Gupse İşte benim Doğum hikayem..18 gün oldu Doğum yapalı ama anca yazabiliyorum malum artık bebeğim peşimi bırakmıyor 😂 39 haftanın içinde doktora gittiğimde hala hiç bir sancım yoktu nstde de hiç sancı görünmüyordu..doktorum 40 hafta olduğum güne Doğum için yatış dedi.tabi ben hamileliğimin başından beri normal Doğum istiyordum fakat son hafta biraz tırsmış ve hocam zorlanırsam epiduralli normal Doğum yapalım dedim tamam dedi doktorum da.neyse sabah 7.30 da gittim hastaneye 9:00 da hazırlıklar başladı ve 10:00 gibi suni sancı serumunu taktı bu arada ben hastanede yürüyorum bolca.hamilelğim boyunca hiç yürümedim orda koşucam nerdeyse son dkya gelince hafif tırsıyor insan 😁 3 cm açılmam vardı ama hastaneye gittiğim gün 5 olmuş duyunca sevinmiştim en azından daha hızlı ilerler diye.arkadaşlarımdan 15 saatte 20 saatte normal Doğum yapanlar vardı psikolojimi hazırlamışım aşağı yukarı o kadar saat sürer yormamalıyım kendimi diye telkin ediyorum.doktorum dışarı çıkarken 2 gibi olur Doğum dedi Ebeye ben şok tabi 2 saat felan var 2 ye Hooop psikolojimi tekrar ona hazırladım 😂 12 de sancılar sıklaştı ama sancı geliyor gidince bana öyle bir uyku geliyor ki sadece bende mi oldu herkesde mi öyle anlamadım.sancılar beni zorlayınca ebe beni sıcak duşa sokuyor ama nasıl iyi geldi anlatamam sonra çıkıyoruz pilates tıpunda hareket yaptırıyor sonra yatırıyor perine masajı yaptı o bölgeye o kadar iyi geliyor ki allah o ebeden bin kere razı olsun çok sabırlı bilgili Ankara’da yaşayanlar tobbda Fatma ebe onda doğurun derim 😁 sancılar kasılmalar baya sıklaştı ben zorlanmaya başladım ve epidural olsun dedim yapamıcam ama çok geç kalmışım onun İçin çocuğun kafası görünüyor epidural takıp bi doz verip etki edene kadar çocuk doğacak zaten dediler ben o an nasıl pişmanım en başta neden yaptırmadım diye ama sancıları tolere edebilmişim ben isteme gereği duymadım o zaman kadar neyse baktım yapılmıyor iş başa düştü kulağım ebede ve doktorumda kendimi kaybetmek yerine onlara kulak verdim ki biran önce bitsin ne derlerse yaptım ve 4 veya 5.ıkınmada geldi iyikide olmamış epidural o takılınca daha da uzayabilirdi yan odada Doğum yapan akşam 9 da doğurdu epidural baştan yaptırmıştı herkeste aynısı olmuyor biliyorum ama be bilim iyiki taktırmadım diyorum .. ama bir pişmanlığım var o güne ait kesi atın dedim illa hemen çıksın ebe atmayalım çıkar dedi yok atın dedim tabi sonradan dikişlerin bu kadar ağrıyacağını bilmiyordum o an bilemiyor işte insan ilk Doğum olunca oda olmasa hemen ayaklanacaksın yani o derece iyi oluyorsun geri😁 bir Öneri verim ve konuyu kapatım artık dikişlerim o kadar acıyordu ki internetten baktım bişey yapılabilirmi diye kadınlar kulübünde bi yazı okudum her tuvalet sonrası batikonla pansuman yapmamı ve kuru tutmamı söylemişti doktorum ama kuru olamıyor kanaman var çünkü neyse yazıda kadın nasıl pansuman yaptığını anlatmış tuvaletten sonra yıkıyor ve tam kuruyana kadar fön makinası tutmuş düşük ayarda sonra batikon la pansuman tekrar onada fön makinası tutuyor kurutuyor her tuvalet sonrası böyle yaptım bende kızlar resmen 2 günde şişlik indi ve dikişler o kadar hızlı iyileşti ki her kesi olana bunu anlatın derim Doğum yapacaklarada korkmayın şakın diyorum doktoru ebeyi dinleyin kendinize bedeninize güvenin herkese hayırlı doğumlar diliyorum 💗💗💗💗
islozby Gupse hikayeniz çok güzel 😊 hayırlı olsun darısı bekleyenlere olsun insallah, bende TOBB’ da Doğum düşünüyorum, doktorunuz kimdi bir de Ebeyi siz mi seçtiniz yoksa o gün kim müsaitse hastane onu mu yönlendirdi size?
0619 Gupse evet bende daha çok yeniyim hastane önerilerinde tobb da vardı ama muayenesi doğumu ücret ne kadar onu bilmediğimden tedirgindim biraz
Elen Gupse cok tatli anlatmissiniz bayildim☺ Allah anali babali büyütsün insallah🙏 39+5te doguramayanlar kervanindayim simdilik😂 hayirlisi artik
BeyzaGnaydn Öncelikle gözünaydın. 😍😍Ben de ilk çocuğumu normal dogurdum. Bakalım bu nasıl olacak inşallah Buda normal olur.🙈 normal gibisi mi var yaa🙂 ama bende de dikiş vardı. Bu fön makinesi işi güzelmiş 😁 bu dogumumda normal olursa denicem🙂
Gupse BeyzaGnaydn ayy 2.de ben kesin demem mümkün olursa sizde kestirmeyin ama mecbur olunca yapacak bişey yok fön makinası iyi geliyor 😂 allah kurtarsın hayırlı doğumlar 🤗
SevDin Smtsmyy gözünüz aydın rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin bende çok normal istiyorum inşallah banada nasip olur 😊🙏
Gupse Dysn o zaman şöyle düşün ben hep bunu getirirdim aklıma insanoğlu yardalışından bu yana kadınlar Doğum yapıyor yapabiliyor yani tıp çok gelişmişkende evdede dağdada allah bu gücü vermiş bize 🤗 dilediğiniz gibi olur umarım herşey ☺
Gupse Cans benim doktorum dışardandı muaynahanesine gidiyorduk sadece Doğum TOBB’da oldu 2 bin hastaneye 5 bin doktoruma verdim
Gupse islozby doktorum dışardan Ahmet erdemdi ... ebe başka yok galiba Fatma hanım var sadece o olsun zaten 🙂) teşekkürler darısı başınıza allah kurtarsın inşallah 💗😍
Gupse Elen cümlemizinkini inşallah 🙂 hayırla sağlıkla gelir inşallah Bebişiniz tüm hamilelere dua ediyorum 🤗💗