Merhabalar 2028 nisan ayında bende aynı durumu yaşadım.. Felaket günlerdi sizi en iyi ben anlarım. Şuan 35 haftalık gebeyim. Ben de 16. Haftamda erken su gelmesi ile bebeğimi zorunlu aldırdım. Fakat bundan sonra çok iyi bir araştırma içine girdim. Su gelmesinin rahim ağzı yetmezliğyle kesinlikle bir alakası yok. Öncelikle bunu bilmenizi isterim. Bende aynı şeyi düşünmüştüm ama bu böyle değilmiş. Erken su gelmesi genellikle enfeksiyon kapmaktan dolayı olan durummuş. Ben bebeği genetik olarak incelettim. Hiçbir kromozom bozukluğu da görülmedi. 2019 nisan ayında (1 yıl sonra) tekrar hamile kaldım ve istanbul çamlıca medipol hastanesine gittim. Düşük öykümden bahsettim ve doktor hanım bana direk serklaj yapalım dedi. Ben o an çok korktum ve etkilendim. Daha sonra acıbadem kadıköy hastanesine gittim. (Düşüğü de zaten orada yapmıştım) oradaki doktorum su gelmesi ile rahim ağzı yetmezliğinin hiçbir alakası yokki dedi. Rahim ağzını ölçtü ve oldukça iyiydi. Demem o ki siz siz olun bu konuda birkaç doktora va görünmeden serklaj olmayın. Zira serklaj dediğimiz ameliyat risklidir. İyi araştırın lütfen 🙏🏼