Merhabalar; sürekli doğum hikayelerini okuyarak geçirdiğim 40 hafta sonunda bende doğumumu yaptım doğum yapalı 6 gün oldu çok şükür bebeğimi kucağıma aldım Allah hepinize nasip etsin.. 40+0 kontrolüme gitmiştim Zeynep kamile nst ye bağlandığında sancılarımın olduğu görüldü alttan muayenede açıklık yoktu ben hiç bişi hissetmiyordum beni o gün yani cuma günü müşade altına aldılar her an olabilir diye eve göndermediler o gece hastanede yattım ara ara nst ye bağlandım sancılarım düzensiz bazen düzenliydi ertesi gün sabahı doktorlar kontrole geldi bebeğimin kafasının iri olduğunu kilosunun 4.250 olduğunu sezeryan yada normal doğuma doğumhaneye gönderileceğimi söylediler imzaları attım eşimi aradım doğumhaneye çıkarıyorlar beni dedim ağladım çok korkuyodum.. bana önlük giydirip yukarı çıkardılar nst ye bağladılar tekrar ultrasonla baktılar doktorlar karar verdi normal doğuma sonra ebe geldi balon yerleştirdi içime balon çıkınca haber ver dedi gitti içimde şişiyor gibiydi acı yoktu ama yerleştirirken acım oldu bağırdım ağladım sonra geçti ebe kontrole geldi balon çıkmadı mı dedi bacağımı oynattı kapıdan çıkmadan balon çıktı diye geri çağırdım alttan muayene ettiğinde 4 cm açılman var çok süper dedi bende seviniyorum olacaklardan habersiz sancısız 4 cm iyi diyorum gülüyorum ağrı yok bişi yok bekliyoruz işte akşama kadar bekledik sancı hafif gelmeye başladı ama acı yok gece 22-00 sancımı acılı hissetmeye başladım sabaha kadar sancı çektim ama geldiğinde kendimi kasıyordum yani kasılıyordum dişlerimi sıkıyordum neyse sabah ebe geldi 6 gibi baktı açıklık 6 cm çok iyi dedi aradan 1 saat geçti başka ebe geldi suyunu patlacam dedi ıkınmamı istedi ıkındım suyumu patlattı gitti sancılarımı net ağrılı hissetmeye başladım ama kendimi sıktım ağlamayacam bağırmayacam diye çünkü bağıranlara kızıyordum psikolojimi bozdular diyordum neyse kalktım yürüdüm pilates topunda zıpladım derken sancılar iyice bastırdı başka ebe geldi açıklığa baktı 4 cm dedi ben artık bağırmaya başladım 6 cm dediler nasıl 4 cm oluyor diye dalga mı geçiyorsunuz diye sonra bana suni sancı bağladılar ben kendimi kaybettim artık doktor gelip bakmıyor hep ebe yada hemşire bilmiyorum sadece sabah 4-5 kişi toplanıp gelmişti oda bişi demeden gitmişlerdi neyse ben hem nst hem suni sancı yatakta artık kendimi tutamayarak ağlamaya bağırmaya başladım nstden kendimi söküp yürüyordum gene geçmiyordu en sonunda duşa girdim biraz iyi geldi çıktım nst ye bağladılar gene akşama kadar o sancıyı çektim arttırdılar suniyi açıklığıma baktılar en son gene 4 cm deyince beni artık kimse tutamadı epidural istiyorum dedim burda yok özele gitseydin dedi kendimi söktüğüm gibi kapıda bekleyen eşimin yanına gittim hemşireler kolumdan tutup çekiyor dinlemiyorum bağırıyorjm hastane kolidorlarında her yeri yumrukluyorum öyle böyle değil herkes bana bakıyor beni tutmaya çalışıyor o a camdan atlayıp gidecem diyorum eşime yalvarıyorum çıkar beni burdan özele gidelim epidural bişi yapsınlar diye yok sezeryan istiyorum diyorum hemşire keyfi sezeryan olmaz diyor eşim akrabaları ailem hepsine bağırıyorum çıkarın diye çünkü 6 cm deyip su patlatıp sonra 4 cm demeleri saatlerce suni çekip 1 cm bile açılma olmaması beni delirtti hemşireler bağırıyor nst ye bağlanmalısın bebeğin durumunu kontrol altında tutmalıyız diye ben dinlemiyorum eşime diyorlar imza at ama bebek anne ölebilir riski kabul ediyorsan al git diyorlar eşim imza atmıyor ben daha çok bağırıyorum sezeryan yap diyor eşim yapamayız diyorlar keyfi sezeryan yok diyorlar o ara nst ye bağlandım bebeğimin kalbi yavaşladı 😢 bana hemen oksijen tüp bağladılar stresten dolayı öyle olmuş o dakika dünya durdu benim için neyse eşimi en sonunda ikna ettim ama bu 4 saatimi aldı 4 saat boyunca bağırıp hastane kolidorlarına vurdum daha sonra eşim acıbadem hastanesini ayarladı sonra doktora söylemişler eşi imza attı gidiyor diye doktor hemen aşağıya indi beni kontrol etti ve dediği şu bu çocuğun kafası iri Rahime oturtmuş ama dönmüyor dönmediği için açılma olmuyor günlerce beklesekte olacak gibi değil sezeryana alalım ben duyduğum gibi krize girdim bana bunca acıyı neden yaşattınız diye eşimde bana hak verdi herkes hak verdi ve 1 saat içinde sezeryanla doğumum oldu yani akşam oldu ameliyat masasında bile bağırıyorum biran önce uyutun beni diye hemen uyuttular gözlerimi açtığımda oğlum nerde diye bağırmaya başladım bişi oldu sandım kalbi yavaşlamıştı diye sonra hemen kucağıma getirdiler artık herşey bitmişti.... 3 gün süren normal başlayıp sezeryanla biten doğumum oğlumu kucağıma aldığımda herşeyi unutmuştum.... ağlamaya başladım çok şükür allahım diye diye ağladım herkes benimle beraber ağladı.... odama yerleştim karnım hamileymişim gibi kalmıştı elimle tutup yürüyordum omzumda bir sancı meğer gaz sancısı karnımda ağzı gaz sancısı o gecede sabaha kadar ağladım sancıdan çıkaramıyordum sancımı tuvalete çıkamıyordum narkozu çıkaramıyordum serum üstüne serum geçmiyordu pazar akşamından pazartesi akşamına kadar o sancıyı çektim akşam doktora yalvardım bişi yapın ben cumadan beri sancı çekiyorum artık gücüm kalmadı diye sen emziriyosuj bişi yapamam dedi sonra geldi başka odaya aldı annem oğlumu mamayla besledi ben pazartesi gecesi sabaha kadar serumla kolumda makinaya bağladılar nabzım için başka odada yattım anca o şekil uyuyabildim 4 günün sonunda nihayet o gece uyudum gözümü açtığımda lavabo isteği geldi ve sonunda lavaboya çıktım rahatladım o günüm hastanede oğlumla ilgilenmekle geçti ertesi gün taburcu oldum 6 günün sonunda evime gelebildim kucağımda oğlumla bin şükür Allah’ıma rabbim kimseye bu yaşadıklarımı yaşatmasın çok zor hala o psikolojideyim gece rüyalarımda oğlum uyutmasada en azından ağrım sızım yok iyiyim karnımda hamile gibi kaldı Korseyle biraz toparladım rabbim hepinize kolay doğum nasip etsin....