Sevgili Arkadaşlar,
Başıma 4-5 gündür uğraştığimız ve çok sükür sonuca vardıgimiz, başima gelen bir olayı sizinle payalaşmak istedim. Ben Adapazarı/ Sakarya nin ilcesi olan Kocaalide ikamet ediyorum. Benim kan grubum Arh- di 10 yıldir ben şahsen öyle biliyodum. Kocaali haricinde hicbir hastanede kan grubu tahlili yaptirmadim. Esim ise Brh+ idi. Bizde kan uyuşmazligi oldugu icin. 27-29 haftalar arası iğne vurdurmam gerekiyodu. Bunu kadın dogum uzmanima söyledim. Adapazarindaki anasağliktaki doktoruma oda dediki bu igne 28 haftada vurulmasi gerekiyor. Benden randevu alamazsan farkli bir kadin dogum uzmanindan randevu al. O iğne vursun sana. Neyse ben güc bela geçtiğimiz cuma gunu icin farkli bir doktordan randevu aldi. Dediki sen bu hastanede kan grubun gözükmüyor. Kan tahlili yapcaz sana pazartesi gunu gel nöbetci olan bir doktorda iğneni yatiş yaptirarak vurulsun sonuclar o zaman cikar dedi. Neyse esimle gittik anasağliktaki nöbetci bir doktora durumu anlattim.Dediki sen ayakta bir hastasin ben sana yatiş matis veremem iğnede vurduramam dedi😱 . Ee ne yapcaz felan derken asil doktorum olan Dr. Hamiyet Numanoğlunun yanina gittim. Kapisinda beklemeye basladim. Icersi musait oldugunda girip durumumu anlatcaktim. Neyse o ara bir hemsire geldi. Hamiyet hanim musait olmadigindan Dr. Levent beye yönlendirdi. Neyse girdim iceri durumu mu anlatti tahlili felan bakti sistemden. Arh+ cikti grubun dedi😱 Allah Allah dedim. Ehliyetimi gösterdim. Orayi burayi aradi dediki tekrar tahlil yapcaz 2 de gel dedi. Iyi dedim. 2 de gittim. Doktorun yanina girdim. Dr dediki Ar+pozitif cikti yine kac yildir biliyosun Ar- oldugunu yaklasik on yildir dedim. O zaman farkli bir hastanede tekrar tahlil ol. Bu durumda sana igne vuramam dedi. Esimle bir yanlislik oldu diye gittik Karasu devlet hastanesine. Tahlil yapildi. Labaratuarci emin olamadik bi daha bakilcak dedi. Bana da sana hic kan verildimi kaza yaptinmi hic dedi. Dedim yok. Bende hic kan eksikligi bile olmadi. Neyse tahlile bi daha bakti. Dediki pozitiflikde var negatiflikde. Esimin kuzeni orda hemsire konusmus labaratuarciyla bebegin kan grubu+ ise annenin kani - ise bastirabilirmi. Demis labaratuarci olabilir onlar biran önce gitsin Adaya arastirma hastanesine kanina bakilsin orda detayli makine var demis. Neyse esimle o aksam gittik Tekrar Adapazarina. Sabah erkenden gittik bir kadin doguma acilden sira aldik. Sizi korucukda hematoloji bölumune sevk etcem orda kanina bakilsin. Su anda igne vuramayiz. Dogum yapcaksin yada basina birsey gelse kan grubun belli degil. Kadin dogum inter coobs diye bir test vardi onu yaptirdi. Sonra gittik esimle saat 1.30 da korucuk devlet hastanesine doktora sevk kagidini gösterdik. 5 tup kan aldilar yarin gelin ogleden sonra dediler. Ertesi gun oldu. Doktora ciktik. Dr. Bile sasirdi nasil anlatcagini bilemedi. Senin kanin Arh- ama dedi az da olsa pozitiflikde var . Sen Ar-den kan alabiliyon. Ar+ olan insanlarada kan verebiliyon. Esim dedi dr.bey biz boyle birsey duymadik. Nadir görünür dedi. Buna dikkat etmen gerekir dedi. Diger yerlerde farkli cikmasinin nedenide kullandiklari tahil sularindan kaynaklaniyomuş. Yani kisaca ben hem Arh- kana hemde Arh+ pozitif kana sahipmisim. Gebelikle alakasi olabilirmi dedik. Mumkun degil bu senin kendi kaninla ilgili dedi. Arkadaslar sizde dikkat edin. Demek zamaninda ben birisine Arh - olarak kan versem ölecekdi o kisi yada bana verseler bende ölurdum.