Benim hastanemde doğum odaları ve sancı odaları aynı bölümde. Eğer doğum bölümünde başka hasta varsa hasta mahremiyeti açısından eşleri almıyorlarmış. Öyle bi durumda kadın biri sizi rahatlatmak için gelebilir dediler. Ama tek hasta bensem eşimi alabilecekler. Alabileceklerdi yani zorunlu sezaryen durumum olmasaydı. Sanırım sezaryena da belden uyuşturmalı olduğu halde almıyor benim hastanem. Doğum öncesi yeniden anestezi uzmanıyla bi konuşun dediler. Ama doğum sonrası odalar tek kişilik olduğu için eşlerin girmesinde zaten bi sıkıntı yok.
Eşinizi doğuma almak da bence size ve eşinize bağlı bence. Eşiniz dayanıklı biriyse sıkıntı oluşmaz. Mesela geçen yıl arkadaşımın yanına eşi de doğuma girdi ama karısının çığlığına dayanamayıp eşi bayılmıştı. Adamın bünyesi hassassa sıkıntı. Bazıları da eşim beni öyle görmesin mantığıyla istemiyor girmesini. Benimki normal doğum olsaydı ben de istemezdim açıkçası. Ben zorlu durumlarda tek başıma daha dayanıklı oluyorum çünkü, yanımda bi yakınım varken yeterince dirayetli olamıyorum.Yani bu tamamen sizin ve eşinizle ilgili bi durum.