Mucizemmm2 Merhaba arkadaşlar 10 haftalık hamileyim,siz ikiz anneleri kaçıncı haftada doğum yaptınız,birde ikili tarama testi yaptırdınız mi ikizlerde güvenilir olmuyormus diye duydum sizlere danışmak istedim 🌹🌹🌹
[silindi] Mucizemmm2 15.haftadayız perinatolog bana ikizlerde yapmıyoruz dedi o nedenle ikili test yaptırmadık
Rabiakerem Mucizemmm2 canım bn daha doğum yapmadm ama bu hafta içinde inşallah olur 😁 tarama testi yaptırmadm zaten ikizlerde yapmıyolar yanılma payı çok olduğu için bn uzman perinatolog tarafından muane oldum yani hiç gerek duymadı ikili teste hatta bn hiç bişe yaptırmadm ayrıntılı ultrason da yaptırmadm zaten hep perinatolojide muane oldm orda çok ayrıntılı bakıolar doktoruma dedim randevu düşüremedim ayrıntılı için bi türlü dedim özelde de çok pahalı olduğu için yaptırmadm doktorım bişe olmaz bn zaten her kontrolde baya ayrıntılı bakıyorum sadece renkli görüntü yok dedi yani o yüzden böle şeylere takılmayın allah neylerse güzel eyler inşallah sanki hastalıklı falan deseler aldırcakmıyız yani tabi bu bnm düşüncem siz bilirsiniz ama bn hiç bi teste gerek duymadım çok şükür şu anda hiç bi problem görülmedi ama bakalım doğunca görcez zaten çok az kaldı paylaşırım sizlerle sağlıklı gebeliğinix olsn inşallah hiç bişeyide kafaya takmayın bebişlerinize odaklanın hep onları düşünün
Yelz_91 Mucizemmm2 17. HaftamıZdayız canım ikili trama doktrrum trafından yapıldı ... üniv hast biz yapmıypruz ancak onay verrsenz yaparz dedi , kendi de hem ultrasonla baktı hem de kan tahlili istedi
Efulli Bizde 7+4 deyiz konuyu açtığın çok iyi olmuş canım bu aralar benimde aklımı kurcalayan konular
Mucizemmm2 Rabiakerem aynen canım bende yaptırmayı düşünmüyorum ikili testi yine de sizlere sormak istedim içim rahatladı birde sürekli perinatoloji doktoru mu takip ediyor sizi ben kadın doğuma gidiuroum özelde ama kimi ikiz hamiller riskli oluyor perinatologa git diyorlar öyle mi yapmaliyim sizce ?
Rabiakerem Mucizemmm2 bnm tek yumurta ikizi olduğu için riskli gebelik oluyo yakın takip gerektiriyo dediler başından beri perinatolojiye gidiyorım
Rabiakerem Mucizemmm2 eğer bi risk yoksa perinatolojiye gittiğinde senin buraya gelmene gerek yok diyolar zatwn
Sultan2 Haftadayım ikili tarama değil ama ense kalınlığı burun kemiği ve vücut ölçümlerine girdim bende birde kızlar prenatolog nedir hiç bilmiyorum ben kendi kadın doğum doktoruma gidiyorum birde nifty test yaptıracağım inşallah
Sultan2 Rabiakerem Canım iki tüp kan alıp kromozom ve genetik bakıyorlar yani hastalık veya bozukluk varmı diye bayağı garanti bi test diyorlar ha bana sorsan hiç gerek yok Rabbim ne verirse zaten kabulüm ama işte gıcık doktorlar para için herşeyi istiyo
Yelz_91 Sultan2 ama hiçbir sorun yoksa nden zorunlu tutuluyor ki ... yaptrmak istemiyorsanız yaptrmayın
Minaa12 Sultan2 evet 3 bin bile çok bence gerek yok ben yaptirmadim zaten ikiz bebeğimin birinin kalbi durdu her şey Allah'tan ne gelirse kabulümüz
Sultan2 Yelz_91 Kuzum çok haklısın aslında ama yaptırmayacağım desem şimdi surat yapacak ilgi azalacak falan biz bide tüp bebeğiz geçmişimizi biliyo onu bırakmak istemiyorum o nedenle ne derse amenna diyoruz😂
denizadaalpp Mucizemmm2 mrb cnm 35+2 de dogum yaptim gecen hafta bi bebegm kuvezde biri yanmda . hic bi testi yaptrmadm sadece ayrintiliya girdim .
Sevo9090 denizadaalpp masallah hosgelmisler hayatiniza :) 🙏 kac kilo doğdular peki? Bir de cinsiyetleri nedir? Benim kızçeler 2.150kg ve 2.200 kg. 33+4 haftalik kilo ölçümü. Doktor gayet iyi diyor ama tabi ben merak ediyorum kac kg doğarlar diye :)
Sevo9090 Mucizemmm2 merhaba biz cift yumurta ikizlerimle 33+5 olduk bile :) ozel sigorta yaptırmıştım karsiladigi icin oylesine yaptirdim ikili testi. Bir sorun da çıkmadı açıkçası. Ben de yaniltici dediklerini duymustum ama sorun olmadi. Ben zaten her kosulda Nifty test yaptıracaktım ve yaptırdım 2.500 tlye Genoks firmasinda. Cunku bir bebegimin ense kalinligi yuksek ölçüldü. Ama o test sonucu da cok şükür temiz geldi. Bu testi sadece down sendromu testi gibi dusunmemek lazim çeşitli kan hastaliklari ya da sorunlari da tespit edebiliyor ve anne karninda duzelebilecek seyler bu sekilde düzeltilebiliyor. Ayrica detayli ultrason da yaptirdim onda böbrek genişlemesi cikmisti bir bebegimde. O da 1 - 2 haftaya normal ölçülerine döndü :)
Merve6475 Mucizemmm2 bizde 10+6 haftayız ikizlerimle pazartesi ikili için çağırdı doktorum ama sadece ölçümlerini yaptıracagım kan falan vermek istemiyorum doktorumda o şekil söyledi
Mucizemmm2 Merve6475 bende senin gibi düşünüyorum canım peki mide bulantıniz falan oluyor mu sizin de