Merhaba arkadaşlar doğum yapalı 6 gün oldu. Sürekli nezaman doğurcam nası doğurcam normal doğum nasıldır diye bu sayfada gezinio duruyordum. 39+1de doktor muaynesine gittim nstde 6-8 dkda bir cıkan sancılarım vardı doktır kontrol etti 2 cm açıklık var dedi eve git duş al yürüyüş yap tekrar gel bir kaç saat sonra bakalım dedi. Eve geldim sıcak duş aldım perine masajı taptırdım eşime plates topunda egzersiz yaptım sonra gittik baktı açıklık aynı ama her an başlayabilir açıklık sen eve git suyun geldiğinde hemen gel dedi doktor.eve gittim suyum gelmedi düzenli sancılarım vardı doktorun vajinal muaynesinden dolayı nişanımda geldi böyle et parçası gibi sümüksü kalın bir şey kanlı bi şekilde. Neyse sabah oldu tekrar doktor ordada açıklık aynıydı nstde bekledim sancılarım vardı ama cok yopun dayanılmayacak sancılar değildi.sonra doktorun hala açılmam olmayınca bebeğin kalp atışlarındaki hafif düşüşlerde oldugu için seni sezeryana alalımmı dedi tabi ben hemen kabul ettiim. Hazırlandım ameliyathaneye indik korkuyodum tabi önce belden iğne yaptılar spinal hiç ama hiç acımadı hissetmedim bile sonra ayaklarım uyuşmaya başladı biraz bekledik on dk kdar sonra doktor geldi başladılar çekiştirmeleri hissettim hep acı olmuyor ama hissedşyorsunuz sonra bebişim karşımdahydı okadr güzeldiki yanagıma koydular bebeğimi. Sonra onu içeriye aldılar. 4 kilo doğdu bebeğim. benimde dikişlerimi kapattıktan sonra odaya aldılar. Buraya kadar herşey güzeldi sonra uyusukluk geçince agrılar başlıyor tabi :) müthiş bir karın agrısı sonra agrı kesicilerle geçti. Ayaga kalkmak en zoruydu. Kısaca sezeryandan korkmayın ama ilk 2 gün belli acılara katlanmak zorunda kalcaksınız sonra alışıyorsunuz zaten.. Şimdi 6 günlük bebeğim.. Herkese hayırlı doğumlar.. :)