Uzun olacak baştan söyleyeyim :) benim ilknhamileliğim baştan sonra sıkıntılı yorgun geçmişti ilk 4 ay hep kusmalı öğürmeli sonrasında ani kilo alımı başladı toplam 23 aldım 7 aya kadar evde oturarak masa başı çalışıyorum yürüyüş yok hareket yok çok ağırlaştım detaylı taramada bebek eşi rahimde yolunu kapattığını öğrendim sezeryan tanısı koyuldu daha önce hiç ameliyat olmamıştım fobi gibi birşeydi uyanamama korkusu çok kötü hissettim bir sürü doktor gezdim hem devlet hem özel devlettekiler riskli gebelik diye ısrarla Zeynep kamile gönderdi özellerde kan desteği gerekiyor dedi risk alamıyoruz dedi yine Zeynep Kamil ama ben orayı hiç istemiyordum adı çıkmış bir kere iki kere muayeneye gittim biri polikinlilikti yüzde 95 sezeryan yüzde 5 normal Doğum olur ama yüzde 5 de olsa bekleyeceğiz dedi ne kadar yüksek ihtimal ama değil mi nasıl da rahat söyleyebiliyor üstelik birde kanama riskin var evde tek kalma kanaman olursa şoka girersin diyor buna rağmen gün vermiyor sonra tekrar miad gebe polikinliğine gittim bir hafta arayla 13:40 da randevum vardı hiç abartmıyorum hastaneden çıktığım saat 19:20 di nst muayene ve tahlil resmen günüm ziyan oldu sonuç yine aynı 38 haftanı doldur öyle bakalım demeler sonra eve geldiğimizde oturduk araştırdık ne yapabiliriz diye bilen bilir defalarca post aştım orda doğum yapan burda Doğum yapan diye sonunda yüzyıl Pendik hale kayırana denk geldim ertesi sabah erkenden kalktım gittim eşimle böyleykenböyle dedi kanama riskimden dolayı bekletmemeyi tercih etti istersen gel yarın alalım dedi peki kanama riski dedim(diğer özeller kabul etmediği için) sorun değil istersen karar ver ama getirtelim her ihtimale karşı dedi numarasını verdi karar ver ara dedi öğlene doğru eşimle karar verdik ve kabul ettik 37+6 Çarşamba büyük gün nasıl korkuyorum ama genel anestezi olacağım riskten dolayı ya uyanamazsam aynı zamanda kızıma kavuşucam heyacanı sabah 10 da yatışım yapıldı rutin tahliller kontroller 12.55 ye Ameliyat masasındaydım 13.14 te kızım çıkmış 14,10 da ben asla ve asla korktuğun gibi değilmiş ya da rabbimin anne olarak bizlere verdiği mucizevi güç ilk 10 dk sancım oldu ağrıyşa uyanacağını biliyordum herkesi duyuyorum cevap veriyorum ama gözlerimi açamıyorum çıkar çıkmaz canım acıyor iğne yapın dedim o kadar biliyorum yapacaklarını :) sonra eşime bebeğimizi sordum iyini diye çok iyi aynı sen dedi elimi sıkı sııı tuttu odaya kadar odaya geldik hemen iğne yaptılar anında sancıya son hemen bebeğimiz geldi gözlerim kapalı sadece sesler var sağ göğsüme koydular görümceme emzirme tekniği gösterdiler küçücük bir dudak mememe yapışmış vaziyette açtım gözümü gerçekten de kendimi doğurmuş gibiydim öyle güzel kokuyordu ki o an herşey durdu benim için hayatım yeniden başladı :) 10 da yürürsün dediler 7 de ayaktaydım kendime hayret ediyorum ama herşey bebeğim içindi hiç baş ağrım olmadı çok şükür bebeğim de emdi ilk başlarda azdı tabi pes etmeyin inanın çoğalacak ağrı sızı da faso fiso hele bir bebeğinizle göz göze gelin başta da dediğim gibi uzun oldu çünkü çok bekledim yazmak için herşeyimi dökmek için hakkınızı helal edin 🙏
**tavsiyelerim şöyle olur
kesinlikle büyük boy depend
az şekerli kayısı kompostosu
yukaflı bisküvi
humana emziren çayı aklıma gelenler bunlar merakınız olursa cevaplarım şimdilik görüşmek üzere ben Alya kuşumun yanına kaçar kendinize iyi bakın siz ek değerlisiniz unutmayın 🙏😘