karbeyaz88 Merhaba arkadaşlar . Herzaman burda doğum hikayelerini okur bi gün bende yazabilcekmiyim acaba derdim ve çok şükür yazıyorum şimdi . Evliliğimin 4.yılında artık eşimle bebek istediğimizi farkettik ve çok şükür rabbim aratmadan nasip etti . Çok sorunsuz bir hamilelik geçirdim ve çok aktiftim . Sürekli gezdim yüzdüm hep aktiftim . Gel gelelim 37. Haftada öğretmenim zorunlu izne ayrıldım . Sonrasında doğumu beklemeye başladık . Ama benim minnoş çok inatcıydı. Yapmadığım Squat pilates hareketleri kalmadığı halde gelmeye bir türlü niyeti yoktu . Artık Doktorum 41. Haftayı doldurana kadar bekleyebilceğini gelmezse yatışımı yapacagını ve büyük ihtimalle sezeryana alınacağımı söylemişti . Bende Meryem ana otunun mucizelerine inandığım için perşembe gecesinden anneme otu suya koymasını söyledim . Ve koyduktan sonrada benim için Yasin Meryem süresi Felak Nas Fatiha okumasını istedim . Ve ot geceden açılmaya başladı.Normal Doğum olursa eğer bittikten sonrada otun suyunu dökmelerini istedim . Cuma günü oldu ve ben artık normal doğum olmaz büyük ihtimalle diyerek sabah 8 de hastaneye gittim . Doktor suni sancıyla bi demeyelim dedi ama olmama ihtimali yüksek kendini hazırla dedi . Ve suni sancıya başladılar hiç açıklığım olmamasına rağmen bir saat çektiğim suni sancıyla 3 cm açılma oldu bende . Ama ben nasıl ağlıyorum dayanamıyorum ben artık istemiyorum beni sezeryana alsınlar diye . Çünkü ben canı çok tatlı biriyimdir ve o sancı bana çok ağır geldi . O sırada doktorum duşa gir istersen biraz rahatlarsın dedi . Ve ben ebelerle beraber duşa girdim . Duşta rahatladığımı farkedilince doktoruma ben burdan çıkmak istemiyorum bütün sancılarımı burda karşılıycam dedim . Oda tamam dedi . Ve ben başladım sımsıcak suyu göbeğime kasıklarıma tutmaya . O kadar sıcaktıki su düşünün nefes alamıyorum karnım kıpkırmızı olmuş ama çok rahatlattığından çıkmak istemiyorum . Bu şekilde 40 dakka kadar sıcak duşta kaldım . En sonunda bana acayip bi ıkınma isteği geldi . Ama kendimi tutmaya çalışıyorum . Sonra bi baktım alttan elime saçımsı bişey geliyo . Bi korktum hemen bağırdım ebe geldi bana baktı ve şok oldu . 3cm ile girdiğim duştan 40 dakka da 10 cm açıklığa ulaşarak çıktım ve toplamda 2 saat süren sancım sonucu normal doğum başlamıştı . Hemen beni doğumhaneye aldılar ve 3 ıkınmada epiduralsiz kesiksiz normal doğumum gerçekleşti .o kadar güzeldik herşey . Kestiğim olmamasının sebebi doktorum çok iyiydi ve bana doğuma 1 ay kala özel yağların olduğu bi karışım vermişti bunlarla perine masajı yapmıştım ve çok işe yaradı hiç kestiğim olmadan doğurdum. Bugün 6. Günümüz ve minnağım Yanımda şimdi uyuyor 🙏 Öneriler : Normal Doğumdan korkmayın öyle dayanılmıcak bi sancısı yok ben yapabildiysem herkes yaparmış . Eğer imkanınız varsa benim gibi gittiğiniz hastanenin duşunda geçirin sancılarınızı . Çünkü en az 6-7 saatte olabilecek açılma duşta 40 dakkada oluverdi . Çok uzun oldu hakkınızı helal edin . Rabbim hepinize kolay sağlıklı doğumlar nasip etsin 🙏 hoşçakalın 🤗
Seyma322 karbeyaz88 maşallah ne güzel olmuş doğumunuz inşallah bizlere olsun. Perine masajını ne sıklıkta yaptınız? Yağ karışımını söyleyebilir misiniz?
Meralll59 karbeyaz88 Hayırlı olsun.Rabbim bizede böyle güzel doğumlar nasip etsin.özel yağlardan kastın nedir canım?Açabilirmisin biraz.
Gamzeli_03 karbeyaz88 Rabb'im hayırlı ömürlü eylesin inşallah bende 39+4 haftamdayim doktor kendi sancın ile başlamaz ise suni ile başlatalım dedi sizin hikayenizi okuyunca daha da cesaretim geldi bende başarırım Allah'ın izniyle inş 🤲😘
cansucansusu Maşallah , çok güzel bir hamilelik ve doğum süreci geçirmişsiniz , darısı tüm gebelerin başına :) Allah analı babalı büyütsün hayırlı evlat olsun inşallah :)
karbeyaz88 Seyma322 yağ karışımının ne olduğunu bilmiyorum doktorum vermişti . Ama zeytinyağıylada yapılıyomuş. Perine masajına 35. Haftada başladım . 37 ye kadar haftada 3 gün yatmadan önce yaptım . 37 sen sonra haftada 5 gün yatmadan önce yapıodum ve öyle yatıyordum
karbeyaz88 Meralll59 çok sağolun 🙏 yağ karışımlarının içeriklerini bilmiyordu doktorum vermişti canım . Kullanma şeklini bir önceki mesajda anlattım