Birçoğunuz gibi benim de burada en zevk aldığım şey doğum hikayelerini okumaktı kızlar. Başkalarının hikayelerini okurken benim ki nasıl olacak diye düşünüp duruyordum çok şükür rabbime şu an bunu yazabiliyorum. Hamileliğimin başından beri normal doğum yapmayı çok istiyordum çünkü aşırı denebilecek bir sezaryen korkum vardı. 30 kasım tahmini doğum tarihimizde ve ben bu süreçte doğum kendiliğinden başlasın diye hurmalar yedim adaçayı içtim her gün yürüyüş pilates yaptım ama olmayınca olmuyormuş🙁oğluşumun hiç gelmeye niyeti olmayınca 40+6 da suni sancı ile doğumu başlatmaya karar verdik doktorumla. Hafif kahvaltı yapıp gelmemi söyledi doktorum ve doğum olana kadar da çorba meyve suyu gibi sıvı şeyler tüketmeye devam ettim. Sabah 9. 30 da 2 cm açıklıkla serum almaya başladım. Saat 2 de tekrar muayene etti ebe ve açıklık 5 cm olmuştu. Muayeneye kadar hafif pembemsi kan gelmeye başlamıştı. Buda rahmin açıldığını gösteriyormuş. Saat 3 e kadar her şey güzel ve dayanılabilirdi benim için ama 3 ten sonra şiddetlenmeye başladı ve epidural olmak istedim. Epidural sonrası ayaklarımda hafif uyuşukluk ve karıncalanma oldu ama birazdan geçeceğini yürümeme engel olmadığını söylediler. Saat 4 e kadar iyiydi fakat sonrasında sürekli nst ye bağlı olduğumdan mıdır yoksa etkisi bu kadar olduğundan mıdır yapılan dozlar benim ağrılarımı hafifletmedi. Doktorum muayene için geldi açıklığım 6 cm olmuştu ama bebeğim hala kanalda değildi. Doktor vajinal muayene ile ebe de karnımdan belli hareketlerle müdahale ettiler. Sol tarafıma ayaklarım doğum masasında çapraz olacak şekilde yatırdılar ve bu pozisyonda bekleyelim gelirse gelir olmazsa sezaryen dedi doktorum. Ve en korktuğun şeyi duymak istemiyordum ben o an. Saat 4 ten 6 ya kadar nst de bağlı ağrıları çektim ve zaman zaman dayanılmaz olduğu anlar oldu ve benim acayip bir uyku halim bitkinliğim oluştu. Sancı gittiği anda uyuyup geri uyanıyordum sanırım ve bazı şeyleri de net hatırlayamıyorum zaten. Ebe 6 da tekrar muayene için geldi ve bir anda bana nasıl ıkınacağımı söyleyip ıkın demeye başladı. Ne olduğunu anlayamadım doğuruyor muyum gerçekten dedim😄ebeler sürekli baskı oluştu mu kaka yapacakmış gibi bir baskı var mı diye sorup durdular ama epiduralin etkisinden mi oldu bilmiyorum ben bunu hiç hissedemedim😕 benim için doğum anıda çok kolay değildi. Bir çok kez ıkınmanın ve nefes egzersizlerinin provasını yapmama rağmen o an o süreci çok iyi yönetemedim ama zorda olsa yavrumun doğduğu an paha piçilemez. Bir hafta oldu Bugün ve 27 yılımın en eşsiz bir haftasını yaşadım. Şükürler olsun rabbime bu duyguları yaşattı evladıma baktıkça ağlaya ağlaya dua ettim ki rabbim evlat sahibi olmak isteyen bununla imtihan olan hiçbir kulunun kucağını boş bırakmasın🤲 Sormak istedikleriniz merak ettikleriniz olursa seve seve cevaplarım 😊😊