medine_altntss22 Sueda29 canım bende dün vurundum ama saglık ocagı daki ebe doktoruna danış onay verirse öle vuralım dedi doktorum onayladı ve vurundum sende doktoruna danış ondan sonra yaptır derim
Sunshine1 Ya kızlar ben bu aşıdan çok korkuyorum bebeğe bişey olcak gibi geliyor yaptırmak istemiyorum içim rahat edemiyor . 18+4üm kötü şeyler okumuştum ve korkuyorum
Zade Sunshine1 Ne gibi kötü şeyler okudunuz ? Ben hamilelik dönemimde Dr mda takibiyle 5 doz kuduz aşısı 1 doz da tetanoz aşısı vuruldum .. Yani vurulabileceğim en ağır aşıları vuruldum neredeyse . Vurulmasaydım asıl o zaman bebeğimi tehlikeye atmış olacaktım ..
ebis Sueda29 benim bebeğim de önden gidiyor ama sağlık ocağı kendi kayıtları na göre yapti. Hatta iğnenin gününü hesaplarken ebe ye söyledim tam günümü hayır biz adeti baz alıyoruz ultrasona bakmıyoruz dedi canım
Sunshine1 Anasinifci hayır zorunlu değil canım. Ben bu aşıdan korkuyorum hem de kronik karaciğer hastasıyım. Kadın doğum doktorum olmalısın ama karaciğer doktoruna sor izin verirse ol vermezse olmazsın. Korkuyorsan da yine sana bırakıyorum dedi . Bazı doktorlar yapmayın diyor zaten aşıyı
Anasinifci Sunshine1 rahatsızlığınız varsa bi şey diyemem ama kimse de risk almaz ameliyat sırasında o aletlerin hijyenine güvenebilecek misiniz
SedaveSusam Sueda29 bende doktoruma sordum canım banada 20den sonra yaptır dedi bende bu hafta yaptırcam 22+3de yapılacak
2104 Sueda29 bana dr. 20 haftadan sonra yaptır demişti bende ona göre sağlık ocağında. Tandevu aldım. Sağlık ocağındakiler 16. Haftadan itibaren ısrarla yapıldıpını söylediler ama ben kabul etmedim 😊
Sunshine1 Anasinifci Acıbadem international da takip ediliyorum canım doktorum risk falan görmüyor zaten hamilelik yatarak geçiriyorum paslı çivi yada kesilme gibi durumun olmaz zaten dedi. Ameliyathanede böyle bir risk olamaz dedi zaten.
Pnrtl Sueda29 bemim de önde gidiyodu ama yine de haftasında yaptırdım erken yaptırmadım. Önemli olan önden gitmesi değil son adet tarihine göre haftası ne ona bakarlar
Sunshine1 Zade canım öncesinde 2 düşüğüm var. Bağışıklık sistemimde problem var. İlk defa 18 haftaya ulaştık çok şükür. Düşüklere neden olabiliyormuş diye okudum. Zaten yüksek Risk grubundayım hem düşük içim hem de bu direk bağışıklığı etkileyen aşı sonuçta . Acaba diyorum hastalığı hiç uyandırmasam mi tam uykuda şuan. Yani o riske katlanmaya değer mi? Ameliyatta doktor sorun olmaz diyor ben kesilme paslı çivi bulmam imkansız evde yatarak geçiriyorum hamileliğimi
Pnrtl Hamilelikte yapılan tüm işlemler aşı, ayrıntılı ultrason, testler vs eğer risk yoksa son adet tarihine göre yapılıyor ultrason ya da önde gitmesi baz alınmıyor. Benim bebeğim bi ara 2 hafta öndeydi yine de yapılması gereken haftayı bekledim
Zade Sunshine1 Anladım canım .. senin ki özellikli bir durum .. Dr n ne diyorsa ona göre hareket et derim ben o zaman . Olmadı immün sistemini araştırt . Bi immünoloji Dr na görün bakalım ne diyecek :)
Sunshine1 Zade saol canım aslında immunoloji değil de gastroentoloji doktoru takip ediyor beni. Bağışıklığım ters çalışıp hücrelerime saldırıyor alanı gastroentoloji benim rahatsızlığın. O da olabilirsin istiyorsan dedi . Bilmiyorum bi cesaret belki olurum ama içim hala rahat değil bebeğe bişey olacak diye de korkuyorum hastalığım uyanırsa o da dokulara saldırıyor yüksek doz ilaç da bebeğe risk. Yani kafam karışık anlayacağın
Akyokus Beni ilk aşı için 20. Haftada aradılar siz yine de doktorunuza sorun öyle gidin ama erken gibi daha
Derya6121 Handenur34 ebem Allah korusun tetanoz heryerde elin kesılır kapabılırsın kaza gecırebılırsın dogum anında kesıcı aletlerden kapabılırsın bu bır koruma hem senı hem bebegını vucuda zararı yok ama aşı olmazdan tetanoz olursan zararı çok dedi
2202020 Sueda29 doktorum erken olmaz ancak 20 hafta sonrası yaptır demişti sağlık ocağıda aynı bilgiyi verdi yan etkileri için
Sueda29 Ebe ısrarla yapalm dedi kabul etmedim daha 20 haftalık değilim.diğer kontrollerimi yaptı geldm eve.zaten o kalp dinleme cihazı beni verem etti bebeğimin kalp atışını hiç düzgün duyamadm.sinir bozmaktan başka bişey değildi.tansiyonum 13 7 çıktu ebe yüksek dedi onada üzüldm biraz
Sunshine1 Sueda29 canım tansiyonun belki orda heyecan yaptığın için olmuştur yüksek. Bilinen bir tansiyon hastalığın yoksa. Ben de ne zaman kontrole gitsem tansiyonum yükseliyor