Merhaba kızlar 25 gün önce Doğum yaptım 35. Haftamda 2 gün önce doktora gitmiştim suyum sınırda idi ama rahim ağzı kapalı ve herhangi bi kasılmam yoktu, bir gün sonra az az su şeklinde akıntı oluyordu , akıntıdan farkı sıvıydı pazartesi doktora giderim diyordum suyumda azalma var diye kendimce cumartesi baya bi temizlik yaptım gece 12 ye kadar evi baştan aşşağı duşa kabin temizlemeler filan , pazar misafir gelecekti 3 aile , pazar yeme içme hazırlıklarını yaptım sabah erkenden 16:00 sularında duşa girdim misafir geldi gelecek ayaklarımı eğildim keseliyorum kasıklarımdan birşey koptu sandım o an garip oldum. Duştan çıktım iç çamaşırımı giydim kanlı akıntı pembe şekilde geldikçe geliyor eşimi çağırdım inanamadı ve kızdı o kadar temizlik için , (o an tabi misafirlere haber verdik gelmeyin diye tam çıkıyorlarmış 😁)hastaneye götüreceklerimi hazırlamış dolabın bi bölümüne koymuştum acil durumda hemen valize atsın eşim diye, giyindim eşime valize koy hadi gidelim diyorum tabi o sırada doktoruma yazdım hastaneye geçin nöbetçi ebeler bi baksın bana haber verir onlar dedi,eşim inanmak valizi hazırlamak istemiyor 😀 neyse hazırlandık bi yarım saat geçmiştir evde hasataneye gittiğimde baya gelmişti suyum evde depend giymiştim ( şiddetle tavsiye ediyorum çok işe yarıyor Doğum sonrası da pedle baş etmek zor) ebeler baktı açılmam 5-6 cm şok oldum tabi hiç durmadım hastanede pilates topu üstünde oturup kalktım sürekli belimi kıvırdım açılmam 7 oldu şiddetlenmişti ağrım epidral istiyordum ebe buraya kadar dayandın bence yapmayalım bundan kötüsü olmayacak demişti kandım 😁🤦🏻♀️🤪 7 den sonra ki 10 cm kadar bekleyişi anlatamam tarifsiz bi sancı ağrı, ağlatmıyor da inletiyor resmen yalvardım eşime epidural istiyorum diye ebeyi çağırdı eve artık imkansız dedi çünkü onu yapınca yarım saat kadar sabit durmak gerekiyormuş, ebe tekrar baktı açılmam 10 cm doktor daha gelmemiş 🤦🏻♀️ Ebe ıkın demeye başladı kafası göründü çocuğun doktorum geldi çocuk kanalda kalmış baya ıkınmama istedi ıkındığımı sanıyorum ama ıkınamıyormuşum doktorumun demesine göre (sancı sırasında insanın kakasının gelemsi gibi bir his oluyor meğer o çocuğun kafasının baskısıymış makata doktora diyorum kakam geliyor gibi doktor yap kakanı ama insan çekiniyor o an sıkıyorsun kendini sanırım ondan ıkınamadım ) 🙈doktor ebelerin üstüme çıkmasını istedi 🤪🤦🏻♀️ Kaburgalarımı iki gün hissetmedim bastırdılar iki yandan kolları ile oğlum doğdu ama doğruymuş tüm ağrılar gidiyor doğar doğmaz hiç bile kalmıyor normalde kesisiz olacaktı çocuk kanalda çok kalınca doktorum acele etti o an ve kesmek zorundayım sesi 8 dikişim var biri dökülmedi henüz şükür çok iyiyiz erken doğmaya bağlı bi sarılık oldu o da geçiyor herkese normal Doğum tavsiyem yarım saat en şiddetlisi çekilmeyecek bi ağrı değil hele ki sezeryandan bence zor olduğununhiç sanmıyorum kaçmakta kesiliyor düşünsenize herkese kolay doğumlar diliyorum bizim hikayemiz böyle 😍