Kizimgeliyor Ya anneler bisey merak ediyorum ilk gebeliğim dün aklıma birşeyler soktular malum herkes bisey söylüyor.5 aylık gebeyim eger bebegimde herhangi bir problem yada saglik sorunu olsaydi bu zamana kadar belli olurmuydu? Yada ultrasonda bir problem oldugu cikamiydi mesela down sendromu olsa ?onumuz hafta detayliya girecem ama icim cok skldı yardimci olursaniz sevinirim☺şimdiden tesekkurler
Arya92 Kizimgeliyor down sendromu ultrasonla teşhis edilemiyor diye biliyorum.en kesin tanı amniyosentez. Ama kalbinde böbrekleri de bağırsaklarında problem varsa görülme ihtimali yüksek ama kesin değil yine görülmeyen bebekler de olabiliyormus
Albevna_ Evet çıkardı 😊 tabi gittiğiniz doktorda önemli, içinizde doktorla ilgili şüpheler varsa değiştirin uzman iyi doktorlara gidin. Ayrıntılıda herşey gözüküyor zaten. Ama herşeyi Allah bilir tabiki de, sorun yok derler sorun çıkar, var derler çıkmaz.
BeyzaGnaydn Ozellikle down sendromu icin 2li 3lü taramalar yaptiriyorlar, onlari yaptirmadiniz mi? Ense kalinligi ölcülüyor ultrasonda 11-12. Haftalarda orda da belli oluyor zaten..
Kizimgeliyor @BeyzaGnaydn#56426 BeyzaGnaydn ense kalınlığına bakıldı her gittiğimde bebeğin çok sağlıklı dedi ama ne bilim endişelendim.tarama testlerini yaptirmadim
Lily İkili tarama testi var 12.haftadan itibaren yapılmasını öneriyor doktorlar eğer bu testi yaptırdıysanız down sendromuyla ilgili sonuç alırdınız. Detaylı ultrasonda da bebeğinizin iç organlarıyla ilgili görülebilecek olası sorun veya gelişim gerilikleri bakılıyor yani diğer çıkabilecek problemleri detaylıda öğrenirsiniz. İnşallah sağlıklı sorunsuz bir bebeğiniz olur sıkmayın canınızı😊
Kizimgeliyor Lily aminn inşallah allah razı olsun çok teşekkür ederim 😊ben tarama testlerini yaptirmadim o yüzden korkuyorum çokta bisey bilmiyorum açıkçası deneyimli ablalarima sormak istedim😙