Ne zamn doğurcam dye sabırsızlanırken tam zamanında geldi prensesim 37 haftadan itibaren her sabah bu günde doğurmadım dye düşnyodum taki 9 Aralık sbhına kadar 😊😊 gece 3 de hafif ve uzun aralıklarla sancım basladı once onemsemedim yalancı sancı dye dusundum ama sabah 6 da sancılar 15 dk 1 e dustu adet sancılarımda cok şiddetli gectiği için bana cok hafif geliyodu tuvalete gttım kanlı nişan gelmişti zaten 38. Haftadan itibaren 2 cm acıklığm vardı o zaman anladm sancıları takıp ettım kontrolüm vardı 7 de kalkcaktm zaten ama uyuyamadım daha eşimde 4 den beri ben uyuyamayınca arkamdan oda kalktı hazırlanmıştım eşim köy okulunda havzada öğretmen oldugu için 37. Haftadan itibaren samsunda alemin yanında kalıyordum hastaneye kolay gidebilm dye eşimde tatıl gunler inde geliyodu pazartesi okulu yoktu kontrole beraber gıdecektik neyse uyanıp yanıma geldi aşkım sancım var Nişanda geldi bu gun doğurcam galiba dedim napim napalım demeye basladı gerildi zaten panik biridir bildiğim için ben sakin davrandım cantalarmızıda alalım ne olur ne olmaz dedım 8 de cıktık evden devlet hastanesine gittik 19 mayıs fakültesinde takipliydim ama 38. Haftada bana dogum hastanesine gtsen senın için daha ıyı olur burda 60 doğum yaptrıyosak 1 i normal dgum dedıler bnde basından beri normal doğum istyodum hem dikiş olmasın dıye hemde çabuk toparlanabilm dye bnde 9 aralıkta doğum hastanesine gttım saat 10 a kadar sıra bekledm bel agrısı ve 10 dk bir gelen sancıyla sonunda girdim içeri doktor acıklık 3 cm dedı ultrasonda baktı sekretere bu gece doğurur yatısını yapalım dedı dedım tamam sona geldim artık 😁😁 eşimle yatıs evraklarını aldık cıktık poliklnkten kafeteryada cay poğaca falan yedık kahvaltı yapmamıs tık 11 de servise gttık yatısım yapıldı boş oda olmadığı için sancım cekmek için perinatlojı servisine yattım saat bası nts ye girdim şiddetli sancım yoktu takı saat 3 e kadar o zamandan sonra sancım 7 dk 1 e dustu eşim stresli ben sakın kalmaya calışıyrum yoksa daha fazla panık olcak dsarı cıkıyo geliyo o cıkınca daha rahat inleyebiliyodum sancım olunca geldiğindede ona sarılıp destek alıp çömeliyodum kızlar odada dus yoktu ortak tuvalet varmış o serviste o yuzden dusa giremedim ama kontrole gelen ebe benı çömelip sancı karsıladgmı görünce suan aldığın pozisyon cok dogru kursa gttinmi dedin hayr dedım gitmemiştim havzada oldugumz ıcın oyle bir ımkanım olmamıştı neyse 4 cm olunca senı doğum haneye indircez dedı ebe saat 4 de artık ınlemelerim yukselınce doğum haneye aldılar bu sırada annemde yanımda eşimde ama onları tabıkı içeri almadılar bekleme salonunda beklediler kıyafetlerimi cıkardılar hasta onluğu verdiler giydim kapıdan görüşmem için eşimle annemi çagrdılar eşime sarıldım sancı gelince ondan yardım aldım 5 dk görüştük su ve kek falan ıstedım eşimden acıkmıştım gittiler bende odaya gectım ntsye bagladılar feci bişey yatarak sancı cekilmiyo burda okumustum biliyordum ama yasamak cok kotu sancıları 4 dk bir benmle ilgilenen ebem bu gece 12 den once doğurursn senı yarn taburcu ederm dedı tamam dedm ntsden ne zaman cıkarcaksnız cok kotu dedım 2 dk sonra dedı gttı 10 dk oldu gelen giden yok kıvranıyorum yatakta 2 dk dolmadımı dye bagırdım salona dgru benim kandırdınız dedım baska bir ebe nye senı kandıralım dye sert cıktı bnm ebem gelincede sen ne kadar sakın davranırsan bizde sana öyle sakin davranırız dedı yumusak bir sekilde bende sert cıkmadm benim sakin kalabilmem içinmi 2 dk dedınz dye sordum kızmadım dedım evet aynen oyle senı sakin tutabilmek için dedı tm dedım cıkardılar nts den sancı geldıkce indim yataktan çömelip kalktm yan tarafta doğum odandan bagırtılar geliyodu saat 6 kadının biri doğuruyodu çok bagryo dye dusundum bu arada sancılar şiddetli tamam ama en azından nefes aldıracak kadar diniyo fakat bel agrısı var allhım sürekli hiç gecmeyen o beni mahvetti sancım kesildiğinde gözmü kapatyodum uykum vardı yorulmuştm tekrar ntsye bagladılar artık duramıyorum acıklık bakıyorlar ama ne kadar olmuş söylemiyorlar yasaklanmış sanırım artık son nts ve ben deliriyorum bagrıyorum yatakta kıvranıyorum bacagımdan 4 tane ıgne yaptılar ne içindi bilmiyorum senı rahatlatır dedı ama hiç rahatlamadm en son artık annem aldılar yanıma annem yuzume su vuryo bacaklarım titrediği için ovalıyo hala nts deym bagrıyorum anne yoruldm artık uykm var dayanamıyorum dye annem bana sezeryan olacaktın inat ettın falan dyo ebe geldi en sonunda annemın yanında küçük pipetle suyumu patlattı rahatladım biraz hiçte hissetmedim sıcak su aktığını hissettim sdce anneme senı artık dısarı alalım dogum baslıcak dedıler annm gttı nts cıkarıldı suyum patladıktan 5 dk içinde hadı doğuma dedı ebem geçtim yan tarafa catala cıkarttılar su istedim dukaklarm kurumuştu vermedıler doğuryosn olmaz dedıler ebem sancın gelince ıkın dedı yandakı demirleri gösterıp buradan destek al dedı tuttum demırleri bagıra bagıra ıkındım bagırmadan ıkınmak cok zor mümkün olmadı denedim ama yapamadım 3,4 kere falan ıkındım ebem kesi attı biraz karnına bastıralım dedı yardımcı olsun dedı tamam dedım hafif ıkınırken baska bi ebede karnmda bastırdı kızımın başı cıktı bastırdıklarnı bıle hisstmedm canm acımadı son bi ıkınmayla vücudunda yağ gbi kaydı cıktı prensesimı kucagma koydular dokun dedıler kafasna dokundum şaşkındm agrılarm bitmişti büyük rahatlama yaşıyordum göbek bagını sen kesmek istermisin dedıler olur dedım makası sol elıme verdıkleri için kesemedım tam yarısınıda ebem kestı 😂😂 kızımı aldılar cok guzel aglıyodu yan tarafta temızleyıp giydirdiler o sıra benm plasenta için ıkınmam lazımdı ıkındım oda cıktı ebem dikişe gectı o sıra bana gülerek yüzüme iyi bak bidaha doğurursn bana gelme dedi güldüm daha cocuk dusunmuyorum dedm eşinde sende cok huysuzsunuz birbirinizi bulmuşsunuz dedı görüşmeye gttıgımde ebem anneme durumumu anlatyodu o sıra esim banada anlatan bnde anlarım deyıp cıkısmıstı stresten o nedenle eşin cok huysuz sende oylesin dedı yasına verdım deynce bende gulerek benm eşim 40 yasında dedım nee 24 gösteryo dedı sen kaç yasndasın dedı 24 dedım tabi bu sırada dikişlerimi atıyo iç dikişi hiç hissetmedim ama dışta 3 dıkışin var dedı onları dıkerken hissettim baya hatta acıdı uyumadı dedım ebeme uyumasa duramazsın acısına dedı dikişlerimde bitti hasta bezi taktılar ebeme dedm kusura bakmayın cok yorduysam ben sizden memnunum dedım tesekkur ettım bni tekerlıklı sandalyeye aldılar her yerm tüm vücudum tıtryo üşümüyorum ama kucagma bebegm verip 1 dk falan emzirdiler sonra odaya cıkardılar bizi asansörden inip odaya gecerken karsımda babamı annemi eşimi gördüm kocacm bnm nasıl gülüyo beni sag salim görduğü için cok korkuyordu bişey olur dye kızlar yapabılıyosanız normal dogum yapın ben hemen ayaga kalktım dikişlerimde ilk gun acıdı onundısında acımıyo zorlamazsam etkilemiyor işimi 1 gece kaldım hastanede cocugumn kendim baktm eve gelince dus aldım depend alın mutlaka ilk gun hasta bezi baglıyolar kanama cok olduğu için onu yarn kullanırsın dedıler bana orta boy almıştım 7 numara ama kucuk geldi sankı daha buyugunu bulamamıştım yanlarını bıraz yırtarak kullanınca tam oldu cok rahat oluyo mutlaka alın prensesim 09.12.2019 saat 19.00 da doğdu şimdi 12 gunluk olduk 3.630 doğdu bebegm sütüm cok iyi ama ememiyodu bebegm cok ucu yok gögsumun ebeler yeter ucun dedı ama helen im babası annesı gbı sınırlı tutmayınca sinirlenip aglıyodu avent ın anne meme ucu başlıklı biberonu kullandım aradada gögsumun vermeye calıstım surekli sagdım cok doluyo kıyafetler ıslanıyodu halada oyle ama artık emebiliyo kızım uykusuz geceler dısında bir sorunumuz yok cok şükür 12 gunu sarılık olmadan atlattık 😊😊 ee cok uzun oldu artık kısacası yıne olsa yıne normal doğururum dopumhayene ındım 3 saat ıcınde dogrdum yapabiliyosan normal durun kızlar sormak istedığnz bışey olursa cevaplarım allh herkese hayrlı dgumlar nasıp etsn 😃😃