çünkü. Bebekte de bende de herhangi bir sorun yok hamileliğimin başından beri sıkıntı yaşamadım. düşük riskim de yoktu. ama 6 aydan sonra böyle bir durum yaşıyorum. Erken doğum riskim var. Plesenta ile alakalı bir durummuş kan sulandırıcı aspirin kullanmaya başladım daha iyi bebebğe besin gitsin kilo alsın diye inşallah toparlar kendini oğluşumuz. Siz de kucağınıza sağlıkla alırsınız inşallah. Suyunuz nasıl azalma falan da var mı bebeğinizin kilosu ne kadar olmuş
Znrkrgl Benim de öyleydi doktor öyle söylemişti .Ama bir iki haftaya yediklerime dikkat ederek toparlamıştı biraz olsun kilosunu
aydandir Znrkrgl perinatolog doç dr plesanta bir süzgeç gibi ne yersen ye istediğini geçirir dedi ama içim rahat etsin diye günlük kaşar süt muz kesin yiyorum sabah akşam pekmez yiyorum neden oldu anlam veremedik.
aydandir Blackmom şekerime bakıldı yüksek tansiyon vs var mı diye bakıldı onlarda sorun çıkmadı.ayrıntılı ultrason yapılmıştı tekrar yapıldı orda da bir sorun görülmedi ama bebeğim büyümüyor yediklerimede dikkat ediyorum başta tavuk etten tiskinmiştim hala zor yiyorum ama hergün et yiyorum.Sebebi belli değil şuan genetik olabilir dedi doktor.
Blackmom aydandir aynen genetikte etkili hatta en çok bence genetik etkili.. mesela ben zayıf doğmuşum 2500gr.. birde bi video da gördüm bir bebeğin kg alacağı kapasite bellidir istediğin kadar ye yani Buda eşittir genler yani
Znrkrgl aydandir bana da genetik olabileceğini söyledi hala gerilik var ama en azından besleniyor kilo alıyor diye seviniyorum
Minigin-annesi Benimde iki üç hafta geriden geliyor ama 38+5 olduk 2850gram hala ve doktor haftasını tamamlamış birşey olmaz dedi doğumu bekliyoruz🤷🏻♀️
aydandir Minigin-annesi bnm 28 haftadan beri iki hafta digeriden geliyordu 32. haftada 3 haftaya çıktı.
aydandir Ecemsbaby suyum normal kilosu 1750 gram 34.haftada ölçülen değer üç gün önce yani yarında gidicem bakalım kaç gram almış.Benimde başlarda iki hafta gerideydi 3 haftaya çıkınca doktor alabiliriz diye konuştu
Sinif177 Sinif177 benim doktorum normali önermiyor 😐 başka doktora da gittim o da kasılmalara kalbi dayanmaz dedi.
Ecemsbaby aydandir evet 2 haftadan fazla olunca bazı doktorlar sıkıntı yapıyor 🙏 inşallah toparlar biraz gelişmeye devam eder de sizin için de bebek için de iyi olur. Gerçekten bebeklerimiz daha küçük biraz daha kalsınlar içeride
Dilann12 Benim 33+4 de 2100 dü şuan 35+2 yim yarın gidicem bakalım inşaklah kilo almıştır bebeğim 2 hafta gerilik var bende de karın çevresinde bugün hareketleri biraz az oldu gibi ama inşallah suyu falan iyidir 😢🤦🏻♀️
aydandir Blackmom aynen eşim ve ben küçük doğmuşuz ailelerimiz kaç kg doğduğumuzu hatrlamıyorlar ama.Doktor yine de erken doğum alırız falan deyince çok üzüldüm.Sonuna kadar bekleme imkanımız yok mu onu da öğrenmek istiyorum
aydandir Ecemsbaby inşallah🙏🏼 gelişim geriliğinde normal doğum neden önerilmiyormuş bu şekilde normal doğuramazmıyız