Sueda29 Kızlar demirim düşük.nolur yiyebileceğim bişeyler söyleyin et yiyemiorm oldum olası ıspanak yine öyle sevemiorm.sevilebilen bişey deseniz
Semra_kumsal Sueda29 cnm bnde de demir eksikligi var suan kullaniyorm et ciger yememi onerdi doktor midem almiyor ne ypsam sa ama bebegmz icin. Az da olsa yememiz lazim mis sut yogurt badem ceviz muz falan tuket onlarda cok ii
Zeyk Sueda29 yeşil yapraklı sebzeler brokoli, kuzu kulağı, tere,ıspanak falan ve kırmızı et yemelisin. Demir hapına ek olarak.
ElcinMayis Sueda29 demir ilacını almadan evvel c vitamininden zengin bir meyve yerseniz emilimi daha yüksek olacaktır. Bunu demir açısından zengin her yiyecekten önce yada birlikte yapabilirsiniz. Mesela yoğurt yerken biberle birlikte yemek gibi. ☺️
Sueda29 Semra_kumsal cnm süt ve yogurtran tiksindm.hazırları tüketiorm oda faydalımıdır ki.muzu çok seviorm ondan yiyim bari bolca.kanım ı düzelttim bu seferde demirim düşmüş
Semra_kumsal Sueda29 sut geceleri duket cnm cok ii gelecektir gun icinde miden bulaniyorsa ama muzlada olmaz sadece bn demir eksiklignde kan degermin dusuklugnde bayildm iki kez dikkat et sende cnm
ipekworld Sueda29 Tarhana çorbası kuru bakliyat yiyebilirsin pekmez kuru üzüm . Çay içiyorsan kahvaltıda içme 1 saat sonra filan iç hiç içmesen daha iyi benimde hep düşük çıkıyordu Demir hapı içtiğim halde doktor ikiye çıkardı ben hapı içince arkasına portakal yada mandalina yiyorum pekmez içiyorum 2 saat sonra kahvaltı yapıyorum çayı kahveyi azalttım yemeklerle içmiyorum et yiyorum Demir hapı içince en az 2 saat süt ve süt ürünleri almamalısın ilacın etkisini yok ediyor ben ilacı içiyorum mandalina yiyorum Demir emilimini hızlandırıyor C vitamini
Sueda29 ipekworld bn demir ilacını tok karnına içiorm çayı bırakıcam bakalm işe yarıycakmı bide demir ilacından sonra mandalina yiycem yada ilaçla beraber.umarım işe yarar
Tuuce7 Bana günde 2 kere yazdı doktor bende de o derece az. Pekmez içiyorum her gün süt içiyorum ek olarak
begumseker Sueda29 ilaçsız sadece yiyerek malesef olmuyor ama bakliyatlarda da demir var. Fasulye nohut mercimek vs. Sakatatlarda var ama hamilelikte pek önerilmiyor..
BeybininAnasi Demir için hangi değere bakılıyor ki? Pekmez, siyah çekirdekli kuru üzüm, tahin, yeşil mercimek tüketebilirsiniz
Faray Sueda29 Benimde tehlikeli derece düşüktü. Doktorum ilaca başkadı. Doktoruna danışmanı tavsiye ederim.
Aryacigdem Benimde demirim cok düşüktü demir depolarim bombosmus serum taktırdım ve igne oldum simdi full +full dolmuş depolar ve kanımda yükselmiş cok sukur