Hamile olduğumu öğrendiğimden beri neredeyse acaba bende nasıl doğurucam doğurabilirniyim suyumu nişanımı anlarmıyım diye hep düşünüyordum. Bilmiyordum ki hiç beklemediğim bi anda ansızın Doğuma gireceğimi😊 Şunu anladım ki doktor seçimi çok önemliymiş ben yanlış doktor yüzünden hayatımdan oluyordum neredeyse.. 31.haftadan itibaren ellerim ayaklarım davul gibi şişmeye ayakkabılarım olmamaya tansiyonumda 15lere çıkmaya başlamıştı. İlk gebeliğim olduğu için doktorum ne derse yapıyor durumun normal olduğunu anlatıyor ve bende durumu kabul etmeye başlamıştım. 7 Aralık Cumartesi günü annem ve kayınvalidem geldi bavulumu hazırladık kızımın odasını eşyalarını yerleştirdik o gün ayakta kaldığım için ayaklarım davul gibi şişmiş üstlerine basamaz hala gelmiştim artık karıncalanmaya başlamışlardı çünkü. Eşim bu durumun normal olmadığını Pazartesi ebeye gidelim dedi Pazartesi eşim sabah işten geldi biraz uyudu öğlen 1 de ebeye gittik tansiyonum 15 küsürlerde çıktı ayaklarımın fotoğrafını görünce ebe beni hemen en acilinden acile sevk etti acilden giriş yaptık bana Koa testi bile yaptılar idrarımda protein çıkınca beni hemen Doğumhaneye aldılar. Doğumhane de dil altı tansiyon ilacı vermelerine rağmen tansiyonun 18 leri buldu bnim acil yatışımı yaptılar. Neye uğradığımı sapıttım bebeğime birsey olacak diye çok korktum çünkü doğumuna daha 5 haftaya yakın vardı. Annem ve eşim çok korkmuşlar çünkü doktor onlara dışarı da anneninde bebeğinde hayatı kritik herseye hazırlıklı olun demiş. Pazartesi saat dörtten Salı sabah 4 e kadar suni sancıyla doğumumu beklediler hayatımda o kadar ağrı çektiğimi hatırlamıyorum gece de suyu mu patlatmışlardı. Açılmam 8 cm den fazla ilerlemiyor ben artık yalvarıyordum bni sezeryana alın artık diye. Onlarda sonunda pes ettiler ben suni sancı çeke çeke sezeryana girdim 16.55 de miniğimi babasına ananesine babamesine teslim etmişler. Ben ayık olduğum halde tansiyonumu düşüremedikleri için 19.30 da odama girebildim ve kızımı oZaman görebildim . Gözümü açtığımda ilk sorduğum yavrum nerde küvezde mi olmuştu. Şükür 2.500 kg 48 cm doğmuştu ve hiç bir problemi olmadığı için küveze almadılar meleğimi.. Tam 3 gün hala riskli olduğum için hastane de yatırdılar ve Cuma çıkışımı yaptılar. Çok şükür şimdi ikimizde sağlıklıyız kızım Yanımda uyuyor ve ona baktıkça bütün ağrılarım gidiyor. Birdaha Doğum yaparsam 2 doktora birden gidicem çünkü bazen bi doktor bazı şeyleri göremiyor.. Benim doğumum çok zor oldu ama Allah hepinize kolay doğumlar nasip etsin arkadaşlar unutmayın Allah herseyi yoluna koyuyor fazla da kafaya takmamak lazım 😊😊