2z-nns Arada kaldım, yardım ederseniz sevinirim. Bu serklaj şart mı illa? Dikiş attırmayıp makul zamanda doğuran ikiz anneleri çok mu az merak ediyorum. Kimi doktor gerekir, kimi gerekmez diyor. Hangisine göre davranacağız biz? 😣16.haftamdayım. 33mm ile...
Ozlmslm 2z-nns yani asla sizin moralinizi bozmak istemem ama ben ikizlerimi kaybettim daha önce rahim ağzı yetmezliği nedir bilmiyodum 23+4de normal doğum yaptım öncesinde dikiş atılsaydı ben bilseydim yada doktorum bizi bu konuda bilgilendirip yardımcı olsaydı yaptırırdım. Ölçünüz nasıl o konuda hiç bir fikrim yok. Kaybediş sebebimi gittiğim başka doktorlar buna bağladılar
Hacer_ikiz_gebe 2z-nns canım benim ikiz ama ikiz oldugu için serklaj olmadım hem rahim agzı uzunluğum 12. Hafta da 25 mm ölçüldü hemde açılmam vardı doktorum dikiş atmamız gerek yoksa 20 li haftalara geldiğimizde dogum gercekleşir gebelik sonlanır dedi serklaj süreci uzatacak ama bebeklerin agırlıgını ne kadar tasıyacak bilmiyoruz tabii 27 haftalık olduk çok şükür. Önlem amaçlı serklaj 12-15 haftalar arasında yapılıyor ama 20 li haftalarda acil serklaj olanlarda var.. sen her kontrolünde doktoruna söyle rahim agzını ölçsün sürprizle karşılaşmazsın böylece.. 25 mm sınır onun altına düşünce sıkıntı oluyor serklaj yapıyorlar
Iremgokce 2z-nns doktor gerekli görmüyorsa gerek yoktur boşuna dikişe gerek yok benim ikizim var mesela tam zamanında doğmuşuz şart değil diye düşünüyorum
2z-nns Ozlmslm Çok üzüldüm, çok zor olmuştur 😔 Allah sabır versin hepimize. O dikişin de riskleri varmış tabi. Biri öyle, biri böyle diyince doktorların, insan arada kalıyor. Umarım en hayırlısı olsun. Teşekkür ederim cevabınız için...
30148 Ozlmslm sizin kontrollerde rahim ahzinizi sürekli kontrol etmediler mi acaba yada o serklajin belirli bir zamanımı var doktor bana sürekli rahim ahzin kapalı diyor daha böyle bir konu konuşmadık ama sormam.gerekli mi acaba
Melisbol 2z-nns bende serklajliyim. Hic bir riski yok eger zamaninda attirirsaniz. En gec 16. Haftaya kadar atilmasi lazim. O hafta Sonrasinda atilirsa riski var lutfen riski varmis gbi dusunup kendinizi riske atmayin doktrnzla iyice konusun
Salihsaliha Ben de çok merak ediyorum bunu 18. Haftamdayim. Attirmayanlar da var öyle duyunca pozitif bakıyorum ama olumsuz şeyler duyunca da endişeleniyor insan
Sherylady Salihsaliha 22+4üm İkiz gebeyim doktorum serklajın ssinden bahsetmedi bana. Üstelik doktorum riski gebelik doktoru ve perinatolog. Ultrasonda rahim kanalımı sürekli kontrol ediyor 10 günde bir muayneye çağırıyor. Bu ben serklaj istiyorum yapın diyebiliceğiniz bir durum değil zaten gerek varsa yapılıyor. Eğer cok aklınıza takıldıysa başka bir doktora görünmenizi tavsiye ederim.
Ozlmslm 30148 üzgünüm malesef ölçülmedi. Böyle bir problemin olduğu hakkındada hiç bir bilgim yoktu. Şuan tekrar hamileyim her doktor kontrolümde ölçülüyor
Hzr_7714 Arkadasim ikizlerini serklajsiz aldi kucagina ama hastane yatmisti bikac kez. 35. Haftada sezeryan oldu
30148 Ozlmslm Allah birdaha yaşatmasın insallh benim kontrollerin iki haftada bir ve her kontrolde ölçülüyor oyuzden size sormak.istedim.bende teşekkür ederim cevabınız için
2z-nns Hacer_ikiz_gebe Doktor önlem amaçlı serklaj diyor. Üstelik 16.haftaya geldim. 33 mm yani, çok kısa da değil. Açıklık falan da yok. Bilemedim ki amaaan ne zormuş bu hamilelik 😣
Salihsaliha Hacer_ikiz_gebe canım merhaba. Sana birkaç soru sorabilir miyim. Ben 19. Haftamda rahimde açılmayla acil serklaj oldum dün. Üstten bakıldığında 33 mm olan rahim ağzım alttan 13 mm çıktı. 10 a düşünce serklaj kararı vermek zorunda kaldık. Serklaj sonrası nelere dikkat ettin acaba. Ya da böyle ileri haftalarda serklaj olup da ikiz bebeklerini dünyaya getiren örnekler duydun mu. İkizler için bu haftalarda yapılan serklajincok da faydası olmayacağını söylüyordu başka bir doktor endişeliyim hala
mehtap5506 33 haftalık ikizlere hamileyim hicbir operasyon geçirmedim,progestan kullanmadım.En son rahim uzunluğum 29mm doktorda normal dedi
2z-nns mehtap5506 Ay ne güzel, maşallah 🥰 darısı başımıza... Bişey daha sormak isterim. Kasık ağrısı, hareketlerde zorlanma var mıydı daha önceki haftalarda? Ben çok muzdaribim bu konudan da. O yüzden de korkuyorum biraz.
Ebru-2020 mehtap5506 merhaba bende22. haftamdayım 2 gündür nokta gbi kan oluyo çamaşırımda doktor bi hafta önce muayene etti 33 mm dedi rahim uzunluğu için sorun yok dedi ara ara bu şekilde çamaşırınızda kan noktaları gördünüz mü?
mehtap5506 2z-nns Her gebelik,herkes aynı olmaz..Açıkçası Ben 3 hafta öncesine kadar hep gezdim,yürüdüm kasık ağrısı yaşamadım..Şimdilerde ağrılar oluşmaya başladı o da bebeklerim baş geliş ve kiloları iyi maşallah.. Sürekli ikiz gebelik riskli denilmesinden sıkıldım
Hacer_ikiz_gebe 2z-nns yani herşeyin normal gidiyorsa öncesinde kaybında yoksa yapılmayabilir ama doktorunun ne dediği daha önemli birde rahim agzını alttan ölçtür canım en dogru sonuc için. 33 mm kısa değil ama ilerleyen haftalarda ne olacagını kimse bilemez. Bu serklaj rahim agzı yetmezliği olan kişilere yapılıyor bende rahmin yapısı daha yumusak oldugu için agırlıgı tasıyamayıp acılma oluyor
Sherylady mehtap5506 evet bende sıkıldım! Gerçekten doktorum bile bana pozitiflik aşılarken her girdiğim forumda bıdı bıdı yapanları gördükçe gerçekten kafayı yiyorum.
Tugba123 2z-nns bende yok 35+5 haftalığız ama benm açılmam herhangi birşeyim olmadı . Tamamen vücut yapısıyla alakalı galiba