Sugar63 Kızlar gebelşkte tansiyon yasayan oldu mu? Kacıncı ay da basladı? Önlem olarak neler yaptınız?
minikelma Sugar63 benim ilk gebeligimde 32.hafta da cikmisti 14 9 oluyordu buna bagli olarak idrarda protein çıkmıştı hastanede yatmistim 3 gun. Ilaclarla duzene girmisti. 39.haftada dogum yapmistim. Suan ikinci gebeligim 37.haftamdayim normal cikiyor hep 12 7. 12 8. Hatta bazen düşüyor bile 11 6 10 6 oluyo
bilaloguzunannesi Sugar63 benim tansiyonum düşüyor sürekli tuzlu ayran içiyorum eğer icmezsem çok düştüğü zaman anında mide bulantısı ve ayağa kalktığımda direk yerde buluyorum kendimi bu aralar çok şükür düzelsin yine tansiyon düşüyor hemen ayran içiyorum geçiyor
hunilimom Sugar63 34+1 de 16/10 oldu bir günde 2 gün yükseldi serum aldım sonra tahlil yapıldı ilaca başladı 1 ay kullandım diyet yaptım 12lere düştü gebelikte yüksek tanisyon riskli allah korusun zehirlenmeye ölüme bile varıyor sonuç tuzlu yememek lazım bol su gün içinde hareketli olmak lazım yeşillik yemek lazım unlu mamülleri çok yemek lazim
Zelss Benim oldu 17. Haftada başladı 12ye 7 yada 13 7 cikiyor doktorda evde 11e 7 cikiyor anlamadm 😊 tuzlu yeme ve bol su iç dedi yüksek tansiyon riskliyms
Sugar63 minikelma 12,7 13,7 ,12,6 bunlar normal mi? Benim dr un yanında gerilşyorum sanırım 14,7 gördük 2 kez Takip edelim dedi dr un yanında değilken 12,7 12,6 ??? Ne yapcam morelm bozuldu
Stbyr_srht Benim de ilk gebeliğim de 36. Haftadan sonra çıkmıştı herhangi birşey kullanmadım 39+3 de doğum yaptım şuan ikinci gebeliğim ne zaman çıkar belli değil ama arkadaşım ebe o rahat ol sakin bir hamilelik geçir stres yapma kafana takma yemene içmene dikkat et dedi zaman göstericek dedi o yüzden sakin kalmaya çalısıyorum😇
Zelss Sugar63 bende de doktorun yaninda artıyor anlamadm tuzlu yeme bol su iç tuzdan uzak durcaksn yani
minikelma Sugar63 12 13 olanlar normal. Yani doktorum normal dedi hep benim oyle cikiyor. 14 ve yukarisina takip diyor doktor.aynen
Sugar63 hunilimom sen 16/10 oldugunda nasıl anladın canım? Her gün kendin mi ölçüyordun? Yoksa tesadüfen kontrol sırasında drun yanında mı oldu ?
hunilimom Sugar63 bi akşam misafirindeydim basım felakat ağrıyordu annem ve babamda da olduğu için bu ağrının tansiyon ağrısı olduğunu anladım ense kökümden giriyordu hemen acile gittik ölçüldü serum takıldı ertesi gün yine aynı ağrı ile geldi yine gittim dil altı verdiler ertesi gün doktoruma giyim idrar tahlili yapıldı protein kaçağı car mı diye bakıldı renkli dopler çekildi felan risk yoktu ama hala 15 10 du ilaç verdi sabah öğlen akşam sağlık ocağınds ölçüm yaptırdım 1 ay diyet yaptım zaten tuz kullanmıyorum ama stresten yükselmiş benim ki öyle geçti doğumdan sonra yine yüksekti 1 ay normal dediler ara ara yine çıkıyor sanırım yüksek tansiyon bend e kaldı doğum dan sonra