Herkese selamlar 💙
Biz 2 günlük olduk bile. Doğum hikayemi sizlerle paylaşmak için sabırsızlanıyordum. Öncelikle dilerim ki Allah isteyen herkese en hayırlı zamanda bu duyguyu yaşamayı nasip etsin. Şifa bekleyen anne ve bebeklere acil şifalar versin 🤲🏻
Evliliğimin 3. ayında hamile olduğumu öğrendim. Mutluluk korku heyecan hepsini bir arada yaşadım. İlk aylar mide bulantılarıma rağmen kolay geçti diyebilirim. Bu arada öğretmen olduğum için koşuşturmacalı bir dönem yaşıyordum. Temmuz’da yaz tatilinde biz 17 haftalıkken eşimle birlikte memleketim Manisa’ya gittik. Varır varmaz lavaboda gördüğüm yoğun kanamayla hayatımın şokunu yaşadım 🥺 bebeğimi kaybedeceğimi sandım. Acilen hastaneye yetiştik 1 gece yatışım yapıldı iğneler serumlar vs kanamam durmuyordu. Azaldı ve taburcu olduk. 2 hafta boyunca kanama yaşadım. Kabus gibi günlerdi. Gittiğim hastanedeki dr. bu konularda uzman olan perinatolog Prof Dr Faik Mümtaz Koyuncu’ya yönlendirdi. Detaylı ultrason ve jinekolojik muayenenin ardından rahim ağzımdaki açılma ve hatta bebeğin kesesinin rahim ağzından sarkması nedeniyle acil serklaj olmam gerektiğini söyledi. Riskli bir operasyondu. Bebeğimi kaybedebilirdim. Su kesesi patlayabilirdi. Tüm riskleri kabul edip aynı gün genel anestezi ile serklaj oldum. 8 gün boyunca hastanede yattım. Çok çok zorlu günlerdi. Allah’ıma şükürler olsun ki atlattık. Yaşayan bilir bu zorlukları. Yaz tatili bitti. İstanbul’a evimize döndük. Özel Balat Hastanesinde takip ediliyordum. Dr Meltem Özben ilk muayenede yeni doğan yoğun bakımı olan başka bir hastaneye gitmemizi söyledi. Balat Hastanesi böyle bir durum için uygun değilmiş. Büyük bir hayal kırıklığı yaşadık hastaneden çıktığımda çaresiz ve yarı yolda bırakılmış hissettim. Ama her şeyde bir hayır varmış. Çok çok çok kıymetli doktorumuz Sayın Seyfettin Özvuralla tanışma fırsatımız oldu. Gerçekten böyle zorlu bi süreç yaşadığım için midir bilmem kadın Doğum uzmanının, kurduğu iletişimin ne kadar önemli olduğunu çok iyi anladım. Eğer hala doktor arayışında olan veya doktorundan memnun olmayan varsa; şiddetle tavsiye ederim. Dört dörtlük her konuda son derece uzman tecrübeli anlayışlı pozitif daha saymakla bitmeyecek kadar mükemmel bi insan.
- Haftaya kadar sürekli evde yattım. Yemeğimi bile yatarak yedim. Lavabo ve duş dışında hiç kalkmadım. 35ten sonra daha rahattım. En azından doğsa da Yaşar diyordum. 35. Haftaya kadar nidicard ve progestan kullandım. 35. haftada ilaçları bıraktık. 37. Haftada dikişlerim alındı. Bir hafta daha dursun diye dua ede ede 39. Haftaya kadar geldik 💙 bunca badireden sonra açıkçası normal Doğumdan çok çok korktuğum için isteğe bağlı sezeryan olmaya karar verdim.
12 Aralık’a gün aldık. Bahçelievler memorial hizmet Hastanesinde spinal aneztezi ile sezeryan Doğum yaptım. Anestezi uzmanından hemşiresine hasta bakıcılarından temizlik görevlilerine kadar tüm personelden çok çok çok memnun kaldım. Gerçekten dört dörtlük bir hastane. Doğum sondasında psikolog, diyetisyen, çocuk doktoru görüşmeye geliyor diğer hastanelerde böyle bi hizmet var mı bilmiyorum ama ben çok memnun kaldım.
Şimdilik hafif ağrılarım var ama dayanılmaz değil. Yürümeye çalışıyorum. Yürümek iyi geliyor. Bolca su içiyorum. Çok duygusalım. Genelde ağlıyorum. Bebeğime bakıp bakıp hala gerçek mi inanamıyorum.
Hepinize çokça dua ettim. Rabbim hepimize sağlık selamet versin🧿 evlatlarımızı bize bağışlasın. Sorusu olan varsa memnuniyetle cavaplayabilirm 💗
sevgiler...