Tubina Sütümü arttırmak için sağdım ben de ilk başlarda. İlk günlerde gelmeyen o süt, sonra akın etti 😂 Sonra ziyan olmasın diye mecbur sağın sağıp sakladım. Artık kontrollü geliyor, haftada 1-2 sağıyorum. Ama ilk 1 ay, 3 bebek besleyecek kadar süt geldi. Eğer bunda süt sağma makinasının etkisi varsa kesinlikle lansinoh derim.
(Buraya parantez içi birkaç bişey yazayım. İlk günlerde süt gelmeyebilir. Mama ile beslemeniz gerekirse kapla besleyin, en güzeli göğsünüzün yanından şırınga ile beslemek. Mamaya direnmeyin, biberona direnin. 40’ı çıkana kadar biberon vermeyin. Size alıştıktan sonra, biberona alışıp memeyi reddetme durumu olmaz. Sütün az, sütün yetmiyor, bebek aç... bık bık bık. Hiç takmayın. Bebek ağlayacak, siz ağlayacaksınız bunlar hep normal. Ama sizin iyiliğinize diye, aman siz üzülmeyin diye, emzirmeye çalışırken bebeğinizi kimse almaya çalışmasın. Deneyerek, yanılarak doğru yolu bulacaksınız. Sizin iyiliğinize deyip, aman emmesin dünyanın sonu değil diyerek sizi pes ettirmelerine izin vermeyin. Evet dünyanın sonu değil, ama hem en sağlıklısı hem en kolayı. Başlarda zorlanacaksınız, 3-4 gün en fazla, sonrası mis. Yine de olmazsa işte o zaman dünyanın sonu değil. Eşim emziremediğimi gördükçe, bana kıyamadığından mama verelim dedi. Pes edecektim. Allahtan kaynana bu bebek aç dedi kucağımdan almaya kalktı da iş inada bindi, emziriyorum çatır çatır 😂)