Mhtp6888 ben hamileliğimi yeni öğrendiğimde 4 buçuk haftalık falanken kahverengi lekelenmem olmuştu, yerleşme kanamasıdır dediler ama beni rahatlatamadılar. Doktora gittiğimde doktorum çok yoğun kanamam olursa hemen gelmemi onun dışında kahverengi ufak lekelenmelerde çok da endişelenmesem gerektiğini söyledi. Aradan 2 gün geçti tam 5.haftamda sabah çok yoğun bir kanamayla uyandım. Koşa koşa doktora gittim. Doktor muayenede kanama alanı oluştuğunu ve düşük riskim olduğunu söyledi. Haftada 1 hastanenin yolunu tuttum kanama alanına bakmaya bu arada 1 aya yakın raporluydum ama doktorum düşecek bebeği tutmak için uğraşmamak gerektiğini ve düşecekse yatsam da yatmasam da düşeceğini söyledi. Açıkçası doktorumun bu tepkisi beni o kadar rahatlattı ki. Bu zaman zarfında annem hayatta olmadığı için bakımımı kardeşim üstlendi ve bana ne kadar iyi bir teyze olacağını bir kez daha kanıtlamış oldu. Ben normalde çok panik bir insanımdır ama o süreçte o kadar rahattım ki ilk günler kardeşim ağlarken onu avuttum :) sizin durumunuz tam olarak ne bilmiyorum kanama sebepleriniz ne bilmiyorum ama benim 10 veya 11.haftaya kadar kırmızı kan şeklinde ara ara kanamam sürdü. Şimdi 16 haftalik olmak üzereyiz. Siz içinizi ferah tutmaya çalışın. Tutunacak bebek her türlü tutunuyor kendimizden biliyorum. Ne kadar sakin kaldım desem de beni de belirsizlik acaba düştü mü düşüncesi o zamanlarda çok yoruyordu. Şu anda olduğu gibi çok konuştum herkesle dertleştim. Ben mutsuz olursam o da mutsuz olur ve bırakır gider diye düşünüp hep mutlu olmaya çalıştım. Hayat hikayemi anlatmış gibi hissediyorum şu an ama paragrafımın ana düşüncesi bebek sağlıkla dünyaya gelmek istiyorsa gebelik devam eder.