Baloglum93 Benim sağlık ocağı ilaçların bitince hepsini yazıyor o aile hekimi niye öyle yapmış anlamadım
Dtgk Vnsgb sağlık personelimisiniz bilmiyorum ama değilseniz gelip bir günü hastanede geçirmenizi tavsiye ederim 😊 vicdan ve sabır da bi yere kadar gidiyor sonuçta doktor da insan
Muallimannecik Dtgk ay yeter yaaa tamam haklısınız çemkirin herkese azarlayın bi siz çalışıp bi siz insanlarla muhattap oluyorsunuz hamile kadına böyle davranılmaz bi kabul edin artık
Vnsgb Dtgk sağlık personeliyim evet gün içinde karşılaştığım öyle saçma insanlar oluyorki hatta bana şunu yap diyen kibarlığı dahi bilmeyen yapmadan önce yapar mısın deseniz bence daha çekici gelir karşılıklı iletişimimiz daha hoş olur diyorum hem utandırıyorum hem yapıyorum ama evet dayanılmayacak noktalar oluyor iş arkadaşlarım çoğu kez insanlara sabır sınırları aşıldığında ciddi tepkiler versene ben veremiyorum yapı gereği sanırım döverim dediğime bakma bi insanı asla incitmem 😇
Muallimannecik Dtgk durup durup üslup diyoruz yanlış diyoruz ama şöyle ama böyle herkes herkesi azarlasın o zaman okullarda hastanelerde doğru bi tavır mı herkes kendine sahip çıkacak madem öyle yazıp yazıp duruyorsunuz aynı şeyi
Dtgk Muallimannecik hanımefendi sinirlenecek birşey yok ağzına geleni yazanı eleştirmiyor herkese doğru düzgün cevap vermeye çalışana kızıyorsunuz😂 herkes sizinle ayni görüşü paylaşmak zorunda değil burası da her görüşten insan barındıran bir yer ben size yeter susun diyor muyum ben bildiğimi aktarıyorum yani sizi hiç ama hiç ilgilendirmez. Önce üslubunuzu düzeltin muallim yazmışsınız ama bir öğretmene uygun konuşmuyorsunuz o zaman bende sizi bu konuda topa tutayım öğretmenler şöyle böyle diye siz kendinizi savunmaz mısınız?
Saraalp Vnsgb doktor sizin babanızın uşağı değil , kimse kimseyle bu şekilde konuşamaz , zaten hekiminde üslubunun yanlış olduğunu söyledim ama başka hekimin yazdığı ilacı yazmak zorunda değil. Kötü birşeyde söylemedim doktorla bu şekilde konuşan hastanın aldığı para cezasından bahsettim
Vnsgb Saraalp bende isterse yazdım eğer ki insanlar karşıdaki insanı (ADAM) yerine koyup önce yazarmışsınız diyorsa karşıdakide uygun bir dille neden olmayacağını açıklar ve yapmaz olay bu kadar basit ama şayet ki azarlayıp kızıp bağırıp çağırıp bide egosunu önüne koyup hadsizce konuşursa bende tabikide hadsizce konuşurum buradaki mevzu ilaç yazmak değil doktorun üslubu zaten ilk anda içeri girip doktor sen bu ilacı eşşek gibi yazacaksın desek olmaz tabi azıcık mantık 😇
Dtgk Muallimannecik burada bir sürü insan reçete etmenin zorunlu olduğunu düşünüyor ve inanıyor bunu düzeltmeye çalışıyorum keşke biraz okusanız ben doktorun üslubu ile ilgili olan kısma hiçbir yorum getirmedim bu konuda yazanlara da cevap yazmadım sadece reçeteyi yazmasını zorunlu olduğunu düşünenlere yazdım baştan okusaydınız keşke
Saraalp Vnsgb siz sanırım yazdıklarınızı unutuyorsunuz , ilk yazdığınız yoruma dönün , ben olsam eşşek gibi yazacaksın derdim demişsiniz , neresinde bunun mantık? Birde sağlıkcıyım diyorsunuz , şaşırdım doğrusu bir sağlıkcının bu şekilde yorumda bulunmasına
Muallimannecik Dtgk eğer durumu dinlediysem ve de karşımdaki öğretmen yanlış bir üslupla davranmışsa sırf meslektaşım diye ama onlarında sabrı var şöyle böyle diyerek haklı çıkarmaya çalışmam bence sizde çabalayıp durmayın beş parmağın beşi bir değil evet üslupta hata etmiş demeyi seçerseniz tepki görmezsiniz. Ama sırf meslektaşınız olduğu için saygısız ve hadsiz bir insanın davranışlarını ama ama sabır bitiyo şeklinde içten içe savunursanız tepkime maruz kalırsınız kusura bakmayın
Muallimannecik Dtgk bana yönelik birşey olmadığı sürece ben neden öğretmenlerin hepsini savunayım düzgün davrananı var davranmayanı var tüm hekimleri sizin savunmanızda bence saçma. Kimse kimseyi iş yerinde görev yaparken azarlayamaz sabrı bitemez.
Saraalp Hzr_7714 sanırım okumadınız hekimin üslubunun yanlış olduğundan en başta bahsettim ama kimsenin şiddet gerekli vs demeside kabul edilemez. Burada önemli olan meslek grubu değil ister bankacı olsun ister öğretmen ister doktor . Memnun değilseniz üslubu hakkında şikayette bulunursunuz olur biter
Hzr_7714 Saraalp Siddet konusunda haklisiniz onunla ilgili birsey soylemedim bende farketmissinizdir. Demek istedigim egitim sart demissiniz ama bu davranisi yapan egitimli biri ve demekki egitimle alakasi yok bunun. Bencede sikayet edilmeli kimsenin boyle bir uslubla yaklasmaya hakki yok ozellikle gorevi buyken bu sekilde davrananlarin hic yok. Yanina kàr kalirsa bu boyle surecektir diye dusunuyorum
Muallimannecik Dtgk ben okumayı çok iyi biliyorum merak etmeyin aynı size okuma öğreten öğretmen gibi bir öğretmenim çünkü ! Benim kızdığım şey tavrını haklı çıkarmayan çalışmanız sabır bitiyor vs şeklinde. Siz düzgün anlayın bence. Reçete konusunda bir eleştiride bulunmadım prosedür öyledir. Ama kimse kimseye saygısızlık edemez hele ki çalıştığı devlet kurumunda azar çekemez !!
BurinTasKaradag Dtgk önünüze geleni, işinize gelmeyen bir şekilde egonuzu tatmin etmeyenleri beyaz koda alıp savcılığa verirsiniz dimi 😀 tabi bir “bok” çıkmaz neticede takipsizlil verilir. Burda boş belrş hava yapmayın showa gerek yok. Yasa herkes için aynı işlet sadece sizlere işlemez. Bir darp veyahut yaralama söz konusu ise değil doktor normal bir vatandaş da olsa ceza alınıyor zaten. Çok kasmayın yani şekillere girmeye gerek yok.
Dtgk BurinTasKaradag keşke beyaz kod öyle işlese 😂 Ayrıca sizi de saygı çerçevesine davet ediyorum haraket etmenin bir anlamı yok
Dtgk Muallimannecik yine ayni şeyi söylemek istemiyorum ama ben doktorun üslubu ile ilgili olan konuda hiçbir yorum getirmedim reçete konusuna açıklık getirdim Aynı yere geri dönüyoruz
Muallimannecik Dtgk vicdan ve sabır bir yere kadar olamaz görev başındaysanız sonsuza kadar olacak bilmem anlatabildim mi yorumunuzu unuttunuz herhalde
Vnsgb Saraalp kadın beni azarladı diyor Ben posta ben olsam eşşek gibi yazıcaksın derdim diyorum ama kadın ben girdim yazmayı kabul etmedi deseydi dediğin doğru çıkardı bence yazdığımı tekrar okuyup anlamaya çalışın anlamıyorsanızda kendinizi yormayın 😘
Vnsgb Saraalp valla hanım efendi bende birine özellikle hamile birine böyle davransam gelip dövseler hak yani sağlıkçı olmam haksız bi sağlıkçıyı savunmam gerektiği anlamına gelmiyor
Dtgk Muallimannecik mesela ben size okumayı bilmiyorsunuz da demedim bunu da siz kendiniz çıkardınız durduk yere tansiyonu yükseltmeye çalışmak gibi işte hastane ortamı da böyle sağlıklı bir diyalog kurmak imkansıza yakın. Çünkü bazen hasta bazen hekim karşındakini yanlış anlayıp çok Farklı yerlere gidebiliyor konuşma. O yüzden birbirimizi daha fazla yanlış anlamadan size iyi geceler diliyorum
Dtgk Muallimannecik bunda ne var ki o ortamı yaşamayan insan bilmez bunu söyledim sadece ayrıca mesela okul ortamını da ben bilmiyorum gelip sizin işiniz hakkında ahkam kesmiyorum. O kadar çocuğun ve sesin içinde çalışmanın ne olduğunu bilemem tıpkı sizin o kadar hastanın ve stresin içinde çalışmanın ne olduğunu bilemeyeceğiniz gibi
BurinTasKaradag Dtgk beyaz kod nasıl işliyor sevgili doktor hanım :) beyaz kodun nasıl işlediğini çok çok iyi biliyorum ama varsa ekstra bir detayınız paylaşınız 😀 her doktor aynıdır demiyorum ama devlettekilerin bir kısmı bu egoyu taşıyor. Lütfen siz öyle olmayın ya çok itici....
Dtgk Muallimannecik mesela şöyle düşünün bir öğrenciniz var ısrarla ödevini yapmıyor siz söylüyorsunuz yapmıyor söylüyorsunuz yapmıyor sonra gelip diyor ki senin yüzünden cahil kaldım işte böyle insanlarla her gün uğraşıyorsunuz bir defa sakin sesle anlatıyorsunuz on defa anlatıyorsunuz yüz defa anlatıyorsunuz ama sizin de nefesinizin yetmediği yer oluyor. Siz hiç öğrencinize kızmıyor musunuz böyle olunca aferin iyi yapmışsın diyip başını mi okşuyorsunuz ? Bundan bi farkı yok aslında. Ben bunu bu olayı yaşayan hanımefendi için söylemiyorum onun o ortamda ne yaşadığını ne konuştuğunu da bilemem