Mervis87 Arkadaşlar merhaba 19. Haftamdayım İçecek olarak neler tüketiyorsunuz maden suyu tüketen var mı zararlı mı bilgisi olan var mı
Cokokuyan_dorukusunannesi48 Mervis87 Maden suyu çok faydalı günde 1tane tüketebilirsin.Bol su içmelisin.Birde meyveleri sıkıp suyunu içebilirsin.Çay,kahve tüketmiyorum.Kahve ve salebi canın isterse sütle tüketmen iyi.
Saraalp Mervis87 doktorum bitki çayı, çay kahve içmemi çok önermedi, içersende sınırlı sayıda dedi. Zaten ben tiksindim halen içemiyorum. Onlar yerine bol bol su, süt, ayran ve maden suyu tüketiyorum . Maden suyu günde 1 tane önerdi
Sengulmerve Cokokuyan_dorukusunannesi48 hayır meyveleri sıkıp suyunu içmemelisiniz . Meyveler sıkıldıktan sonra şekere dönüşüyor normal insana bile tavsiye edilmiyorken gebelik diyabeti riskine karşı kesinlikle meyveleri posalarıyla sıkmadan tüketmelisiniz. Özellikle de portakal, sıkıldıktan sonra ne yazıkki direkt şekere dönüşen bir meyve.
cerrah61 Maden suyunun aksine faydası varmış kuzum ben de bol su ve süt tüketiyorum günde 1 tane de sade maden suyu. Günde iki adet meyve yiyorum ,yiyemedigim canımın istemediği zamanlar da suyunu sıkıp içiyorum ☺️ ha bir de Eğer ki mide bulantin varsa bir bardağa ağzına kadar buz doldur maden suyunu bardağın içine bosalt iyice soğuyana kadar bekle sonra tüket bı yerde okumuştum denedim gerçekten mide bulantımı kesti 👍🏻
Mervis87 cerrah61 maden suyunu 2 şişe içiyorum bol limonlu suyla karıştırıyorum canım su içmek istemiyor😩
Cokokuyan_dorukusunannesi48 Mervis87 Doktorum bir tane dedi istersen sende 1taneye indir su içmeyi arttır.
Mervis87 Cokokuyan_dorukusunannesi48 öyle yapiyim en iyisi. Onun haricinde ayran süt içiyorum sadece doktor kola içebilirsin dedi şaşırdım 🙄
Cokokuyan_dorukusunannesi48 Sengulmerve Her meyve değil canım benimde söylediğim narı sıkıp içebilirsin ekşi olan meyveleride:)Muz ama mesela diyabet varsa tüketilmemeli kavun,karpuzda öyle ekşi elma dışındaki elmada.Her meyvenin şeker oranı aynı değil.