Merhabalar..
27 kasımda normal rutin kontrolüme gitmiştim 2 hafta öncesinde idrar yolu enfeksiyonum vardı gittiğim gün tekrar bakılacaktı o günde nst istedi doktorum. Gayet normaldi herşey ta ki tansiyonum ölçülene kadar 🤦🏼♀️ 17/10 çıkmıştı fakat ben gayet iyiydim hiç bir belirti yoktu biraz dinlenip tekrar gelmemi istediler 20 dk sonrası 12/6 normal dediler. İdrar testi sonucum öğleden sonra çıktı ve herşey o zaman başladı. Enfeksiyonum çok yüksekti ve protein kaçağı vardı😔 Yatış isteyip 1 gün izlenim yapacaklarını söylediler ve o gün hastanede yattım fakat tansiyonum bi normal bi yüksek gidiyordu. Takibe doğumhane de devam ettiler aç susuz kaldım maalesef.. 3 gün hastanede yattım. Ne ailemi görebildim ne de onlar bana ulaşabildi çok zorlu bir süreçti buraları anlatmak dahi istemiyorum 😢 Ve 34+5e geldik doğumhanede takibim yapılıp akşama odaya aldılar gece 12 de uyudum 1 de sanki idrar kaçırıyormuşum gibi geldi bi baktım yatağım kan revan 🥺 plesanta ayrılmış acil doğum, tansiyon hastası olduğu için sezeryan dediler.. 01:15 de doğmuş oğluşum beni tam uyuttuklarından görmemiştim uyandığım da eşimi gördüm başımda yanımızda bebeğimiz vardı kafamı çevirip sadece ona bakabildim dediğim tek şey bu bebek benim mi iyimi demişim 2150 gram doğdu😢 sezeryan gözlemde 8 saat yatıp normal odaya geçtim bu sırada bebeğim küveze alındı solunum yetmezliğinden. Ziyaret saatlerinde görebilirsiniz sadece 1 saat dediler. Maraton burdan sonra başlamış aslında. 2 gün sütüm gelsin diye uğraştım sağma makineleriyle sonra çok şükür süt göndermeye başladım oğluma. Bu sırada kendimi toparladım ona daha iyi yetebilmek için hemen topladım kendimi çok ağrı çekmedim. 10 gün küvezde kaldık 5 günü solunum cihazına bağlı kaldı ağzından hortumla beslendi bu sırada ben taburcu oldum evden hastaneye sürekli süt taşıdım. Diğer 5 günde ziyaret saatlerinde emzirmeye çalıştım emme refleksi tam gelişemediğinden ememiyordu çok fazla. Zorlaya zorlaya alıştırdık hemşirelerle birlikte ve anne uyuma gelebilirsiniz 1 günde orda gözlem yapacağız ve bebeğinize kendiniz bakacaksınız dediler. Uçtuk havalara eşimle. 1 gece de orda yatıp sabah muayenemizi olup öğleden sonra evimize geldik. Çok şükür şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadık. Zorlu bir süreçti zona geçirdim bu sırada sıkıntıdan direnç düşüklüğünden olur dediler😢 Şuan 15 günlüğüz çok şükür İyiyiz de 🤲🏻 Biraz uzun oldu sanırım umarım karışık anlatmamışımdır🤗
Allah herkese zamanında ,sağlıklıca doğurmayı nasip etsin🤲🏻