Kızlar ben doğumumu yaptım çoktan 2 aylık olduk. 😊 Sizin için bebek alışverişi ve doğum çantası listemi yazmak istedim belki size fikir olur, bunlar benim hazırladığım listemdi. 😌
Doğum çantası için;
-Bavula koyun herşeyinizi küçük çantalar sadece yer kaplıyor.
-Bebeği taşıyacağınız puset
-Hastane çıkışı takımları (2 adet olursa iyi olur, fotoğraf çekecekseniz değiştirirsiniz)
-Yedek 3 adet kısa kollu zıbın
-Yedek 3 adet uzun kollu zıbın
-Yedek 2 adet üst uzun kollu badi
-Yedek 4 adet çoraplı alt pijama
-4 adet bebek için çorap
-30 adet bebek bezi (hastanede ne kadar süre kalacağınız belli olmaz, ben 1 hafta hastanede kaldım ve 2 paket bez bitirdik)
-Alt açma örtüsü (2 adet) bebekler altı açılınca hemen salıveriyorlar o yüzden mutlaka alın etraf çiş olmasın :)
-Kundak
-Bebek battaniyesi
-Bebeği saracağınız ekstra ince battaniye
-Elleri için 3-4 adet eldiven (çorapta takılabilir,eldivenler çabuk düşüyor)
-3-4 adet şapka
-Yanınıza ekstra bir kaç tane poşet alın mutlaka lazım oluyor.
-Kendiniz için lohusa takımı
-Yedek 1 tane lohusa takımı
-Ayriyetten alt pijama alın 3 adet (kanamanız olacağı için altınıza çok çabuk geçiyor)
-3 adet hasta bezi
-Yedek iç çamaşırı kendiniz için külot 3-4 tane alabilirsiniz.
-Emzirme sütyeni 3-4 adet
-Yanınıza koymak için su matarası
-2 paket molped (gece için olanlardan alın)
-Tarak ve makyaj malzemelerinizide alın fotoğraf çekilecekseniz ağzınız yüzünüz şiş olacak en azından makyaj yapıp kendinizi rahatlatabilirsiniz.
-Göğüs sağma pompası (devlet hastanelerinin bazılarında var bazılarında yok siz tedavikli olun mutlaka doğum çantasına koyun çünkü hemşireler hastanede yoksa size aldırtıyorlar.)
Bunlar ne kadar çok fazla diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Cidden ben hastanede hepsini kullandım hatta yetmediği bile oldu bazen.🥺
Bebek Alışverişi İçin;
-2 adet bebek beşiği biri karyola gibi diğeri bez tarzında. Birini oturma odasına birinide yatağınızın yanına koymak için. Ben şahsen öyle yaptım, yapıp yapmamak tamamen size kalmış.
-Bebek arabası (ben canyon travel sistem bebek arabası aldım. Hem puseti hem yatağı olan yeni çıkan modellerden)
-Mama sandalyesi
-Mama beşiği (şu yere koyup salladığınız zımbırtı işte:))
-Bu arada ben çocuk için yetişkin çocuk yatağıda aldım. Bazası falan bildiğiniz her şeyi hazır 30 yaşına gelene kadar kullanabileceği bir yatak.
-Gardrop
-Şifonyer
-Oyuncakları için oyuncak sepeti
-Çekmeceli küçük bir masa
-Bebek pişik kremi olarak 3 marka kullanıyorum. Sudocream, Nivea bebek pişik kremi, BepantholBaby. En çok niveanın faydasını gördüm.
-Bebek yağı (ben dalininkini kullanıyorum)
-Zinco bebek gaz damlası (aşırı memnunum mutlaka alın gerek yok demeyin uykusuz gecelerde anlarsınız ne demek istediğimi)
-Bebek bezi (sakın çok alayım depolayayım demeyin, bebekler çabuk büyüyor numalarıda değişiyor o yüzden)
-Bebek ıslak mendili (depolayın:))
-2 adet emzik (uyurken ağzına verirseniz alıştırabilirsiniz)
-2 adet biberon biri küçük biri büyük
-Burun aspiratörü ve yedek filtresi
-Bebek saçı için tarak (eczanede satılıyor bebeklere uygun)
-Bebek oyun alanı aldım ben a101de satılıyor. Kuruyorsunuz yuvarlak etrafı örtülü bebek oyun oynarken içinde sizde işlerinizi halledebiliyorsunuz.
-Bebeğin odasına çöp kutusu aldım
-Çıngıraklı oyuncaklar, ayıcıklar, eğitici kartlar bir sürü oyuncak...
-Bebek terliği
-Bebek ayakkabıları
-Emzirme yastığı
-Bebekle dışarı çıktığım zamanlar için ayrı bi sırt çantası aldım daha büyük.
Benim listem bu kadar hanımlar. Çocuk büyüdükçe dahada alırım ben bir sürü şeyler 🤦🏻♀️😂 Cidden bu kadar şey lazım mı demeyin. Normalde doğursanız sezaryende doğursanız hastanede sizi bir süre tutuyorlar. Ve hepsi çok lazım oluyor.👌🏼
Kıyafet olarak aldıklarım;
Ağız önlüğü
Ağız silme mendilleri
Çorap
Uyku tulumu
Yazlık tulum
Kışlık tulum
Alt-üst pijama
Eldiven
Külotlu çorap
Örgü patik
Örgü hırka
Yünlü tulum
Uzun kollu zıbın
Kısa kollu zıbın
(Bunlardan sayısız bir şekilde bir sürü var hepsini gardroba depoladım. 2-3 yaşına gelene kadar giyebileceği her şeyi var. Tabi sağdan soldan hediyede çok geliyor. Ben ilk bebekken giyebileceği herşeyi aldım.)
Doğum sonrası bir şeyler yiyeceksiniz illaki bu yüzden kendiniz için tuzsuz baharatsız yemekler hazırlayın. Hastanelerde mini buz dolabı oluyor oraya koyarsınız. Ve en önemlisi su. Benim kayınpederim damacana getirmişti odaya. Sürekli sütüm gelsin diye bol bol su içtim hastanede.